Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

alarm fabryczny

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
159 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Robo

Robo

Zbanowany

• 427 postów

Napisany 24 maja 2006 - 19:03

u mnie jak zamkniesz pilotem, a otworzysz kluczykiem to da sie odpalic
w mojej Omie mrugaja kierunki przy zamykaniu i otwieraniu autka

To nie wiem co ty masz :neutral: :shock:
konto usunięte

#22 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 maja 2006 - 10:59

znaczy masz alarm a nie masz immo :D
Czyli siakiś kosmos ;)

#23 OFFLINE   Robo

Robo

Zbanowany

• 427 postów

Napisany 25 maja 2006 - 11:42

Fakt alarmy fabryczne mają to do siebie że tak działają ( a ja gupi zapomniałem) :razz: VW też tak miałem :???:
konto usunięte

#24 OFFLINE   Piterek

Piterek

ASB killer

• 3 826 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 25 maja 2006 - 11:49

znaczy masz alarm a nie masz immo :D
Czyli siakiś kosmos ;)

mam imo na 1000%

"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill

#25 OFFLINE   Robo

Robo

Zbanowany

• 427 postów

Napisany 25 maja 2006 - 18:52

a masz ten immo na podczerwień czy na krótkofalówke ?? bo mi sie wydaje że ty masz nowszy typ kluczyka i pozamiatane :razz:
konto usunięte

#26 OFFLINE   Piterek

Piterek

ASB killer

• 3 826 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 26 maja 2006 - 07:10

a masz ten immo na podczerwień czy na krótkofalówke ?? bo mi sie wydaje że ty masz nowszy typ kluczyka i pozamiatane :razz:

mam imo wbudowane w kluczyk, taka mala kosteczka przy trzpieniu kluczyka

"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill

#27 OFFLINE   Vilip

Vilip
  • 73 postów

Napisany 28 maja 2006 - 18:03

mam imo wbudowane w kluczyk, taka mala kosteczka przy trzpieniu kluczyka

Ty masz ten nowszy model, taki jak w VB po `98
w kluczu jest transponder a wokół stacyjki pętla :grin:

#28 OFFLINE   Robo

Robo

Zbanowany

• 427 postów

Napisany 28 maja 2006 - 18:14

no to miałem racje, masz inny typ kluczyka :cool:
konto usunięte

#29 OFFLINE   atos1610

atos1610
  • 69 postów

Napisany 07 października 2006 - 09:51

Z tego co tu przeczytałem wnioskuję, że nie mam alarmu fabrycznego...Wraz z samochodem dostałem 2 kluczyki samochodowe, 2 piloty (firmy Alcatraz),pilot z kluczem patentowym firmy CISA,oraz kluczyk podobny do takich od kieszeni w kompie do wyłączania wyjącego alarmu. 2 piloty Alcatraz działają poprawnie ale dziwi mnie to, że z bardzo niewielkiej odległości (muszę być przy samym samochodzie),zaznaczę że baterie są ok.Czy to normalne?Zestaw Cisa nie wiem do czego jest:-(Wiem tylko że syrenę mam przy silniku.Gdzie mam szukać w samochodzie centralki alarmowej?Jak jest podłączona do zasilania?Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki wyjmując i sprawdzając pobór pradu i okazuje się że alarm jest wpiety jakoś poza orginalnymi bezpiecznikami.Oczywiście sam alarm działa oraz wszystkie czujniki ruchu też.Po odłączeniu akumulatora alarm lekko "pryknie" i koniec. Czy alarmy mają podtrzymanie?Muszę zmierzyć ile prądu mi pobiera alarm.Czy ktoś byłby mi w stanie pomóc?

#30 OFFLINE   Adddrian

Adddrian
  • 82 postów

Napisany 07 października 2006 - 21:57

jak Piterek napisał wczesniej, ze wadą jest brak po uzbrojeniu sygnału i denerwujący jest alarm podpięty pod klakson, w vectrze po lifcie jest to zrobione juz tak jak byc powinno, jak myslicie...co trzeba by było zapozyczyc z vectry zeby był sygnał z syreny po uzbrojeniu

------------
Ford Capri moja młodzieńcza miłość ;)

#31 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 07 października 2006 - 22:01

słuchajcie wszystko ładnie z tym alarmem

u mnie się zamyka ryglują sie drzwi.... pilot na dwa przyciski ale jak sprawdzic czy alarm działa bez wybijania szyby............

#32 OFFLINE   Adddrian

Adddrian
  • 82 postów

Napisany 07 października 2006 - 22:09

nie wiem jak masz z domykaniem szyb bo w mojej omedze domykają sie dopiero po przytrzymaniu guzika po uzbrojeniu... więc nie domykaj i pomachaj rączkami w srodku przez otwartą szybke, albo zamknij sie w srodku

-----------
Decoupage

#33 OFFLINE   dominik_z

dominik_z
  • 591 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 08 października 2006 - 16:14

u mnie się zamyka ryglują sie drzwi.... pilot na dwa przyciski ale jak sprawdzic czy alarm działa bez wybijania szyby............

Przylaczam sie do pytania rowniez nie wiem jak sprawdzic alarm. Drzwi rygluje 2 przycisniecie przyciska, nastepnie przytrzymanie przycisku zamykania domyka okna.

nie wiem jak masz z domykaniem szyb bo w mojej omedze domykają sie dopiero po przytrzymaniu guzika po uzbrojeniu... więc nie domykaj i pomachaj rączkami w srodku przez otwartą szybke, albo zamknij sie w srodku

U mnie jakos to nie pomaga, gdzie w omce jest czujnik ruchu, a moze jakis bezpiecznik od wyjca?

#34 OFFLINE   atos1610

atos1610
  • 69 postów

Napisany 14 kwietnia 2007 - 19:33

A co w przypadku jak się ma dwa alarmy? U mnie wychodzi że mam fabryczny (taki wielki gruszkowaty pilot) i działa tak jak opisujecie. Po wciśnięciu dwukrotnym przycisku "zamknięte auto" uzbraja się alarm.Alarm wtedy podłączony jest do klaksonu.
Mam też alarm Alcatraz AC 3001 HCSmall i on ma własną syrenę.
Mój problem jest następujący. Po pierwszego alarmu posiadam tylko 1 pilota, do drugiego dwa piloty lecz jeden nie działa (nie mogę go zaprogramować) pilot działający alarmu Alcatraz ma zasięg 1m lub nawet mniej. Gdy np. zostawię otwarte okno to uzbraja mi się alarm Alcatraz a jego nie odblokuję pilotem od fabrycznego alarmu. Natomiast piloty obu systemów obsługują mi niezależnie otwieranie i zamykanie centralnego zamka.

#35 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 14 kwietnia 2007 - 19:58

NIe uzywaj oryginalnego pilota, właczaj i wyłaczaj dodatkowym od alkatraz. Sprawdz baterie w pilocie alcatraz moze jest juz słaba, sprawdz antenke od alarmu alcatraz ( kawałek drutu , prawdopodobnie sam alarm jest zamontowany gdzies za bezpiecznikami albo nad nogami kierowcy, moze w rogu, tam najczescie montują alarmy, sprawdz antenke czy nie jest zwinięta , jesli jest zwinięta wyprostój i przeprowadz próby z odległosci.

#36 OFFLINE   atos1610

atos1610
  • 69 postów

Napisany 14 kwietnia 2007 - 21:17

NIe uzywaj oryginalnego pilota, właczaj i wyłaczaj dodatkowym od alkatraz. Sprawdz baterie w pilocie alcatraz moze jest juz słaba, sprawdz antenke od alarmu alcatraz ( kawałek drutu , prawdopodobnie sam alarm jest zamontowany gdzies za bezpiecznikami albo nad nogami kierowcy, moze w rogu, tam najczescie montują alarmy, sprawdz antenke czy nie jest zwinięta , jesli jest zwinięta wyprostój i przeprowadz próby z odległosci.

Bateria jest ok na 100% (zresztą wymieniłem na wszelki wypadek). Centralkę mam za bezpiecznikami i dosztukowanie kabelka nic nie pomogło. Zasięg jest koszmarnie mały. W pilocie jest taki mały potencjometr z tego co czytałem można się nim pobawić. I tak mam jeszcze jednego pilota co nie da się wczytać a i jeden z przycisków przestał dziś działać. Także jutro z nim powalczę.

#37 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 15 kwietnia 2007 - 08:13

Tym potencjometrem to sie nie baw , bo roztroisz czestotliwosc nosną pilota ( ten potencjometr to nie potencjometr tylko kondensator do strojenia nadajnika w.cz. pilota.
Poszukaj uciętego kabelka wychodzacego z puszki alarmu ( to jest antene) i go wyprosuj, W twoim przypadku karoseria i deska skutecznie tłumi fale radiowe.

#38 OFFLINE   atos1610

atos1610
  • 69 postów

Napisany 15 kwietnia 2007 - 11:24

Centralkę wyciągnąłem przed skrzynkę bezpiecznikową, kabel antenowy wyprostowałem i też jest cały widoczny. Nie zmieniło się nic.

#39 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 15 kwietnia 2007 - 11:48

no to kicha wszystkie mozliwe pomysly wyczerpalem

#40 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 15 kwietnia 2007 - 12:17

a mam pytanko. mam tylko centralny zamek z kluczyka.
Mam takie pytanko czy da się założyć alarm który będzie się obsługiwać z 1 pilota a najlepiej z kluczyka. i jaki musze kupić alarm ??
Guzika z ludkiem niemam ani gulki koło lusterka sam centralny zamek.