na pewno nie tylko jeden za prędkość jak już tak bardzo uważasz ale i posługiwanie się telefonem podczas jazdy, jak się trzyma kierownice?? nie uczyli kolegi na kursie ?? hmm może trzeba jeszcze by raz iść na kurs prawa jazdy??
a co wy z tych osobówek jesteście tacy przestrzegających przepisów!! jak bym waz tak zaczął nagrywać to nie wiem kto więcej wykroczeń popełni tiry czy osobówki.
a i jeszcze jedno Tir przekroczy prędkość w terenie zabudowanym tylko o 45km/h a osobówki na pewno o więcej i nie zaprzeczaj kolego.
a widzisz, prawo jasno okresla telefon komorkowy.
telefonu komorkowego nie mozna uzywac podczas jazdy trzymajac go reka.
to teraz mi powiedz co to jest telefon komorkowy.
nie wiesz??
to ja tobie powiem (w skrocie). jest to urzadzenie to prowadzenia rozmow, i/rowniez wysylania sms-ow.
wiec ja tobie powiem, ze nie uzywalem do krecenia tego filmu telefonu komorkowego, bo takim w tym momencie nie bylo to uzadzenie multimedialne.
w tym momencie (co zreszta widac na filmie) to urzadzenie bylo kamera cyfrowa.
i chyba nie zaprzeczysz temu stwierdzeniu
uzywania kamer cyfrowych nikt nie zakazuje podczas prowadzenia pojazdu.
poucz sie troche fizyki to moze bedziesz wiedzial jaka jest roznica w drodze hamowania miedzy wielotonowa ciezarowka, a samochodem osobowym, ktory jedzie znacznie szybciej od tego ciezarowego.
sila bezwladnosci - slyszales cos o tym?? jest zalezna od masy bedacej w ruchu.
swoja droga twoje stwierdzenia sa porownywalne do stwierdzen mlodych kierowcow ciezarowek, ze to jak osobowka z wieksza kabina i lepszym widokiem, a reszta to samo.guzik prawda.
i dlatego tak mnie denerwuje brak wyobraznii u kierowcow tzw tirow. bo tam gdzie osobowka masz jeszcze jakies pole manewru to kierujac "tirem" mozesz sie tylko modlic, a jak przyjdzie do kolizji to masa zrobi niestety swoje