Policja........
Napisany 28 listopada 2009 - 20:40

Napisany 28 listopada 2009 - 20:44
Przecież zaoszczędziłeś stówę, możesz coś kupić.
ja wiem tylko boli mnie to że to taka nasza miejscowa polisja to swoim za takie wogóle nieszkodliwe przewinienia mogli by dać spokój ewentualnie jakieś pouczenie a nie mandat. a za ta stówe to żonie kolczyki kupie:)

Napisany 28 listopada 2009 - 21:13
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 28 listopada 2009 - 21:18
za brak dokumentów to auto mogli Ci na parking strzeżony odholować
ale tylko prawka nie miałem a od auta wszystkie
Napisany 28 listopada 2009 - 21:29
księży...... ( mam uczulenie na sukienkowych)
chcecie podyskutowac na temat ksiezy??
zle sie to moze skonczyc. mozemy kogos urazic.
ja osobiscie jestem wierzacy. praktykujacy ale nigdy nie zaakceptuje kosciola jako instytucji.
znam wiele ksiezy z powolania. niektorych osobiscie, ale w wiekszosci przypadkow (tak jak w policji) ksieza nie zachowuja sie tak jak powinni.
jezeli chcemy podyskutowac na temat ksiezy i wiary to prosze abysmy zachowywali sie kulturalnie, bo temat dla wiekszosci (glownie starszych) polakow moglby byc bardzo drazliwy
Napisany 28 listopada 2009 - 22:16

Napisany 29 listopada 2009 - 00:15
Buhahaha.. i czyja to wina, że nie miałeś dokumentów?ale 10 choinek o zapachu kokosowym bym miał co nie??

Napisany 29 listopada 2009 - 00:28
wiesz , ja juz do mlodych nie należe do starych tez nie ( na pewno nie do moherów) no i uważam że mohery do nas raczej nie zagladają ( predzej do tv trwam lub radyjka maryja) wiec uważam ze mozemy bezpiecznie podyskutowac
Mimo wszystko temat niedobry do publicznej dyskusji. Ja mam swoje poglądy, Ty masz swoje, ktoś inny ma swoje.
Tylko od siebie powiem że uważam nasz kraj za max zaściankowy w tej kwestii (choćby krzyże w każdej klasie, co mam nadzieję się zmieni nim moje dzieci (oby były :ok:) pójdą do szkoły, oraz wieeeele innych).
Ale to mój punkt widzenia, i gdyby komuś przypadkiem

Tym czasem wracamy do głównego nurtu tej dyskusji. Bardzo mnie cieszy że niektórzy zauważają pozytywne aspekty działań Policji. Gdyby nie kontrola, kolega waldus244 zasmrodziłby swoją omcię paskudnym kokosowym zapachem, a tak omcia ma luzik

Napisany 29 listopada 2009 - 02:12
.........................................
Tym czasem wracamy do głównego nurtu tej dyskusji. Bardzo mnie cieszy że niektórzy zauważają pozytywne aspekty działań Policji. Gdyby nie kontrola, kolega waldus244 zasmrodziłby swoją omcię paskudnym kokosowym zapachem, a tak omcia ma luzik
jak wszyscy wiemy. policja byc musi. miejmy tylko nadzieje ze bedzie dzialac zgodnie z prawem. jezeli dzieje sie inaczej to mamy do tego odopwiednie organa (aby to zdglosic) niestety w wiekszosci przypadkow, prawo nie jest po naszej stronie. chocbysmy nagrali film komorka to i tak bekniemy za naruszenie przepisow drogowych. dziwne natomiast, ze policja w nieoznakowanych radiowozach nieodpowiada za naruszanie przepisow tak jak my. a nie jest pojazdem uprzylijowanym. dziwne ale polskie
Napisany 29 listopada 2009 - 08:38
Buhahaha.. i czyja to wina, że nie miałeś dokumentów?
miałem tylko do sklepu skoczyć to tylko kase wziąłem a prawka nie. a wina jest policjantów bo mnie zatrzymali;)

Napisany 29 listopada 2009 - 19:13

Napisany 03 grudnia 2009 - 13:20
Mimo wszystko temat niedobry do publicznej dyskusji. Ja mam swoje poglądy, Ty masz swoje, ktoś inny ma swoje.
Tylko od siebie powiem że uważam nasz kraj za max zaściankowy w tej kwestii (choćby krzyże w każdej klasie, co mam nadzieję się zmieni nim moje dzieci (oby były :ok:) pójdą do szkoły, oraz wieeeele innych).
Ale to mój punkt widzenia, i gdyby komuś przypadkiemzałożył się taki temat, to będę go uważnie śledził.
I tu się z kolegą zgadzam precz z kokosami

no tak sobie czytam i myślę na razie i nie mam co napisać jedyne co mi przychodzi do głowy to to że kolega kandydat na "prezydenta"
waldus jest człowiekiem z wielkim poczuciem humoru co bardzo mi się podoba .
i tak trzeba czasami traktować pewne wypowiedzi wiecej luzu

Napisany 03 grudnia 2009 - 18:09
Napisany 03 grudnia 2009 - 19:28
Napisany 03 grudnia 2009 - 19:37
jestem najbardziej wyluzowany:jump:m człowiekiem pod słońcem
bez obrazy ale bylo widac:D!

Napisany 03 grudnia 2009 - 20:59
Napisany 03 grudnia 2009 - 23:52

Napisany 04 grudnia 2009 - 10:15
Tak sobie pomyślałem kto ich powstrzyma jak będą zamieszki
He dobre pytanie !
PS wojsko?

Napisany 16 stycznia 2010 - 14:18

Ostatnio (jakieś 2 tyg.) zmienia mi się zdanie odnośnie policji :oczoplas:
i to na "dobre zdanie"

A miało na to wpływ dwie sytuacje które opisze:
pierwsza:
wracam w poniedziałek z kolegą dwoma zestawami z Gryfic niestety na około przez Szczecin bo to była jedyna przejezdna droga

W Pyrzycach za przejazdem kolejowym w mieście zatrzymaliśmy się w korku i nagle kolega woła przez radio że Daf mu umarł

Zblokowaliśmy całe Pyrzyce

Chwile potem pojawiła się Policja bo jakiś "uprzejmy" zadzwonił

Pytają się co się stało, więc kolega mówi że padł komputer i nie może żadnego biegu załączyć a policjanci na to co?
Zamiast dopierdzielić mandat zapytali się czy można holować na to my że raczej tak bo silnik chodzi więc są hamulce i wspomaganie ale auta są na gwarancji więc musi holownik ze serwisu przyjechać (z Gryfina) bo nikt nie będzie potem za pomoc drogową chciał zapłacić a oni na to że załatwią ze strażą pożarną i oni kolegę odholują za darmo jakieś 2-3km na parking.
I tak też zrobiliśmy

Kolega wypił sobie piwko i poszedł spać bo czekał do rana na bezpiecznym parkingu za serwisem a ja obeszłem się smakiem i "ogień" na Poznań

Druga:
Dziś rozładowałem się w Środzie i jak wyjechałem spod sklepu okazało się że stoi sobie bmw tak że mu pół

"trąby" i czekam,czekam,czekam,......
Po około 15 min. blokowania drogi (jeden pas z pasem zieleni po środku, dla wtajemniczonych ul Hallera) zadzwoniłem pod 997 i poinformowałem oficera dyżurnego o zaistniałej sytuacji, powiedział że zaraz przyśle patrol w celu udzielenia mi pomocy

Chłopaki podjechali po jakiś 2-3 min. , szybko ustalili właściciela do którego zadzwoniono do domu a tam ktoś z domowników do niego na komórkę i po około 10 min. po telefonie już jechałem

Jako że lubię sobie pogadać zadzwoniłem jeszcze raz na 997 i podziękowałem za pomoc

Tak że patrząc na te dwie sytuacje mogę powiedzieć że są jeszcze normalni policjanci nie starający się tylko dopindolić za byle co ale również pomóc

Napisany 16 stycznia 2010 - 14:26