Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Policja........

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
254 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 17:58

więc mógł by ktoś założyć sonde ilu z nas jest zadowolonych z pracy policji lub ich zachowania? i wszystko nam się wyjaśni

Ty też możesz,więc zakładaj :)

#62 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 listopada 2009 - 17:59

Dlaczego policja nie zapina pasów(oczywiscie nie wszyscy)

a niema przypadkiem przepisu że jak na służbie to nie musi

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#63 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 18:07

a niema przypadkiem przepisu że jak na służbie to nie musi

Z tego co się orientuje to jeśli jadą sami to muszą,jeśli z podejrzanym to nie. Podobnie taksówkarz,z pasażerem nie samemu tak.

#64 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 18:12

kolego z policji wytłumacz mi np takie zachowanie funkcjonariuszy? nie widzę ani sygnałów świetlnych ani dzwiękowych ch a jazda hm jak by to określić ja bym się tak bał he :)
rolnik:D

#65 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 25 listopada 2009 - 18:19

no no tym to faktycznie się spieszyło jakby ich diabeł gonił :D raz na wozie raz pod wozem

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#66 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 18:20

Ty też możesz,więc zakładaj :)

nie bardzo wiem jak

#67 OFFLINE   mih2

mih2

olej gubie litrami.......

• 329 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 18:25

Hehe to ci ode mnie wyprzedzali mnie radiowozem jak jechałem 50 w strefie zabudowanej na krzyżowce. Jeździ się tam zawsze więcej bo to zabudowany z widzi mi się burmistrza bo w tej strefie najbliższe zabudowanie to stacja benzynowa na która skręcałem dalej przez 2 km nic. A zapamiętałem to bo jechałem zatankować a te osły prawie ode mnie szczała zarobiły bo na lewoskręcie byłem.

#68 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 18:25

Niezła jazda i niestety b.często praktykowana. Jednak myślę,że kolega z policji nic nie poradzi na takie zachowania, miejmy nadzieję,że on jest ok (w co nie wątpie) No i broni swoich co też jest zrozumiałe.

nie bardzo wiem jak

Zakładasz nowy temat,dajesz tytuł ankiety i odchaczasz "Tak, dołącz ankietę do tego wątku" z lewej strony i dalej już pójdzie łatwo.(chyba :) )

W sumie to lepiej jak damy sobie spokój z tą ankietą bo zrobi się nie miło he i przy pierwszym lepszym spocie będą problemy

Twój pomysł twoja decyzja.

#69 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 18:32

W sumie to lepiej jak damy sobie spokój z tą ankietą bo zrobi się nie miło he i przy pierwszym lepszym spocie będą problemy :)

#70 OFFLINE   madagaskar

madagaskar
  • 188 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 20:07

kolego redies zasada nr.1 nie wdawać się w dyskusję na temat policji jeśli sam nim jestem gdy nie widzę rozmówcy, zasada nr.2 nie komentuję na forum zachowań kolegów po fachu

#71 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 25 listopada 2009 - 22:41

więc mógł by ktoś założyć sonde ilu z nas jest zadowolonych z pracy policji lub ich zachowania? i wszystko nam się wyjaśni :)

co Ci się wyjaśni przecież żaden z Was nie jest zadowolony to po co tu sonda, nie róbmy śmiechu panowie.

kolego redies zasada nr.1 nie wdawać się w dyskusję na temat policji jeśli sam nim jestem gdy nie widzę rozmówcy, zasada nr.2 nie komentuję na forum zachowań kolegów po fachu

Dlaczego mam nie wdawać się w dyskusję kiedy mowa i o mnie , dlaczego mam siedzieć z kitą podwiązaną pod tyłkiem , czy muszę komuś patrzyć w oczy żeby z nim rozmawiać? chyba nie ma takiej potrzeby - po to jest to forum żeby rozmawiać na odległość, nie oceniałem kolegów po fachu starałem się wyjaśnić z jakiego powodu mogli poruszać się z taką prędkością , jednakże oczywiście po raz kolejny propozycja mojej wersji wydarzeń nie zyskała uznania a dlaczego ? bo jaka odpowiedź by nie padła i tak była by zła bo jestem Policjantem ale oczywiście nie mam czego się wstydzić i kiedy trzeba zabieram głos i nie chowam głowy w piasek jak co niektórzy:dziura:

#72 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 25 listopada 2009 - 23:17

Dlaczego mam nie wdawać się w dyskusję kiedy mowa i o mnie

Nierozumie, czemu tak osobiscie to odbierasz ??? Stajesz w obronie calej policji >> reczysz za wszystkich ?

#73 OFFLINE   Szafarbp

Szafarbp

AudiA4

• 202 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 23:24

Sory ze sie wtracam ale tego juz sie nie da czytac

Piszesz

kiedy trzeba zabieram głos

wg mnie jest wlasnie odwrotnie i go zabierasz wtedy kiedy nie powinienes

sorry za OT

#74 OFFLINE   grinchi

grinchi
  • 603 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 26 listopada 2009 - 00:45

A ja swoje zdanie na temat Policji pisałem niejednokrotnie. Temat łamania przepisów w nieoznakowanych radiowozach był juz przerabiany w innym wątku. Z naszym dyżurnym policjantem na forum też już ostro dyskutowaliśmy. Prawda redies?
Może i kolega trochę przesadza z tą obroną Policji, ale z drugiej strony go rozumiem. Bardziej szanuję takich ludzi, którzy w każdej sytuacji są konsekwentni w swej lojalności, niż takich, którzy w pracy włażą pracodawcy w tyłek, a za jego plecami mówią (piszą) jaki to kawał *****.
Liczę na to, że będę mógł z rediesem pogadać w realu na najbliższym zlocie w bardziej sprzyjających rozmowie warunkach :piwo2:

A tak na marginesie, to lubię pić z policjantami - przynajmniej zawsze ma mnie kto do domu odwieźć :D

#75 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 26 listopada 2009 - 09:52

co niektórzy panowie faktycznie nie potrafią zrozumieć co chcę przekazać ale z Grinchim się zgadzam jestem konsekwentny w tym co robię i to chyba widać oczywiście nie daję głowy obcinać sobie za wszystkich biorę udział w wielu dyskusjach ale nie staję za nikim murem a jedynie wyrażam swoje zdanie czy komuś się to będzie podobało czy nie panie SZAFARBP (nie Ty będziesz dyktował kiedy mam zabrać głos tu chyba nieco przesadziłeś)

Oczywiście panie Grinchi mam nadzieję , że jeszcze nie raz będziemy mięli okazję razem wysączyć nie jedno piwo bo przecież nie taki diabeł straszny jak go malują. ;)

#76 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 26 listopada 2009 - 13:12

prawdopodobnie bardzo uczciwa policjantka....
http://wiadomosci.on...ie_lokalne.html

#77 OFFLINE   madagaskar

madagaskar
  • 188 postów

Napisany 26 listopada 2009 - 13:47

policjant to też człowiek chwila słabości i wpadka murowana tylko że o wybryku policjanta będą pisać wszystkie lokalne gazety no i czsami w tvn 24 na żółtym pasku ,dlatego rozum to podstawa w tej profesji a kto go nie ma to wcześniej czy póżniej zostanie wyeliminowany tylko szkoda że z takim rozgłosem i dziwić się że takie zdanie mają o policjantach prawda kolego redies

#78 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 26 listopada 2009 - 16:01

policjant to osoba publicznego zaufania - takie stosuje sie okreslenie - powinna byc osoba do której mamy pełne zaufania, uważamy ja za nieskazitelną, a tu kombinacje, łapówki, jazda po pijaku..... niestety .....

#79 OFFLINE   Szafarbp

Szafarbp

AudiA4

• 202 postów

Napisany 26 listopada 2009 - 18:12

nie Ty będziesz dyktował kiedy mam zabrać głos

wcale nie mialem takiego zamiaru, chodzilo mi raczej o to ze nawet kiedy jest "ewidentnie" wina jakiegos policjanta to Ty i tak idziesz w zaparte ze on jest dobry a ktos inny bee

#80 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 26 listopada 2009 - 18:16

policjant to osoba publicznego zaufania

:o :smiech::smiech::smiech: sorki