Do tej pory na zlocie do przeciąganie były drużyny 2 osobowe
zawsze można coś zmienić

Napisany 27 marca 2010 - 21:58
Do tej pory na zlocie do przeciąganie były drużyny 2 osobowe
Napisany 27 marca 2010 - 22:19
zostają drużyny 2os. koniec.
Napisany 28 marca 2010 - 10:56
Payatz czyli jak do zlotu zamontuje puchę na pająki to wypadałoby tylko startować w kategorii open?? Ogólnie to i tak liczy się kto będzie miał najlepszy czas danej kategorii. Większa szansa na lepszy czas będzie dla ludków którzy mają czystą serię. Montaż puchy IMO nie jest tak znaczną przeróbką jak założenie innego mostu. A różnica w osiągach pewnie spora. pucha + 4.22 > pucha > seria
Napisany 28 marca 2010 - 11:09
.... w końcu jedziemy się bawić a nie ścigać o złote majty
Napisany 28 marca 2010 - 23:39
Nie wiem na jakiej podstawie uważasz że większą szansę mają ludzie z seryjnym silnikiem bez przeróbek, bo wynika z tego że sporo osób (w tym ja) przerabialiśmy silniki po to żeby się wolniej zbierały i osiągały gorsze czasy
Coś przerabiałeś - piszesz się do open i już. Jeżeli znajdzie się ktoś kto coś poprzerabiał i się zapisał do serii, i dodatkowo zbierze jakąś tam nagrodę poprzez OSZUSTWO - to to jest jego prywatna sprawa.
Mam nadzieję że wszystkie wątpliwości rozwiałem, ja tam jadę się pobawić i nic nikomu nikt nie będzie sprawdzał, w końcu jedziemy się bawić a nie ścigać o złote majty
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 29 marca 2010 - 19:33
Mnie kazali się zapisać do kategorii open. Dla Ciebie puszka to nie duża przeróbka, a dla tych którrzy nic nie przerabiali będzie to niesprawiedliwe.
Nie wiem na jakiej podstawie uważasz że większą szansę mają ludzie z seryjnym silnikiem bez przeróbek, bo wynika z tego że sporo osób (w tym ja) przerabialiśmy silniki po to żeby się wolniej zbierały i osiągały gorsze czasy
Coś przerabiałeś - piszesz się do open i już. Jeżeli znajdzie się ktoś kto coś poprzerabiał i się zapisał do serii, i dodatkowo zbierze jakąś tam nagrodę poprzez OSZUSTWO - to to jest jego prywatna sprawa. Ale jeśli potrafi sobie później wmówić że mu się należało, bo poprzerabiał, a kategoria seria/open to żadna różnica, to.... No cóż, może sobie pogadać z kołem zapasowym - podobny poziom inteligencji
Mam nadzieję że wszystkie wątpliwości rozwiałem, ja tam jadę się pobawić i nic nikomu nikt nie będzie sprawdzał, w końcu jedziemy się bawić a nie ścigać o złote majty
Napisany 29 marca 2010 - 19:45
Napisany 29 marca 2010 - 19:56
Napisany 29 marca 2010 - 20:00
Obniżenie momentu do niższego zakresu obrotów, podniesienie mocy o magiczne 14 km.Ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie
Napisany 29 marca 2010 - 20:00
Napisany 29 marca 2010 - 20:07
czyli w takim razie klasa open powinna być do 2,5 i osobna do 3.0 takie jest moje zdanie
Napisany 29 marca 2010 - 20:39
Napisany 29 marca 2010 - 20:52
Panowie widze,ze dyskusja nabiera tempa jesli chodzi o wyscigi na 1/4. Wszyscy wiemy,ze przybywa nas z roku na rok coraz to wiecej i kazdy chce sie poscigac legalnie...bo jest taka mozliwosc . Proponował bym podział na seryjne i po modyfikacjiach....sadze ,ze to by było fair-play
no chyba ze w klasie OPEN -beda wszystkie chwyty dozwolone i modyfikacjia silnika nie bedzie miała na wpływu wystartowanie;)
Napisany 29 marca 2010 - 20:52
po to jest klasa OPENno chyba ze w klasie OPEN -beda wszystkie chwyty dozwolone i modyfikacjia silnika nie bedzie miała na wpływu wystartowanie
Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013
II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin
Napisany 29 marca 2010 - 20:56
Napisany 29 marca 2010 - 21:00
Napisany 29 marca 2010 - 21:10
a no powinien,ale czy tak bedzie??powinien być podział na automaty i manuale.....
Co racja to racjaPowinien być podział na sedan i kombi bo w kombi byle jaki kurdupelek zrobi awanture że uszy puchną. W sedanie trzeba się napracować żeby uzyskać ładny efekt.