Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Policja........

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
254 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 28 listopada 2009 - 20:40

Przecież zaoszczędziłeś stówę, możesz coś kupić. :D

#102 OFFLINE   waldus244

waldus244
  • 365 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 28 listopada 2009 - 20:44

Przecież zaoszczędziłeś stówę, możesz coś kupić. :D

ja wiem tylko boli mnie to że to taka nasza miejscowa polisja to swoim za takie wogóle nieszkodliwe przewinienia mogli by dać spokój ewentualnie jakieś pouczenie a nie mandat. a za ta stówe to żonie kolczyki kupie:):D

#103 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 listopada 2009 - 21:13

za brak dokumentów to auto mogli Ci na parking strzeżony odholować

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#104 OFFLINE   waldus244

waldus244
  • 365 postów

Napisany 28 listopada 2009 - 21:18

za brak dokumentów to auto mogli Ci na parking strzeżony odholować

ale tylko prawka nie miałem a od auta wszystkie

#105 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 28 listopada 2009 - 21:29

księży...... ( mam uczulenie na sukienkowych)

chcecie podyskutowac na temat ksiezy??
zle sie to moze skonczyc. mozemy kogos urazic.

ja osobiscie jestem wierzacy. praktykujacy ale nigdy nie zaakceptuje kosciola jako instytucji.
znam wiele ksiezy z powolania. niektorych osobiscie, ale w wiekszosci przypadkow (tak jak w policji) ksieza nie zachowuja sie tak jak powinni.

jezeli chcemy podyskutowac na temat ksiezy i wiary to prosze abysmy zachowywali sie kulturalnie, bo temat dla wiekszosci (glownie starszych) polakow moglby byc bardzo drazliwy
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#106 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 28 listopada 2009 - 22:16

wiesz , ja juz do mlodych nie należe do starych tez nie ( na pewno nie do moherów) no i uważam że mohery do nas raczej nie zagladają ( predzej do tv trwam lub radyjka maryja) wiec uważam ze mozemy bezpiecznie podyskutowac :)

#107 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 29 listopada 2009 - 00:15

ale 10 choinek o zapachu kokosowym bym miał co nie??

Buhahaha.. i czyja to wina, że nie miałeś dokumentów? ;)

#108 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 29 listopada 2009 - 00:28

wiesz , ja juz do mlodych nie należe do starych tez nie ( na pewno nie do moherów) no i uważam że mohery do nas raczej nie zagladają ( predzej do tv trwam lub radyjka maryja) wiec uważam ze mozemy bezpiecznie podyskutowac :)

Mimo wszystko temat niedobry do publicznej dyskusji. Ja mam swoje poglądy, Ty masz swoje, ktoś inny ma swoje.

Tylko od siebie powiem że uważam nasz kraj za max zaściankowy w tej kwestii (choćby krzyże w każdej klasie, co mam nadzieję się zmieni nim moje dzieci (oby były :ok:) pójdą do szkoły, oraz wieeeele innych).

Ale to mój punkt widzenia, i gdyby komuś przypadkiem :peace: założył się taki temat, to będę go uważnie śledził. :)

Tym czasem wracamy do głównego nurtu tej dyskusji. Bardzo mnie cieszy że niektórzy zauważają pozytywne aspekty działań Policji. Gdyby nie kontrola, kolega waldus244 zasmrodziłby swoją omcię paskudnym kokosowym zapachem, a tak omcia ma luzik :p

#109 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 29 listopada 2009 - 02:12

.........................................
Tym czasem wracamy do głównego nurtu tej dyskusji. Bardzo mnie cieszy że niektórzy zauważają pozytywne aspekty działań Policji. Gdyby nie kontrola, kolega waldus244 zasmrodziłby swoją omcię paskudnym kokosowym zapachem, a tak omcia ma luzik :p

jak wszyscy wiemy. policja byc musi. miejmy tylko nadzieje ze bedzie dzialac zgodnie z prawem. jezeli dzieje sie inaczej to mamy do tego odopwiednie organa (aby to zdglosic) niestety w wiekszosci przypadkow, prawo nie jest po naszej stronie. chocbysmy nagrali film komorka to i tak bekniemy za naruszenie przepisow drogowych. dziwne natomiast, ze policja w nieoznakowanych radiowozach nieodpowiada za naruszanie przepisow tak jak my. a nie jest pojazdem uprzylijowanym. dziwne ale polskie
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#110 OFFLINE   waldus244

waldus244
  • 365 postów

Napisany 29 listopada 2009 - 08:38

Buhahaha.. i czyja to wina, że nie miałeś dokumentów? ;)

miałem tylko do sklepu skoczyć to tylko kase wziąłem a prawka nie. a wina jest policjantów bo mnie zatrzymali;):D

#111 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 29 listopada 2009 - 19:13

no tak sobie czytam i myślę na razie i nie mam co napisać jedyne co mi przychodzi do głowy to to że kolega kandydat na "prezydenta" :D waldus jest człowiekiem z wielkim poczuciem humoru co bardzo mi się podoba .

#112 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 13:20

Mimo wszystko temat niedobry do publicznej dyskusji. Ja mam swoje poglądy, Ty masz swoje, ktoś inny ma swoje.

Tylko od siebie powiem że uważam nasz kraj za max zaściankowy w tej kwestii (choćby krzyże w każdej klasie, co mam nadzieję się zmieni nim moje dzieci (oby były :ok:) pójdą do szkoły, oraz wieeeele innych).

Ale to mój punkt widzenia, i gdyby komuś przypadkiem :peace: założył się taki temat, to będę go uważnie śledził. :)

I tu się z kolegą zgadzam precz z kokosami :D

no tak sobie czytam i myślę na razie i nie mam co napisać jedyne co mi przychodzi do głowy to to że kolega kandydat na "prezydenta" :D waldus jest człowiekiem z wielkim poczuciem humoru co bardzo mi się podoba .

i tak trzeba czasami traktować pewne wypowiedzi wiecej luzu :D:)
rolnik:D

#113 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 18:09

jestem najbardziej wyluzowany:jump:m człowiekiem pod słońcem

#114 OFFLINE   madagaskar

madagaskar
  • 188 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 19:28

kolego redies trzeba było przyjechć 1 grud. do Warszawy na manifestację tam dopiero był luziiik a byli koledzy z twoich stron

#115 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 19:37

jestem najbardziej wyluzowany:jump:m człowiekiem pod słońcem

bez obrazy ale bylo widac:D!!!!he

#116 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 20:59

jeszcze mnie nie znacie a papier wszystko przyjmie:p po prostu lubię walczyć o swoje a na manifestację miałem zdecydowanie za daleko a poza tym nie będę się na ten temat wypowiadał bo nie znam szczegółów mam obecnie głowę czym innym zajętą tam była wytypowana delegacja z mojej jednostki . Jak mają wypłacić zaległości to niech je wypłacą najważniejsze żeby na koncie było. Jak się coś należy to ma być i już przecież każdy walczy o swoje nie tylko w Policji.

#117 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1 563 postów

Napisany 03 grudnia 2009 - 23:52

Tak sobie pomyślałem kto ich powstrzyma jak będą zamieszki :D

#118 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 04 grudnia 2009 - 10:15

Tak sobie pomyślałem kto ich powstrzyma jak będą zamieszki :D

He dobre pytanie !
PS wojsko?:D

#119 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 16 stycznia 2010 - 14:18

Letko odświeże :p

Ostatnio (jakieś 2 tyg.) zmienia mi się zdanie odnośnie policji :oczoplas:
i to na "dobre zdanie" :p
A miało na to wpływ dwie sytuacje które opisze:
pierwsza:
wracam w poniedziałek z kolegą dwoma zestawami z Gryfic niestety na około przez Szczecin bo to była jedyna przejezdna droga :(
W Pyrzycach za przejazdem kolejowym w mieście zatrzymaliśmy się w korku i nagle kolega woła przez radio że Daf mu umarł :(, na kompie wyświetliły się błędy 6-7 szt (awaria silnika,ASB,EBS,ABS itp)
Zblokowaliśmy całe Pyrzyce :D:jump:
Chwile potem pojawiła się Policja bo jakiś "uprzejmy" zadzwonił :mad:
Pytają się co się stało, więc kolega mówi że padł komputer i nie może żadnego biegu załączyć a policjanci na to co?
Zamiast dopierdzielić mandat zapytali się czy można holować na to my że raczej tak bo silnik chodzi więc są hamulce i wspomaganie ale auta są na gwarancji więc musi holownik ze serwisu przyjechać (z Gryfina) bo nikt nie będzie potem za pomoc drogową chciał zapłacić a oni na to że załatwią ze strażą pożarną i oni kolegę odholują za darmo jakieś 2-3km na parking.
I tak też zrobiliśmy :D
Kolega wypił sobie piwko i poszedł spać bo czekał do rana na bezpiecznym parkingu za serwisem a ja obeszłem się smakiem i "ogień" na Poznań :D

Druga:
Dziś rozładowałem się w Środzie i jak wyjechałem spod sklepu okazało się że stoi sobie bmw tak że mu pół :pupa: wystaje i nie mogę przejechać :(
"trąby" i czekam,czekam,czekam,......
Po około 15 min. blokowania drogi (jeden pas z pasem zieleni po środku, dla wtajemniczonych ul Hallera) zadzwoniłem pod 997 i poinformowałem oficera dyżurnego o zaistniałej sytuacji, powiedział że zaraz przyśle patrol w celu udzielenia mi pomocy :o
Chłopaki podjechali po jakiś 2-3 min. , szybko ustalili właściciela do którego zadzwoniono do domu a tam ktoś z domowników do niego na komórkę i po około 10 min. po telefonie już jechałem :D
Jako że lubię sobie pogadać zadzwoniłem jeszcze raz na 997 i podziękowałem za pomoc :D

Tak że patrząc na te dwie sytuacje mogę powiedzieć że są jeszcze normalni policjanci nie starający się tylko dopindolić za byle co ale również pomóc :D i to się chwali

#120 OFFLINE   eliks

eliks
  • 1 563 postów

Napisany 16 stycznia 2010 - 14:26

są ludzie ktorzy w Policji widzą tylko zło, ale to ci, którzy mają cos do ukrycia