Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Policja........

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
254 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 lutego 2010 - 14:02

( o grzaniu samochodów) duren przepis wymyślił a drudzy durnie wlepiaja mandaty - rano te same durnie co dzien wczesniej wlepiali mandaty grzeją auta żeby miec w nich ciepło, żeby wyjechac i dalej wlepiac mandaty ....

wydaje mi się kolego że trochę przeginasz z tymi durniami przecież wiadomo o kogo chodzi nie ci durnie których masz na myśli wymyślili te przepisy a respektować trzeba i basta. Ja równiez przepraszam mkaminski ,ale nie mogę tego czytać.

#142 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 06 lutego 2010 - 14:40

wydaje mi się kolego że trochę przeginasz z tymi durniami przecież wiadomo o kogo chodzi nie ci durnie których masz na myśli wymyślili te przepisy a respektować trzeba i basta. Ja równiez przepraszam mkaminski ,ale nie mogę tego czytać.

ja czegos tu nie rozumiem. o politykach mozna mowic zle, o lekarzach, prawnikach, mechanikach mozna mowic zle, ale policjanci to co swieci sa czy jak??

jezeli mamy do czynienia durniami w mundurach to dlaczego tego nie nazwac po imieniu?? co bo mundur nam zabrania?? niektorym niedorozwojom jakos nikt nie zabronil wstapic w szeregi policji, a po to mamy tutaj taki temat, aby pokazac na forum publicznym jakie wynalazki sluza w policji.

i jak czytam takie rzeczy jak wlepianie mandatu dla kierowcy ktory sie zakopal na osiedlowej drodze to mnie krew zalewa. najpierw trzeba udzielic pomocy delikwentowi i dopiero ukarac. no ale bycia czlowiekiem nie da sie nauczyc.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#143 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1 563 postów

Napisany 06 lutego 2010 - 15:02

i jak czytam takie rzeczy jak wlepianie mandatu dla kierowcy ktory sie zakopal na osiedlowej drodze to mnie krew zalewa

ale to są patologie, wyjątki, przecież nie można generalizować

i jestem ciekaw, tych którzy tak psioczą na Policję, ilu z was chciało by być na miejscu tych w czarnym mundurze
Nic przyjemnego, wierzcie mi.

#144 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 06 lutego 2010 - 16:31

ja czegos tu nie rozumiem. o politykach mozna mowic zle, o lekarzach, prawnikach, mechanikach mozna mowic zle, ale policjanci to co swieci sa czy jak

ale tematu o lekarzach ,politykach i prawnikach nie ma , jak będzie to i tam będą sprzeciwy

dla mnie temat jest bez sensu bo każda wypowiedź w tym temacie jest subiektywna , jak pomogli to OK jak nie to są bee , a zauważcie że rzadko chwali się policjantów bo jak nam pomogą to za co im dziękować przecież to ich obowiązek a jak nam mandat wlepią to miesza się ich z błotem a egzekwowanie prawa i w konsekwencji czasem mandat to też ich obowiązek . Pretensje o głupie przepisy trzeba mieć do tych co je wymyślają a nie do tych którzy je egzekwują .

Ps. a w ogóle to lubicie drażnić się z Rediesem , po co przecież On nie odpowiada za całą policję tylko przedstawia swój punkt widzenia ,który nomen omen może mieć każdy tylko po co od razu tak agresywnie , takie sprawy można przedyskutować na spokojnie a nawet ze śmiechem :)

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#145 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 06 lutego 2010 - 16:49

musze..... lekarz nie powie żle o lekarzu, ksiądz o księdzu, i policjant o policjancie, dziwne ze politycy jedni na drugich skacza i pluja choc w kuluarach chleja razem....
kolego redies co tu respektowac - że wyszedłeś zagrzac auto ??????????? idz łap zlodzieji , bandytów i pijaków za kierownica a nie czepiaj człowieka który skrobie auto z lodu ( jak u nas miesiąc temu zalodzialo wszystko co stalo i auto trze bylo grzac przez godzine zeby 3 cm lód obkuć)
Ciekawe co ty robisz - oczywiście nie grzejesz bo nie zewalaja przepisy, jezdzisz zawsze wyłacznie z dozwolona predkością ..... przestan sie ośmieszac człowieku......
( moderator może mnie ukarac )

#146 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 06 lutego 2010 - 17:18

ale z tego co zauważyłem to redies nie wypowiadał się w temacie grzania samochodu a więc jednak będzie odpowiadał za całą policję w Polsce , ludzie dajcie już spokój .

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi

#147 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1 563 postów

Napisany 06 lutego 2010 - 18:33

a nie czepiaj człowieka który skrobie auto z lodu

Zawsze jest wyjście - nie przyjąć mandatu. Policjant z reguły 3 razy wtedy by pomyślał czy ma pisać wniosek do Sądu grodzkiego czy odpuścić, uwierz mi. Ja bym w zyciu za takie cos mandatu nie przyjął a jeśli sprawa trafiła by do Sądu, napewno zrobiło by się o tym głośno.

#148 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 06 lutego 2010 - 20:03

mi słów zabrakło:
http://www.onet.tv/o...l#m=6138339,c=1

#149 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 06 lutego 2010 - 20:26

rzecznik w materiale z linku chcial zabłysnąć - znał numer ale nie wiedzial co dalej :) nie wpomne o dalszych realcjach.... niestety nic sie nie zmienilo od lat ....może we dwójke poszlo by im lepiej :), niestety i tak na każdym kroku.....

#150 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 06 lutego 2010 - 20:36

no ci to faktycznie się popisali ,może czytali z ruchu warg :D , chociaż nie bo za nim jechali

#151 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 06 lutego 2010 - 20:43

mi słów zabrakło:
http://www.onet.tv/o...l#m=6138339,c=1

nie no ale o co chodzi?? przeciez za chwile podniosa sie glosy ze napewno mieli podstawy, powody itp.

no i dlatego wlasnie jest stworzony taki temat. nie zawsze opinie negatywne o policji sa czysto subiektywne. ja akurat temu kolesiowi z filmiku wierze.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#152 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 06 lutego 2010 - 21:58

musze..... lekarz nie powie żle o lekarzu, ksiądz o księdzu, i policjant o policjancie, dziwne ze politycy jedni na drugich skacza i pluja choc w kuluarach chleja razem....
kolego redies co tu respektowac - że wyszedłeś zagrzac auto ??????????? idz łap zlodzieji , bandytów i pijaków za kierownica a nie czepiaj człowieka który skrobie auto z lodu ( jak u nas miesiąc temu zalodzialo wszystko co stalo i auto trze bylo grzac przez godzine zeby 3 cm lód obkuć)
Ciekawe co ty robisz - oczywiście nie grzejesz bo nie zewalaja przepisy, jezdzisz zawsze wyłacznie z dozwolona predkością ..... przestan sie ośmieszac człowieku......

skąd wiesz , że właśnie tego nie robię , że nie łapię złodziei ? ale działania Policji nie polegają jedynie na łapaniu złodziei między innymi również do zadań Policji należy eliminować wykroczenia społecznie uciążliwe oraz wykroczenia w ruchu drogowym , no niestety ja tego nie ustalałem ale między innymi również do mnie należy egzekwowanie tego wśród kierowców . Nie wiem dlaczego w większości z Was nie mówię o wszystkich żeby nie było odzywa się złość i zniesmaczenie w momencie kiedy trzeba odpowiedzieć za swoje błędy , przecież na tym polega egzystencja w społeczeństwie , która polega miedzy innymi na przestrzeganiu przepisów , zawiniłeś musisz za to odpowiedzieć jeżeli się nie zgadzasz z decyzją w tym przypadku policjanta zadecyduje Sąd są zawsze dwa wyjścia. Po co psioczyć jak można zapobiegać.

Co tu dużo gadać panowie ja osobiście nie odważył bym się napisać na forum , że jakiś lekarz czy ksiądz to dureń a na naszym forum stwierdzenia że policjant to dureń występują na porządku dziennym , niech w takim razie każdy kto w ten sposób wypowiada się przemyśli temat i wbije się w skórę tego durnia. Nie chciałbym być postrzegany na forum jako ten , który zeżarł wszystkie rozumy ale panowie żyjemy w cywilizowanym świecie myślę , że każdy z nas ma trochę zdrowego rozsądku a więc przestańcie wreszcie pisać co Wam na język przyjdzie ja nie czuję się gorszy od Was a na pewno nie jest mi przyjemnie wiecznie czytać jacy policjanci to nie są ****** czy durnie , słownik języka polskiego nie kończy się jedynie na tego typu określeniach. To jest jedynie moja skromna prośba nic więcej.

myślę , że nie ma co komentować , generalnie wyraziłem swoją opinię na wcześniejszą wypowiedż odnośnie nazewnictwa jakiego użyłeś i pisząc to wcale sie nie ośmieszam to Twoja wypowiedź jest ośmieszająca bo nie potrafisz zachować się na poziomie pisząc na forum. Ja zawsze staram się zabierać głos w tematach związanych z Policją i nadal będę to robił.

#153 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 lutego 2010 - 00:23

Żeby zakończyć temat grzania - nie miej pretensji do policjantów, że są takie przepisy. Były, są i będą, więc nie pisz, ze policja jest dlatego zła. Temat zboczył, dlatego, że ktoś odkrył przepis istniejący od wielu lat, a nie dlatego, że policja za to kara. Ja nie znam nikogo kto był za to ukarany.

#154 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 07 lutego 2010 - 08:27

Policja jak jest taka jest , sama zasłużyła sobie na takie "uznanie" przez wiele lat funkcjonowania ( policja-milicja) i wcale nie są to stereotypy - mamy z tym do czynienia na codzien, czasami zakrawa to na totalna błazenade, wprowadzenie za kilka lat "normalnego" ststusu emerytalnego tych panow zapewne zweryfikuje kadry - do pracy w policji pójdą ci ktorzy chcą naprawde coś robic a nie opykac 15-20 lat do emeryturki.
Co do "nadgorliwości" niektórych policjantów podam przykład mojego sąsiada , za czasów milicji pracował w SB - IV departament , byl mlody nadgorliwy, wkładał mandaty za wycieraczki na parkingu tym co stali na chodniku, syna sasiada który mial 19 lat i niechcący uderzył drzwiami klatki schodowej jego tesciowa zawlókł na komisariat i razem ze swoim braciszkiem tak go pałowli że chłopak ( dziś ma prawie 50 lat) jest w świrowie. Rodzinka tego SB- eka panoszyla sie nad wszystkimi sąsiadami, dziś po 30 latach nikt nawet dzien dobry im nie mowi. Pociesza mnie to że marnie skonczył nasz SB - musiał wyjechac bo narobił jakis przekrętów w i słuch o niz na jakiś czas zaginął.Dlaczego przytoczyłem przykład tego Sb ka - bo mówia że nawet złodziej nie kradnie na własnym podwórku a nadgorliwy funkcjonariusz potrafi mieszac .....

Kolego Redies - chwała ci za to że dzielnie bronisz swoich kolegów wręcz idziesz w zaparte , dumne hasło honor i patria do ciebie pasuje ale do wielu twoich kolegów niestety nie przystoi zaznaczam ze moje slowa nie sa oparte na pojedynczych przypadkach.

#155 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 07 lutego 2010 - 08:44

Witam wszyscy piszecie na pilicje ja tez na poczatku pisalem i zdania w nie ktorych sprawach nie zmienie ale ostatnio jadac w sobotni wieczor w samochodzie oprucz mie 4 osoby pijace palace i nagle w srodku miasta bach kontrol he mysle sobie leze (oczywiscie wszyscy bez pasow) i szybkie zapinanie pasow itd z samochodu jak z wigwamu dym lecial a mlody policjant podchodzi otwiera drzwi i pyta sie sie mie panie kierowco w jakich warunkach uzywamy swiatel przeciw mgielnych a ja na to ze we mgle itd to mie sie spytal czemu jade w normalna pogode w srodku miasta na nich he fakt taki ze kontrolka przy przycisku mi siadla i naprawde z deski ni9e widzialem co przekazalem funkcjonariuszowi i ku mojemu zdziwieniu dostalem pouczenie ! wszyscy nie sa zli nie panikujmy !
rolnik:D

#156 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 07 lutego 2010 - 09:34

a jednak powinien ci wystawić mandat.... :) trzeba przestrzegac przepisów ( pasy, światła):D

#157 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 lutego 2010 - 11:23

Jacku, ale dalej podałeś przykład jednego kretyna, który mógł tak samo być wojskowym czy pastwić się nad kolegami pracując w piekarni, na budowie czy innym miejscu. Poza tym SB to nie policja, tak samo jak Strażnicy Graniczni - w latach 80 tych brano tylko łatwych do manipulacji i potem w swojej wiosce donosili na wszystkich, łącznie z bliską rodziną.
Ja znam przypadki służbistów, ale znam przypadki normalnych policjantów, tak samo jak pracując trafiałem na idiotów, krętaczy i ludzi donoszącymi na innych, ale głównie pracowałem z normalnymi ludzmi.

#158 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 07 lutego 2010 - 12:14

Marcin po co udawac wiemy jak jest ,jesli otrzymałem mandat za wykroczenie to cóz - zasłużyłem i nie mam nic w tym momencie do policji, wkurza mnie to że kolega Redies choć wymieniają mu przykłady nieuczciwych policjantów on mówi że tak nie jest , kruk krukowi oka nie wykole ja wiem, ale po co tak ściemniac ...

Przejezdzam prawie codziennie jedną z ulic Czestochowy -rano pod sklepem mięsnym z radiowozu wyładowuja w pojemnikach mieso i wędliny do sklepiku pewnie kogos z rodzyny policjanta - takie zaopatrzenie za państwowe pieniądze...

Co do wypowiedzi kolegi Rediesa o lekarzach i księżach - wiem że to nie ten temat ale spróbuj iśc do lekarza w czetochowskich szpitalach bez pieniędzy w portfelu - sami łapówkarze prostego badania nie zrobia ci bez pieniędzy a najlepiej żebys szedł do prywatnego gabinetu pana doktora, a o księżach to już chyba nie trzeba nic mówić.
Powiedzcie dlaczego nie mówi sie żle o strażakach, pogranicznikach ( nie mylic z celnikami -kolejną służbą skorumpowna służbą ) ?

#159 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1 563 postów

Napisany 07 lutego 2010 - 13:01

Jacek a ty gdzie pracujesz?

#160 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 07 lutego 2010 - 14:01

hm... to żadna tajemnica jestem automatykiem , elektrykiem w duże firmie produkującej kostke brukową