No właśnie chciałem też podać ten przykład
a ten znasz??

Napisany 21 października 2010 - 21:50
No właśnie chciałem też podać ten przykład
a ten znasz??
Napisany 21 października 2010 - 21:54
Kompresor nie potrzebuje doprowadzania oleju, nie rozgrzewa się do czerwoności, w sumie to powietrza z niego nie trzeba chłodzić, łatwiejszy w montażu, napędzany z paska, o wiele mniej awaryjny, mniej trzeba bawić się zaworami ciśnieniowymi i instalacją, ładuje od samego dołu obrotów i praktycznie do samej góry. Ogólnie jest lepszy
Napisany 21 października 2010 - 21:57
teoria zaslyszana poprzez 10 osob? czy sam robiles to co powyzej napisales
naprawde nie probuje byc zlosliwy ale wkurzaja mnie totalne bzdety teoretyczne nie majace nic wspolnego z praktyka
Napisany 21 października 2010 - 23:17
odpada spory koszt rzezbienia kolektorow wydechowych, no i w omedze v6 tak na prawde nawet nie ma gdzie upchnac turbo...Kompresor? że lepszy?
chyba do kompresora klimy z autobusu... chlopie, czy Ty w ogole masz pojecie o czym piszesz?z czego bierze napęd co? jak by nie patrzeć z silnika - czyli mamy straty mocy podobne do kompresora klimy.
np. uparci moga wykorzystac sprzeglo elektromagnetyczne, czyli odpalac kompresor przy zadanych obrotach...Dwa: ładowanie od samego dołu wcale nie jest lepsze dla kondycji silnika - mocniej obrywają korby, panewki. I gdzie ta wyższość?
tutaj chyba nie ma o czym dyskutowac, wszak zakladamy, ze udzial w dyskusji biora osoby choc troche znajace zasady fizyki...Jeszcze mit że kompresor nie nagrzewa powietrza... jezu. to go sobie zmacaj po jeździe.
m.in. tyle, ze ma za soba juz montaz kompresora do v6ciekawe ile ty masz praktyki
a co wy sie tak tego R6 uczepiliscie, skoro topic dotyczy V6Nie znam w polsce udanego projektu R6 turbo, ani kompresora - Więc chyba coś tu nie jest takie proste.
Napisany 22 października 2010 - 00:34
Napisany 22 października 2010 - 01:07
hehe, nie skumales - mialem na mysli klime od autobusu, czyli ciagnaca wlasnie kilkadziesiat (a nie kilka) KM - podobnie co cywilny kompresorekCzekaj Exec z tego co pamiętam ktoś z GM corner na SR liczył dla 2.0, wychodziło że na 50Km przyrostu wpierdzieli 20-25km na napęd kompresora, dalej taki autobus?
tak jak sam napisales, zeby w wyzylowanym setupie np korba nie wyskoczylaSprzęgło
elektromagnetyczne - masz racje, zapomniałem o nim. Jednak na cholere kompresor w momencie gdzie nie ciągnie od dołu (Pomijając fakt braku miejsca w V6)
Podanie przykładu szefera jest co najmniej głupie, przeciętnie co 6mc wymiana silnika? TO nie jest udane zaturbienie. Przynajmniej dla mnie.
Jeszcze była jedna oma do driftu uturbiona, jakoś bez problemów nie jeździła.
Lecz dla mnie rozsądne uturbienie R6 w B nie jest głupim pomysłem
Olrajt, luz, nie ma co wprowadzac nerwowej atmosferyJak kogoś uraziłem, sorry. Podniosłem mu ciśnienie, to też sorry. Już tak mam.
PS: Zanim jeszcze ktoś się przyssa że to driftowozy i tak musi być: 1. Nie, wcale nie musi, przykładem są samochody innych marek i profesjonalnie przygotowane silniki które bez większego "ale" znoszą katowanie.
Napisany 22 października 2010 - 10:03
Napisany 22 października 2010 - 10:20
Napisany 22 października 2010 - 13:20
Napisany 22 października 2010 - 17:11
wiele osob ma zmieniony dolot, problemy moga byc przy gazie na srube...bo mechanik mówil ze takie problemy by mogły wystąpic ewentualnie problemy z mieszanka podtlenku gazu
mysle, ze sam nie dam rady, choc chcialbym sie nauczyc...Exec sam będziesz stroił świnkę ?
jeszcze, pisalem o tym kilka stron wczesniej...Masz już jakąś sondę do pomiaru AFR
Napisany 22 października 2010 - 19:08
Napisany 22 października 2010 - 19:36
Trochę nisko ja mam spiro wygięte i powietrze jest brane z przed chłodnicy.hmm a konkretnie to jakie problemy ? ja juz mam puche i jak narazie nic złego sie nie dzieje, zastanawiam sie jakby ten wlot powietrza przy halogenie zrobic
Napisany 22 października 2010 - 21:41
Napisany 23 października 2010 - 07:35
takie pytanie w temacie prawdą jest że krby v6 są słabsze niż te w maluchu? (mówię o wytrzymałości stopu) Jeśli tak, czy ktoś próbował azotować korbe.
Napisany 23 października 2010 - 08:10
Tak troche offtopicznie, ale przeczytajcie to (15lat bez zmiany oleju) >> http://motoryzacja.i...zi,1546529?fs=mdla przykładu mercedes prawie zbankrutował z powodu nieodwiedzania serwisów i braku sprzedaży części zamiennych więc poszli po rozum do głowy i teraz mamy powiedzenie że ostatni mercedes to W124
Napisany 23 października 2010 - 08:31
Tak troche offtopicznie, ale przeczytajcie to (15lat bez zmiany oleju) >> http://motoryzacja.i....i,1546529?fs=m
Napisany 23 października 2010 - 09:51
Napisany 23 października 2010 - 10:46
Napisany 23 października 2010 - 21:35