Słabe ogrzewanie
Napisany 27 stycznia 2014 - 14:00
Zaczne od takiego pytania jak wyczyscic uklad i nagrzewnice odmulic ja ?
Nie mam climatronica tylko naual.
A nastepnie nie wiem czy to dziwme ale jak skrecam i auto sie pochyla na bok troche to czuje jak by lepiej grzało.
I co sie dzieje ze nie dziala ogrzewanie na stopy i na tylna kanape jak jest na max ogrzewanie to leci zimne powietrze ??
Napisany 27 stycznia 2014 - 14:20
płukanka układu ja robię kwaskiem cytrynowym
jak kwaskiem cytrynowym ??
Napisany 27 stycznia 2014 - 14:24

Napisany 27 stycznia 2014 - 14:27
kupuję kilka paczek kwasku rozcieńczam z ciepłą wodą i leję do zbiorniczka przegonię auto trochę po trasie spuszczam i powinno być oki
jeszcze mi powiesz ze ten kwasek w spożywczym kupujesz ??
Napisany 27 stycznia 2014 - 14:37
Kwasek z ciepla wodą odkamieni i wyczyści wszystko. Tylko, że ja mam dostęp do kwasku w workach 25kg
Napisany 27 stycznia 2014 - 14:45
robiłem podobnie jak kolega zwykłym kwaskiem cytrynowym spożywczym. Wyczyściłem cały układ i zbiorniczek wyrównawczy który kupilem z czujnikiem ale byl w oplakanym stanie.
Kwasek z ciepla wodą odkamieni i wyczyści wszystko. Tylko, że ja mam dostęp do kwasku w workach 25kg
to trzeba z kims na spółkę kupic, zgadac sie z kilkoma osobami i bedzie dobrze
Napisany 27 stycznia 2014 - 15:22
jak sie spotkamy to ci pokaze,co zrobic,bo mialem tak samo:PTo mam jak widac podobne problemy bo ogrzewanie nie chodzi tak jak powinno.
Zaczne od takiego pytania jak wyczyscic uklad i nagrzewnice odmulic ja ?
Nie mam climatronica tylko naual.
A nastepnie nie wiem czy to dziwme ale jak skrecam i auto sie pochyla na bok troche to czuje jak by lepiej grzało.
I co sie dzieje ze nie dziala ogrzewanie na stopy i na tylna kanape jak jest na max ogrzewanie to leci zimne powietrze ??
Napisany 27 stycznia 2014 - 15:31
to trzeba z kims na spółkę kupic, zgadac sie z kilkoma osobami i bedzie dobrze
nie ma problemu, nie musimy kupowac!dam rade zalatwic z magazynu. Jesli ktos bedzie potrzebowal to przy okazji moge obdarowac.
Napisany 27 stycznia 2014 - 18:38
jak sie spotkamy to ci pokaze,co zrobic,bo mialem tak samo:P
ok trzymam za słowo tylko zeby na dworzu tego nie robic

nie ma problemu, nie musimy kupowac!dam rade zalatwic z magazynu. Jesli ktos bedzie potrzebowal to przy okazji moge obdarowac.
to ja bym sie pisal na troche tego kwasku bo trzeba bedzie przeczyścić układa

Napisany 27 stycznia 2014 - 22:04
ok trzymam za słowo tylko zeby na dworzu tego nie robic
jutro bede w gdansku,zadzwon do mnie jak bedziesz mial czas,spalimy faje i ci wszytko pokaze i uswiadomie

Napisany 27 stycznia 2014 - 22:56
płukanka układu ja robię kwaskiem cytrynowym
CO woda z kwaskiem i do zagotowania??
Napisany 28 stycznia 2014 - 07:10
podpowiedź dla leniwych numer postu 144
Napisany 30 stycznia 2014 - 15:41
Napisany 30 stycznia 2014 - 15:49
Witam, ponownie dzisiaj zabrałem sie za czyszczenie ukladu octem ale nic nie pomogło nadal zimno w aucie, ale przyjrzałem sie dokladniej jak jest wpiety parownik od gazu i jest on zamontowany za zaworem trojdroznym tj.jest on wpiety w dolnego węża wychodzącego od zaworu i moje pytanie brzmi czy dobrze jest wpiety bo z tego co czytalem to nie bardzo ale moze zle cos zrozumialem.
to może profil byś uzupełnił albo napisał jaki masz silnik, bo szklana kula szwankuje:)
Napisany 30 stycznia 2014 - 16:09
Napisany 30 stycznia 2014 - 17:31
a z tego co ja napisalem to raczej jest zle wpiety ?
tak , źle , ma być wpięty pomiędzy wyjście z głowicy a wejście do zaworu , Tak jak Robert napisał , sposób 1a ,podejrzewam że u Ciebie jest wpięty między zaworem a nagrzewnicą , takie podłączenie powoduje że tworzą się dwa obiegi , efekt będzie taki , że albo będzie zimno w aucie albo będzie niedogrzany parownik .
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.