Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ciężarówki

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
513 odpowiedzi na ten temat

#121 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 października 2009 - 00:08

Ludzie, dajcie spokój. W małych jak i w dużych są kierowcy i taborety... tak było, jest i będzie. Po co się szarpać. Nie raz widziałem kretyna w osobówce, nie raz wk..ił mnie deb..il w dużym. (ale niestety muszę stwierdzić, że częściej kretyni jeżdżą małymi). Lepiej walnąć po browcu i się odprężyć przed jazdą, nie?

#122 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 19 października 2009 - 00:13

Ludzie, dajcie spokój. W małych jak i w dużych są kierowcy i taborety... tak było, jest i będzie. Po co się szarpać. Nie raz widziałem kretyna w osobówce, nie raz wk..ił mnie deb..il w dużym.

Zgadzam się w 100%

(ale niestety muszę stwierdzić, że częściej kretyni jeżdżą małymi)

Jeśli to nie jest Bruno MV6 w dużym :eek:

#123 OFFLINE   Bruno_MV6

Bruno_MV6

Opel Scanner jak co mam

• 105 postów

Napisany 19 października 2009 - 11:17

Będę złośliwy

nie komentuję bo Sołtys mnie wyręczył :smiech: nic dodać nic ująć.... :D

ja też będe złośliwy...

to znaczy że się nic nie zmieniło u Ciebie . . . :smiech:

z twojego wieku wynika że jak ty zacząłes chodzic do podstawówki to ja już jezdziłem ciężarówkami

oj chłopie .... nie chce mi się tematu rozwijać (błysnąłeś jak halogen w ciężarówce) :ziele: pozdrawiam i do zobaczenia na trasie :D

Bruno jak jedziesz swoim pięknym MV6 za takim kolosem 80 na godzinę to nie wierzę że cię to nie irytuje

nie nie irytuje mnie to bo znam ten temat i jestem co do tych kolosów wyrozumiały, a sznureczek kiedyś się skończy i wioo na przód :D

Trzy pasy ruchu, światła i na każdym na pierwszym miejscu ciężarówka

tak wiem ale nie bierzesz pod uwagę że trzeba zająć odpowiedni pas ruchu by móc później skręcić np. w lewo czy w prawo lub jechać na wprost, my się czasami informujemy na CB na różnych kanałach nie tylko 19 co kto z nas będzie robił żeby nie wyszła maniana na skrzyżowaniu.

O ile Ci skrócił? O całe 5 metrów? Żenada.

ta 5 metrowa żenada może Ci braknąć żebyś życia nie stracić lub swojego wózka z gazownią w bagażniku, pomyśl czasami ... nie boli.

Ot to,zawodowy kierowca,uprzejmy i nie wadzi nikomu. Mam nadzieję,że trafi "kosa na kamień" i ktoś Ci morde obije.

No jak tak bardzo chcesz możesz być pierwszy :D nie widzę problemu :smiech: i dla czego zasłaniasz się "ktosiami" proszę Cię przestań kozaczyć ! bo może być tak że kiedyś trafisz na mnie nie wiedząc o tym. Szerokiej dla Ciebie ...

Jeśli to nie jest Bruno MV6 w dużym

samba jak już tak bardzo się domagasz to mogę specjalnie dla Ciebie wyjątek zrobić i przyjadę do Ciebie Omegą , zaczynasz mnie w...iać dzieciaku! na siłę chcesz sobie pysk stłuc i cwaniaczysz na odległość, a tak twarzą w twarz to w porach pełno, bo znam takich kozaków! a jak coś do mnie masz sapiącego to na PW a nie na forum !!! poczytaj regulamin ! bo i tak zaraz mod będzie się załączał ....

Jeżeli ten temat powstał tylko po to by sobie ubliżać i się dalej drapać to lepiej go ZAMKNĄĆ !!!
Kiedy wsiadam do wozu, czuję ten dreszcz V6, kiedy odpalam przeszywa mnie dreszcz, kiedy spoglądam na wskaźnik już wiem ... CPN :D

#124 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 19 października 2009 - 14:05

Jeżeli się w tej chwili nie uspokoicie to poleca kartki bez ostrzeżenia.
koniec , jak cos do siebie macie to wyjaśniajcie to na pw.

#125 OFFLINE   Piotrek76

Piotrek76
  • 591 postów

Napisany 19 października 2009 - 16:53

tak wiem ale nie bierzesz pod uwagę że trzeba zająć odpowiedni pas ruchu by móc później skręcić np. w lewo czy w prawo lub jechać na wprost, my się czasami
informujemy na CB na różnych kanałach nie tylko 19 co kto z nas będzie robił żeby nie wyszła maniana na skrzyżowaniu.

Tak kolego w takiej sytuacji zgadzam się z tobą w 100% Wciskali by się wam przed koła i zmiana pasa takim kolosem troszkę by trwała. Jednak w tym przypadku wszyscy pojechali prosto a następne światła za jakieś 3-4km na których można jechać tylko prosto (tranzytówka przez Lublin z Wawy na Chełm Zamość). Ale trzeba panom przyznać że jak im zwróciłem uwagę na CB to nie otrzymałem standardowej wiązanki tylko panowie zajęli jeden skrajny pas.
Co do tego jechania 80 na ogonku to ja też staram się być wyrozumiały, NAPRAWDĘ, ale człowiek jest tylko człowiekiem.
I naprawdę proponuję :piwo2: bo ta licytacja do niczego nie prowadzi. Obie strony mają swoje racje wiec szanujmy się i pomagajmy sobie wzajemnie zamiast się drapać.

#126 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 października 2009 - 17:06

Mnie się podoba, jak niektórzy kierowcy ciężarówek dają cynka tym jadącym za nimi, że droga wolna i mogą zasuwać.

#127 OFFLINE   Bruno_MV6

Bruno_MV6

Opel Scanner jak co mam

• 105 postów

Napisany 19 października 2009 - 17:31

Mnie się podoba, jak niektórzy kierowcy ciężarówek ...

Dokładnie nie mierzmy jedną miarą (lub swoją) wszystkich bo to do niczego nie doprowadzi!
bo wystarczy czasami DaVe zapytać na CB o bezpieczne wyprzedzanie :D a nie tylko jak droga ... każdemu lub prawie każdemu z nas zależy na bezpieczeństwie.
Kiedy wsiadam do wozu, czuję ten dreszcz V6, kiedy odpalam przeszywa mnie dreszcz, kiedy spoglądam na wskaźnik już wiem ... CPN :D

#128 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 października 2009 - 17:39

Bruno... jeszcze CB nie mam :) a z tym cynkiem, to chodziło mi o mignięcie kierunkiem.

#129 OFFLINE   Piotrek76

Piotrek76
  • 591 postów

Napisany 19 października 2009 - 19:05

A ja się spotkałem z takim tekstem: " Zaraz maluchy wam powiem jak będzie droga wolna i będziecie mogli wyprzedzać ". Fakt że to bardzo miłe i budujące że nie musimy tylko mięsem się obrzucać. A przede wszystkim bardzo pomocne

#130 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 19 października 2009 - 19:56

samba jak już tak bardzo się domagasz to mogę specjalnie dla Ciebie wyjątek zrobić i przyjadę do Ciebie Omegą , zaczynasz mnie w...iać dzieciaku! na siłę chcesz sobie pysk stłuc i cwaniaczysz na odległość, a tak twarzą w twarz to w porach pełno, bo znam takich kozaków! a jak coś do mnie masz sapiącego to na PW a nie na forum !!!

Bez komentarza Panie agresorze. Jeszcze raz powodzenia życzę.

#131 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 20 października 2009 - 07:13

Wczoraj przez kierowce Tira wylądowałabym w rowie, bo mu sie tak spieszyło ze musiał wyprzedzac drugiego Tira na lini ciagłej itd..., poprostu załamka.....i mogłabym wiele takich przypadków wymieniac bo wieli wychodzi z zalożenia "bo on jest duży to mu wszyscy zjadą", ale nie raz na trasie spotkałam się z życzliwoscią kierowców duzych samochodów, więc normalni ludzie naszczęscie też takimi jeżdza. To samo jest z kierowcami osobówek, raz jest kretyn raz normalny i uprzejmy kierowca, wiec obrzucanie sie błotem na zasadzie bo jezdzisz Tirem to jestes baran czy na odwrót nie ma sęsu.

Nie wrzucajmy odrazu wszystkich do jednego worka, wszedzie istnieją wyjatki:)

#132 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 20 października 2009 - 08:21

a wyjatki potwierdzają regułe.......

#133 OFFLINE   Madzia

Madzia
  • 1 288 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 października 2009 - 08:38

Hmmmm, zgadzam się z Kesiaczek w 100%.
Nie należy wszystkich do jednego wora pakować bo obrażamy innych.
Sama nieraz jestem okropnie wściekła na "tirowców", ale znam kilku ludzi którzy też poruszają się bądź poruszali dużym i naprawdę robili to z głową.

Myślę sobie tak teraz... że i tak nam nic nie da gdybanie bo przecież ten "nie myślący" tirowiec ma w nosie to, czy my na niego przeklinamy, czy my jesteśmy wściekli na to jak On jeździ bo moim zdaniem On sobie wpoił do swojej głowy, że jeździ świetnie i jest idealny... Ma nas gdzieś :)

#134 OFFLINE   Bruno_MV6

Bruno_MV6

Opel Scanner jak co mam

• 105 postów

Napisany 20 października 2009 - 15:05

złóżcie najlepiej wniosek z podpisami tysięcy niezadowolonych kierowców osobówek do ministra transportu o zniesienie transportu drogowego poza koleją, wówczas niech znikną wszystkie auta powyżej 12 DMC z dróg,
i od razu do ministra infrastruktury i finansów niech wrócą czasy gdzie wszystko było na kartki ... bo pieniędzy będziecie mieli w bród, jeździć będziecie rowerami i to nie tylko na wzgląd zdrowotny :D
a my zmienimy chętnie zawód, bo za tę gaże co wypłacają w porównaniu do odpowiedzialności jaka ciąży na nas to wierzcie MI sam osobiście w ***** mam cały ten zwariowany transport gdzie kierowca jest szantażowany że zostanie obciążony za nie dostarczenie towaru na czas i w nosie mają TACHO a odwołać się możemy do Pana Boga

najlepiej te POLSKĘ sprzedać w całości NIEMCOM ... przynajmniej byłyby autostrady :D

#135 OFFLINE   Madzia

Madzia
  • 1 288 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 października 2009 - 15:09

No widzisz Bruno.... Ty tego nie rozumiesz, ale postaw się na miejscu innych osób z osobówek którzy byli jak byli potraktowani przez tirowców, albo na miejscu mieszkańców gdzie 4 dni w tygodniu mają zablokowaną bramę wjazdową bo jakiś (.......) kierowca tira poszedł na 15 min... na teren zakładu dowiedzieć się czegoś.....

Nie każdy tirowiec jest taki sam, ale my pisząc w tym temacie mamy na myśli tych co nie są lubiani przez osobówki i ludzi przez nich "nękanych"!

#136 OFFLINE   Piotrek76

Piotrek76
  • 591 postów

Napisany 20 października 2009 - 15:31

złóżcie najlepiej wniosek z podpisami tysięcy niezadowolonych kierowców osobówek do ministra transportu o zniesienie transportu drogowego poza koleją, wówczas niech znikną wszystkie auta powyżej 12 DMC z dróg,

Bruno po co takie słowa ? Przecież tu nikt nie kwestionuje tego że wy i wasz zawód jest potrzebny. Kolego tu chodzi o to żeby skończyć z podziałami na Tirowców i osobówki a zacząć dzielić na mądrych i głupich, myślących i bezmózgich. O to żeby mi kierowca tira nie krzyczał że mam spier... na inny kanał bo 19 jest dla ciężarówek, o to żeby pajac w BMW (lub inna marka jeśli ktoś jest wrażliwy na tym punkcie) wieś tuning nie zajeżdżał ci drogi bo zaraz skręca do remizy itp...... Jak zaczniemy się szanować na drodze będzie nam o wiele lepiej, a barany będą zawsze w osobówkach i Tirach po równo.

#137 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 20 października 2009 - 18:57

Bruno po co takie słowa ? Przecież tu nikt nie kwestionuje tego że wy i wasz zawód jest potrzebny. Kolego tu chodzi o to żeby skończyć z podziałami na Tirowców i osobówki a zacząć dzielić na mądrych i głupich, myślących i bezmózgich. O to żeby mi kierowca tira nie krzyczał że mam spier... na inny kanał bo 19 jest dla ciężarówek, o to żeby pajac w BMW (lub inna marka jeśli ktoś jest wrażliwy na tym punkcie) wieś tuning nie zajeżdżał ci drogi bo zaraz skręca do remizy itp...... Jak zaczniemy się szanować na drodze będzie nam o wiele lepiej, a barany będą zawsze w osobówkach i Tirach po równo.

Zgadzam sie z toba polskie drogi sa do du**y kazdy chce jechac normalnie. I nie ma reguly Tir czy Osobowy Jesli widze ze ciezarowka chce sie wlanczyc do ruchu to ja wpuszczam jesli osobowy tez go wpuszczam kazdy chce jechac normalnie ale sa Srubokrety ze nie patrza na innych .:(

#138 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 20 października 2009 - 19:43

To prawda co tu piszecie a największą przyczyną to są po prostu nasze drogi a raczej ich brak. Nie raz człowiek wychodzi z siebie a czasem i jego zachowanie na drodze jest właśnie tym spowodowane że po prostu puszczają mu nerwy. Wiem to sam po sobie :bad: .Czasem pomaga dobra muzyka I słoneczko na niebie :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#139 OFFLINE   Bruno_MV6

Bruno_MV6

Opel Scanner jak co mam

• 105 postów

Napisany 20 października 2009 - 22:31

Ostatnio miałem 25 ton cukru do dostarczenia w Bydgoszczy na ulicę GARBARY 5 do Jutrzenki, no myślałem że mnie ... strzeli . Centrum miasta przejechałem 2 razy oczywiście pod zakazy tonowe a nad głową wisiały mi przewody od trolejbusów.... tyle mięcha nie rzuciłem przez cały rok co w ten dzień i to jeszcze o 14:30, po godzinie dotarłem na miejsce :D cały zadowolony skręcam w ulicę Garbary :censored:
ulica szerokości jednego pasa ruchu z kostki brukowej a wyjazd kąt 90 stopni w prawo między budynkami.
Jeszcze na domiar kierowca Jelcza z Jutrzenki uszkodził mi lustro prawe.... nie obyło się bez zablokowania wyjazdu z zakładu i wezwania Policji.... godzina stracona, po rozładowaniu ładunku przychodzi czas na wyjazd ...____.... i coo się okazuję jakiś baran z Vana i to jeszcze VW zaparkował tak że nie miałem możliwości wyjazdu ! :evil::censored:
zadzwoniłem znów po Policajów zrobiłem sobie kawę a zanim przyjechała policja odebrałem z 30 telefonów od gościa który czekał za mną na załadunku wqrwiony że mnie tam jeszcze nie ma :mur::czerwona_kartka:
przyjechała policja :D i wyciągali mnie w centrum tyłem rozpędzając osobówki które się na chama wpychały pomimo iż Policja kierowała ruchem ( znaczy się zatrzymała go ) sam nigdy bym się nie odważył cofać kolizja mur beton ....
po godzinie dojechałem na miejsce załadunku... gościa z domu ściągali to też znów bluzgi rzucał :| ciśnienie że hu hu a przy samym załadunku okazało się że znów coś nie tak bo mam palety puste na sobie :D i znów jazda ....
po czasie oboje położyliśmy na to wszystko H i załadował tyle ile weszło a sapiące miał znów do mnie jakiś spedytor !! i tak wq_rwiony i spocony z nerwów ruszyłem w stronę woj kaliskiego :spor:
I jak tu być później uśmiechniętym i uprzejmym jak człowiek rozdrażniony wqrwiony bo płaca mi 0.30gr za km a w ten dzień zrobiłem nie całe 200km z czego jeszcze wydam w danym dniu na prowiant i ewentualnie paczkę papierosów " I CO ZOSTAJE? " wielkie G

#140 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów

Napisany 20 października 2009 - 22:40

No masakra normalnie... (bez ironi, żeby nie było).