Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:
Akceptuje Ciasteczka
POLICJA.....:stop: leciałem na Piekary śląskie.... jest tam kawałek dwu pasa... koleżanka mnie podpuściła żeby tiry objechać bo potem będzie zwężka.... no to Pawełek wyprzedził.... i .... za zakrętem stali.... miły początek tygodnia.... miły pan policjant zaprosił do suki bo przy kobietach o GOTÓWCE nie wypada.... ja już banan pytam ile - 116... tyle że nie zauważyłem znaku.... max60..... gadka rozpoczęta od 500 i 10pkt.....
a ze MIŁY I LUDZKI pan policjant.... skończyło się na 100 i 4 pkt..... ( cyt. nie mogę "wystawić" gotówkowego ale mogę dać kredytowany na 100 i będziemy obaj zadowoleni )
jednak są normalni gliniarze....
ps. pomijam fakt ograniczenia prędkości do 60km/h na jezdni dwupasmowej na której przeciwny kierunek ruchu oddziela pas zielenii oraz barierka.... i brak jakichkolwiek kolizyjnych skrzyżowań....
Na stacji na A4 pod wrockiem, tam gdzie mało miejsca, zatrzymałem się równolegle do pasu wyłączonego z ruchu by się kimnąć. po niecałej godzienie mam pukanie w szybkę a tu dość zdenerwowany pan policjant z bloczkiem się podpytuje czy mi mandat wypisać . Ja mu na to: "za co?". On że blokuję wjazd na stację. Poprosiłem by mi wskazał w którym miejscu go blokuje. Okazało się że jednak nie blokuje, nie mniej się upierał. Powiedziałem - proszę pisać, cyknąłęm fotkę Pana policjanta stojącego z przygotowanym bloczkiem i powiedziałem - jak wypisze - to niech mi przyniesie, mogę mu oddać wszystkie potrzebne dokumenty, z tym że go nie przyjmę, bo chyba zapomniał się Pan przedstawić i nie wiem czy rzeczywiście mam do czynienia z policjantem czy jakimś oszustem, po czym wsiadłem w auto i pojechałem zostawiając go z tym dylematem i rozdziabioną buźką - mina - bezcenna
czepiacie sie tych panow policjantow jak nie wiem co!! u mnie SG (straz granizna) jest dla mnie bardzo przyjanie ustawiona... jak jezdzilem BMW ciagle mnie ztrzymywali (zona moze potwierdzic) a jak jezdzilem enduro kolo pasa granicznego to nigdy nie mogli mnie dogonic a moj ojciec byl dowodca SG w Kołbaskowie (czterdziesto paroletni emeryt tez bym tak chcial) wiec policja nie jest taka zla jak SG mlodzi wojacy ktorzy mysla ze moga Cie zgnaoic!!
Czy wyście powariowali ? ... dziwicie się że policja chce robić porządek z ludźmi którzy szaleją pod marketami ? ... Od tego są jakieś tory, wyznaczone miejsca itp .. A Wy kręcicie kółka pod marketem i szukacie paragrafów żeby to zalegalizować ? .. I to klubowicze .. Normalnej kultury jakiejś trochę ..
Taaa... lepiej się pochwalic, ile to sie jechalo najwiecej na niemieckiej autostradzie... jakby to bylo calkiem bezpieczne i stwarzajace mniej zagrozenia od poscierania troche gumy na uboczu. Mnie chodzi o przypadki takie, jak na takich filmikach [tymi (...) miedzy autami to moga wystawiac mandaty] >>
Jedziesz na pusty plac, miejsce z dala od innych samochodów etc... gdzie najwieksza szkode mozesz zrobic tylko swojemu autu, a tu zjawia sie Policja i chce wstawiac mandat (jeszcze nieslusznie) za stwarzanie zagrozenia w RD inne niz kolizja - ja sie pytam, w jakim ruchu drogowym?? jakiego zagrozenia?? Nie chodzi mnie o to, by szukać
paragrafów żeby to zalegalizować
, tylko żeby sie nie czepiali jak nikomu nie stwarza sie niebezpieczenstwa. Czyli zimą kierowcom, ktorzy jezdza na placach, probujac podszkolic swoje umiejetnosci/nauczyc sie panowania nad swoim autem (nie sa to wylacznie mlodzi kierowcy i wylacznie faceci), tez nalezaloby kazdorazowo wystawiac mandat i punkty? W ogole to monitoring wszedzie i niech od razu wystawiaja wszystkim mandaty?
Ja się nie chwalę ile jechałem na autostradzie .. dla mnie to głupota.
I dobrze że nikomu nie zrobisz krzywdy, ale to nie są miejsca do tego przeznaczone.
I ciekawe jak zarząd OKP na to patrzy ...
Świruje taki jeden z drugim jak nie pod marketami to na rondach z naklejką OKP na szybie i boczkach a później na forum jeszcze narzeka że policja mu żyć nie daje ..
Gdzie dobre imię klubu ? .. Powinniście dawać przykład innym a nie płakać na forum jaka ta policja jest zła.
Ja się nie chwalę ile jechałem na autostradzie .. dla mnie to głupota.
Ja nie piłem do ciebie absolutnie z tym. I nie placze jaka jest policja zla, ale tak jak i oni wystawiaja mandaty, tak niech to robia zgodnie z prawem, a nie ze wciskaja kit i jesli kierowca podpisze, to juz po zawodach. A co do dobrego imienia klubu, to pewnie co drugie klubowe jezdzi na "niemieckich autostradach" z niemiecka dozwolona predkoscia, a czepiamy sie tylko tych, co kreca kolka z dala od innych aut.
Kolego, w ogóle dla mnie ta dyskusja i wzajemne cytowanie się jest śmieszne ... więcej tu nie będę pisał (w tym wątku) ..
Takich rzeczy jak bączki pod marketami i na rondach się po prostu nie robi ...
A Ty mi piszesz że niech policjanci wystawiają mandaty zgodnie z prawem .. jasne, ale zacznijmy może od siebie .. Czego Ty chcesz od gliniarzy ? .. widzą jak kretyni palą gumę pod marketami to jakoś chcą reagować, to zwyczajne ludzkie ... Bo chyba nie powiesz mi że takie kręcenie bączków pod marketem robią ludzie dorośli i odpowiedzialni ... Co chwilę czytam na tym forum "dostałem mandat, co zrobić?" ... myśleć ! I nie zachowywać się jak idiota. I OKP powinno jako klub na to jakoś reagować .. To wszystko w tym temacie ode mnie.
ja nie mówię że jestem święty, ale całkowicie zgadzam sie z powyższym, chociaz bączki pod marketem to ogólnie powiedziane bo różnica jest jesli ktoś to robi w nocy, gdy wszystko jest pozamykane i nikomu tam sie krzywda nie stanie.
Ja się nie chwalę ile jechałem na autostradzie .. dla mnie to głupota. I dobrze że nikomu nie zrobisz krzywdy, ale to nie są miejsca do tego przeznaczone. I ciekawe jak zarząd OKP na to patrzy ... Świruje taki jeden z drugim jak nie pod marketami to na rondach z naklejką OKP na szybie i boczkach a później na forum jeszcze narzeka że policja mu żyć nie daje .. Gdzie dobre imię klubu ? .. Powinniście dawać przykład innym a nie płakać na forum jaka ta policja jest zła.
Facet, czytam te Twoje posty i nie kumam o co Ci chodzi. Przeciez każdy z nas ma swoje auto, robi nim co zechce, jeden lata bokiem bo lubi, drugi wozi cement bo uważa ze auto musi na siebie zarabiac a trzeci ma na to w....ne i moze polac samochód benzyna bo to jest jego auto. Do czego zmierzam, fakt, nie popieram idiotycznych i bezmyslnych sytuacji powodowania zagrożenia, w miejscach oblęzonych przez istoty ludzkie bądź inne elementy dobrobytu które można by w jakis sposób naruszyć, uszkodzić ale jak czytam takie kazania co to Ty robisz, a czego ja nie robie to mnie sciska. Z wykonywaniem tych czynnosci jest jak z charakterem, a o tym sie nie dyskutuje, jeden woli miec pałno plastiku na calibrze - zrobił tak i mu się podoba - o to chodzi, i jesli jest normalnie myslący to powinien miec w....ne na ludzi którzy mowią ze to WT, ważne ze włascicielowi się podoba, tak samo z autem, jeden może co skrzyzowanie palić gume, każde rondo robić bokiem, a na każdej prostej rozpedzać sie do 250km/h to jest sprawa człowieka który takie manewry ( niekoniecznie bezpieczne) wykonuje, i to on poniesie za to konsekwencje, także mysle ze sprzeczka w tym temacie nie ma sensu...przynajmniej dla mnie...
Maiłem już nie pisać .. ale nie dziwię Ci się że nie kumasz ... tak, polej benzyną i spal swój samochód .. najlepiej pod marketem przecież to Twój samochód ..
jeden może co skrzyzowanie palić gume, każde rondo robić bokiem, a na każdej prostej rozpedzać sie do 250km/h to jest sprawa człowieka który takie manewry ( niekoniecznie bezpieczne) wykonuje, i to on poniesie za to konsekwencje
no wszystko dobrze jeśli tylko on poniesie konsekwencje, a nie postronna osoba jadąca spokojnie swoim pasem, która wraca z weekendu z żoną i dwójka dzieci gdy nagle na jego pas wpiepsza się drifter amator mający prawko od 2 miesięcy i swoje RWD.
Maiłem już nie pisać .. ale nie dziwię Ci się że nie kumasz ... tak, polej benzyną i spal swój samochód .. najlepiej pod marketem przecież to Twój samochód ..
ja pier.... ja podałem że jeden może zrobić to a drugi tamto, zalezy od checi i tego co ma sie głowie... ja nie mam w głowie zamiaru zeby spalić swoje auto czy coś z tym stylu, wiec nie miesz czemu taka teorie mi podsówasz... ..za to lubie złapac sobie boka na miescie, i czasami to robie, nie zagrazajac nikomu... robie to..moja sprawa, ja w razie czego ponosze konsekwencje...
Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi
no wszystko dobrze jeśli tylko on poniesie konsekwencje, a nie postronna osoba jadąca spokojnie swoim pasem, która wraca z weekendu z żoną i dwójka dzieci gdy nagle na jego pas wpiepsza się drifter amator mający prawko od 2 miesięcy i swoje RWD.
to tez dlatego zaznaczyłem ze nie popieram, takich ludzi którzy robią takie rzeczy, narazając trzecie osoby na niebezpieczenstwo... jeszcze w takim stopniu... takim ludziom tez mowie stanowcze nie
Jeśli ani jeden ani drugi, a tym bardziej trzeci nie potrafi do końca przeczytać całości opinii drugiego to nie dyskutujcie - jeden i drugi ma rację w swoim mniemaniu. Każdy ma własne sumienie i wie co robi. A jeśli ktokolwiek uważa że zwrócenie uwagi jak ktoś już nie ma rozumu coś pomoże to się myli. Więc prawda leży po środku
I prośba - nie drapać mi się na oficjalu - poprztykajcie się po PM - to będzie się to miło czytać - w razie jakby co to ja tu czuwam