Ciężarówki
Napisany 19 października 2009 - 00:08
Napisany 19 października 2009 - 00:13
Zgadzam się w 100%Ludzie, dajcie spokój. W małych jak i w dużych są kierowcy i taborety... tak było, jest i będzie. Po co się szarpać. Nie raz widziałem kretyna w osobówce, nie raz wk..ił mnie deb..il w dużym.
Jeśli to nie jest Bruno MV6 w dużym(ale niestety muszę stwierdzić, że częściej kretyni jeżdżą małymi)

Napisany 19 października 2009 - 11:17
Będę złośliwy
nie komentuję bo Sołtys mnie wyręczył

to znaczy że się nic nie zmieniło u Ciebie . . .ja też będe złośliwy...

oj chłopie .... nie chce mi się tematu rozwijać (błysnąłeś jak halogen w ciężarówce) :ziele: pozdrawiam i do zobaczenia na trasiez twojego wieku wynika że jak ty zacząłes chodzic do podstawówki to ja już jezdziłem ciężarówkami

nie nie irytuje mnie to bo znam ten temat i jestem co do tych kolosów wyrozumiały, a sznureczek kiedyś się skończy i wioo na przódBruno jak jedziesz swoim pięknym MV6 za takim kolosem 80 na godzinę to nie wierzę że cię to nie irytuje

Trzy pasy ruchu, światła i na każdym na pierwszym miejscu ciężarówka
tak wiem ale nie bierzesz pod uwagę że trzeba zająć odpowiedni pas ruchu by móc później skręcić np. w lewo czy w prawo lub jechać na wprost, my się czasami informujemy na CB na różnych kanałach nie tylko 19 co kto z nas będzie robił żeby nie wyszła maniana na skrzyżowaniu.
ta 5 metrowa żenada może Ci braknąć żebyś życia nie stracić lub swojego wózka z gazownią w bagażniku, pomyśl czasami ... nie boli.O ile Ci skrócił? O całe 5 metrów? Żenada.
No jak tak bardzo chcesz możesz być pierwszyOt to,zawodowy kierowca,uprzejmy i nie wadzi nikomu. Mam nadzieję,że trafi "kosa na kamień" i ktoś Ci morde obije.

samba jak już tak bardzo się domagasz to mogę specjalnie dla Ciebie wyjątek zrobić i przyjadę do Ciebie Omegą , zaczynasz mnie w...iać dzieciaku! na siłę chcesz sobie pysk stłuc i cwaniaczysz na odległość, a tak twarzą w twarz to w porach pełno, bo znam takich kozaków! a jak coś do mnie masz sapiącego to na PW a nie na forumJeśli to nie jest Bruno MV6 w dużym

Jeżeli ten temat powstał tylko po to by sobie ubliżać i się dalej drapać to lepiej go ZAMKNĄĆ

Napisany 19 października 2009 - 14:05
koniec , jak cos do siebie macie to wyjaśniajcie to na pw.
Napisany 19 października 2009 - 16:53
Tak kolego w takiej sytuacji zgadzam się z tobą w 100% Wciskali by się wam przed koła i zmiana pasa takim kolosem troszkę by trwała. Jednak w tym przypadku wszyscy pojechali prosto a następne światła za jakieś 3-4km na których można jechać tylko prosto (tranzytówka przez Lublin z Wawy na Chełm Zamość). Ale trzeba panom przyznać że jak im zwróciłem uwagę na CB to nie otrzymałem standardowej wiązanki tylko panowie zajęli jeden skrajny pas.tak wiem ale nie bierzesz pod uwagę że trzeba zająć odpowiedni pas ruchu by móc później skręcić np. w lewo czy w prawo lub jechać na wprost, my się czasami
informujemy na CB na różnych kanałach nie tylko 19 co kto z nas będzie robił żeby nie wyszła maniana na skrzyżowaniu.
Co do tego jechania 80 na ogonku to ja też staram się być wyrozumiały, NAPRAWDĘ, ale człowiek jest tylko człowiekiem.
I naprawdę proponuję :piwo2: bo ta licytacja do niczego nie prowadzi. Obie strony mają swoje racje wiec szanujmy się i pomagajmy sobie wzajemnie zamiast się drapać.
Napisany 19 października 2009 - 17:06
Napisany 19 października 2009 - 17:31
Dokładnie nie mierzmy jedną miarą (lub swoją) wszystkich bo to do niczego nie doprowadzi!Mnie się podoba, jak niektórzy kierowcy ciężarówek ...
bo wystarczy czasami DaVe zapytać na CB o bezpieczne wyprzedzanie

Napisany 19 października 2009 - 17:39

Napisany 19 października 2009 - 19:05
Napisany 19 października 2009 - 19:56
Bez komentarza Panie agresorze. Jeszcze raz powodzenia życzę.samba jak już tak bardzo się domagasz to mogę specjalnie dla Ciebie wyjątek zrobić i przyjadę do Ciebie Omegą , zaczynasz mnie w...iać dzieciaku! na siłę chcesz sobie pysk stłuc i cwaniaczysz na odległość, a tak twarzą w twarz to w porach pełno, bo znam takich kozaków! a jak coś do mnie masz sapiącego to na PW a nie na forum
!
Napisany 20 października 2009 - 07:13
Nie wrzucajmy odrazu wszystkich do jednego worka, wszedzie istnieją wyjatki:)
Napisany 20 października 2009 - 08:38
Nie należy wszystkich do jednego wora pakować bo obrażamy innych.
Sama nieraz jestem okropnie wściekła na "tirowców", ale znam kilku ludzi którzy też poruszają się bądź poruszali dużym i naprawdę robili to z głową.
Myślę sobie tak teraz... że i tak nam nic nie da gdybanie bo przecież ten "nie myślący" tirowiec ma w nosie to, czy my na niego przeklinamy, czy my jesteśmy wściekli na to jak On jeździ bo moim zdaniem On sobie wpoił do swojej głowy, że jeździ świetnie i jest idealny... Ma nas gdzieś

Napisany 20 października 2009 - 15:05
i od razu do ministra infrastruktury i finansów niech wrócą czasy gdzie wszystko było na kartki ... bo pieniędzy będziecie mieli w bród, jeździć będziecie rowerami i to nie tylko na wzgląd zdrowotny

a my zmienimy chętnie zawód, bo za tę gaże co wypłacają w porównaniu do odpowiedzialności jaka ciąży na nas to wierzcie MI sam osobiście w ***** mam cały ten zwariowany transport gdzie kierowca jest szantażowany że zostanie obciążony za nie dostarczenie towaru na czas i w nosie mają TACHO a odwołać się możemy do Pana Boga
najlepiej te POLSKĘ sprzedać w całości NIEMCOM ... przynajmniej byłyby autostrady

Napisany 20 października 2009 - 15:09
Nie każdy tirowiec jest taki sam, ale my pisząc w tym temacie mamy na myśli tych co nie są lubiani przez osobówki i ludzi przez nich "nękanych"!
Napisany 20 października 2009 - 15:31
Bruno po co takie słowa ? Przecież tu nikt nie kwestionuje tego że wy i wasz zawód jest potrzebny. Kolego tu chodzi o to żeby skończyć z podziałami na Tirowców i osobówki a zacząć dzielić na mądrych i głupich, myślących i bezmózgich. O to żeby mi kierowca tira nie krzyczał że mam spier... na inny kanał bo 19 jest dla ciężarówek, o to żeby pajac w BMW (lub inna marka jeśli ktoś jest wrażliwy na tym punkcie) wieś tuning nie zajeżdżał ci drogi bo zaraz skręca do remizy itp...... Jak zaczniemy się szanować na drodze będzie nam o wiele lepiej, a barany będą zawsze w osobówkach i Tirach po równo.złóżcie najlepiej wniosek z podpisami tysięcy niezadowolonych kierowców osobówek do ministra transportu o zniesienie transportu drogowego poza koleją, wówczas niech znikną wszystkie auta powyżej 12 DMC z dróg,
Napisany 20 października 2009 - 18:57
Bruno po co takie słowa ? Przecież tu nikt nie kwestionuje tego że wy i wasz zawód jest potrzebny. Kolego tu chodzi o to żeby skończyć z podziałami na Tirowców i osobówki a zacząć dzielić na mądrych i głupich, myślących i bezmózgich. O to żeby mi kierowca tira nie krzyczał że mam spier... na inny kanał bo 19 jest dla ciężarówek, o to żeby pajac w BMW (lub inna marka jeśli ktoś jest wrażliwy na tym punkcie) wieś tuning nie zajeżdżał ci drogi bo zaraz skręca do remizy itp...... Jak zaczniemy się szanować na drodze będzie nam o wiele lepiej, a barany będą zawsze w osobówkach i Tirach po równo.
Zgadzam sie z toba polskie drogi sa do du**y kazdy chce jechac normalnie. I nie ma reguly Tir czy Osobowy Jesli widze ze ciezarowka chce sie wlanczyc do ruchu to ja wpuszczam jesli osobowy tez go wpuszczam kazdy chce jechac normalnie ale sa Srubokrety ze nie patrza na innych .

Napisany 20 października 2009 - 19:43

Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 20 października 2009 - 22:31

ulica szerokości jednego pasa ruchu z kostki brukowej a wyjazd kąt 90 stopni w prawo między budynkami.
Jeszcze na domiar kierowca Jelcza z Jutrzenki uszkodził mi lustro prawe.... nie obyło się bez zablokowania wyjazdu z zakładu i wezwania Policji.... godzina stracona, po rozładowaniu ładunku przychodzi czas na wyjazd ...____.... i coo się okazuję jakiś baran z Vana i to jeszcze VW zaparkował tak że nie miałem możliwości wyjazdu ! :evil:

zadzwoniłem znów po Policajów zrobiłem sobie kawę a zanim przyjechała policja odebrałem z 30 telefonów od gościa który czekał za mną na załadunku wqrwiony że mnie tam jeszcze nie ma :mur::czerwona_kartka:
przyjechała policja

po godzinie dojechałem na miejsce załadunku... gościa z domu ściągali to też znów bluzgi rzucał :| ciśnienie że hu hu a przy samym załadunku okazało się że znów coś nie tak bo mam palety puste na sobie

po czasie oboje położyliśmy na to wszystko H i załadował tyle ile weszło a sapiące miał znów do mnie jakiś spedytor

I jak tu być później uśmiechniętym i uprzejmym jak człowiek rozdrażniony wqrwiony bo płaca mi 0.30gr za km a w ten dzień zrobiłem nie całe 200km z czego jeszcze wydam w danym dniu na prowiant i ewentualnie paczkę papierosów " I CO ZOSTAJE? " wielkie G

Napisany 20 października 2009 - 22:40