Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Czy jesteś za wycięciem drzew wzdłuż dróg??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
101 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Czy jesteś za wycięciem przydrożnych drzew? (1 użytkowników głosowało)

Czy jesteś za wycięciem przydrożnych drzew?

1. tak (70 głosów [62.50%])

Procent głosów: 62.50%

2. nie (38 głosów [33.93%])

Procent głosów: 33.93%

3. nie mam zdania (4 głosów [3.57%])

Procent głosów: 3.57%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#81 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 31 października 2009 - 19:07

Drzew nie wolno wycinać, bo będzie wiało i nie będzie gdzie sikać ;) Stanowczo NIE. Nie podobają się drzewa przy drodze, wyprowadzka na Saharę problem rozwiąże :)

popieram bziku, popieram

#82 OFFLINE   waldus244

waldus244
  • 365 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 31 października 2009 - 19:12

Ja jestem za wyięciem ponieważ zbyt wiele wypadków się przez nie dzieje. wiele osób mogło by przeżyć wypadek gdyby zamiast udeżyć w drzewo wjechał w pole albo małe krzaki.

#83 OFFLINE   bziku

bziku

Oszołom

• 86 postów

Napisany 31 października 2009 - 19:16

Ja jestem za wyięciem ponieważ zbyt wiele wypadków się przez nie dzieje. wiele osób mogło by przeżyć wypadek gdyby zamiast udeżyć w drzewo wjechał w pole albo małe krzaki.

I takie argumenty właśnie mnie rozwalają "przez drzewo miałem wypadek", kurde panowie co wy piszecie ? Ja miałem dwa spotkania z drzewami (auta na złom) i raz ze ścianą i w dwóch zdarzeniach była moja wina ( mało ostrożnie się jechało ;) ) a raz mi pani wyskoczyła przed maskę więc wolałem drzewko niż kogoś na sumieniu. Jeździjcie ostrożniej a nie obwiniajcie drzewa.

#84 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 października 2009 - 19:18

I takie argumenty właśnie mnie rozwalają "przez drzewo miałem wypadek", kurde panowie co wy piszecie ? Ja miałem dwa spotkania z drzewami (auta na złom) i raz ze ścianą i w dwóch zdarzeniach była moja wina ( mało ostrożnie się jechało ) a raz mi pani wyskoczyła przed maskę więc wolałem drzewko niż kogoś na sumieniu. Jeździjcie ostrożniej a nie obwiniajcie drzewa

Ale gdyby tych drzew nie było, nie było by takiej sytuacji, a auto pewnie wyszło by z tego bez większych uszkodzeń.

#85 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 31 października 2009 - 19:18

kiedyś drogi celowo obsadzano drzewami z obu stron aby owe drogi były nie widoczne lub mało widoczne z lotu ptaka po prostu taki kamuflage.

temu się nie dziwię bo nasze drogi są w takim stanie że trzeba je kamuflować -przewidujący byli :D

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#86 OFFLINE   bziku

bziku

Oszołom

• 86 postów

Napisany 31 października 2009 - 19:35

Ale gdyby tych drzew nie było, nie było by takiej sytuacji, a auto pewnie wyszło by z tego bez większych uszkodzeń.

Ja tam się cieszę że żyję, a ty pewnie że golarkę nową możesz zakupić ;)

#87 OFFLINE   biszek

biszek
  • 325 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 31 października 2009 - 19:38

jeśli droga ma odpowiednią szerokość to bez sensu wycinać drzew , ale jeśli praktycznie wrastają w asfalt , lub utrudniają ruch pieszych , to powinny być wycięte natychmiast.
Nad samym morzem jest wiele takich dróg, ze żeby się wyminąć trzeba miedzy drzewa zjeżdżać.

#88 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 października 2009 - 19:39

Żarty żartami, ale pomyśl co by było, gdybyś jechał z kimś (dziecko, żona, ktoś bliski) i by się coś stało, dajmy na to złamana ręka, też byś bronił tych drzew?

a ty pewnie że golarkę nową możesz zakupić

Nie szkoda Ci było auta? Wykładać na nowe?

#89 OFFLINE   bziku

bziku

Oszołom

• 86 postów

Napisany 31 października 2009 - 22:11

Wicek ja "przez" te drzewa już się nacierpiałem i należałem w szpitalach. Ale jak już wspomniałem to nie drzewo było winne temu że rośnie tam już dziesiątki lat, tylko me zamiłowanie do szaleństw. Byłem głupi i swoje dostałem. Drzewa mają być gdzie są.A czy szkoda mi auta? Nie, auto to tylko rzecz nabyta. Kupiłem inne i tyle. Za własną głupotę sam zapłaciłem i nie popieram wycinki drzew.

#90 OFFLINE   mih2

mih2

olej gubie litrami.......

• 329 postów

Napisany 01 listopada 2009 - 00:00

Plusy drzew przy drodze zimą śnieg nie jest wdmuchiwany na drogę przyjemnie jedzie się rowerem w cieniu, zatrzymują wiatry boczne:P Minusy z drzew zawsze może coś wyskoczyć bądź spaść z drzewa przed maskę, w razie wypadnięcia z drogi nieprzyjemne zderzenie, ograniczona widoczność, dobre miejsce do postoju policji :p

#91 OFFLINE   Mysza

Mysza

ŁaDoWaNiE OpIsU..........

• 30 postów

Napisany 01 listopada 2009 - 00:43

Moim zdaniem powinni wyciąć drzewka przy drogach.. Ale nie oczywiście wszystkie tylko te które naprawdę wchodzą za bardzo na jezdnię..

Kiedyś w czasach xxx ... sadzono drzewa przy drogach nie po to by ładnie wyglądało tylko po to by z lotu ptaka nie było widać ruchu wojsk...
(chodź mają tyle lat to i tak bym wycieła ale posadziła w innym miejscu 2 drzewka)

Jeżdzę ciężarówką od kilku lat, i na szczęście nigdy nie zachaczyłam o żadne drzewko...ale są miejsca w polsce gdzie przy mijaniu się z drugą ciężarówką bądź ciągnikiem siodłowym, nie wspomnę o tir-ach to nie raz trzeba było hamowac i nawzajem się przepuszczać...

Są również tacy kierowcy którzy boją się drzew, pobocza i jadą po osi jezdni..!!!...
i czołówka gwarantowana..;/

Napisze może tu ktoś ze jak się boją to niech niejeżdzą....ok...
ale jak kupili prawojazdy,bądź zdał bo w rodzinie był instruktor...

sami wiemy jak niektórzy jeżdzą, kierowców się nie pozbędziemy, więt trzeba by było pozbyć się zagrożenia z drugiej strony...

Śmieszą mnie ludzie którzy mówią że mają prawo jazdy od 8 lat albo mniej lat i mówią ze są dobrymi kierowcami... (nikt nie jest wystarczająco dobry) można dobrze jeździc (np. płynnie itp) ale by być dobrym kierowcą trzeba naprawdę przejechać bardzo dużo kilometrów...!!!...

koniec pisania hehe bo zaczynam inny temat a tu tylko o drzewkach... ;* pozdrawiam;)

#92 OFFLINE   baron_kr

baron_kr
  • 976 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 01 listopada 2009 - 01:35

Co niektórzy piszą ... dostosowac predkosc ... co to znaczy ?????? bo akurat moj kolega uderzył w takie drzewo,a to była aleja drzew. jechał 80km/h bo d e b i l z naprzeciwka wyprzedzał całe szczescie ze nie jechał szybciej bo nie wiem co by z niego zostało? a drzewo ....?? tylko lekko kora obdarta ... wiec od dawna jest za wycięciem drzew przy drodze od tego jest las...tam sobie moga rosnąc :)

#93 OFFLINE   robek86a

robek86a

Zbanowany

• 75 postów

Napisany 02 listopada 2009 - 18:27

kiedyś drogi celowo obsadzano drzewami z obu stron aby owe drogi były nie widoczne lub mało widoczne z lotu ptaka po prostu taki kamuflage. Generalnie nie jestem za tym aby jakiekolwiek drzewo zostało wycięte z jakiegokolwiek miejsca , jednakże jeżli ta wycinka miała by uratować komuś życie to owszem, jedynie to mogę poprzeć. Oczywiście nie omieszkam dodać i zgodzić się z tymi którzy twierdzą , że dostosowanie prędkości do panujących warunków rozwiązuje sprawę w całości.

Te psy jak je nazwałeś mają Ci uświadomić , że na placu przy markecie również są drogi i trzeba stosować się do przepisów ruchu drogowego a nie jeździć jak na torze F1, po to one są aby spowolnić być może również Twoją nadmierną prędkość. A radary jak się nie zdążyłeś zorientować nie wszystkie są nabite i po co ta złość na nie akurat , noga z gazu i będzie dobrze.

sorry że odchodzę od tematu ale chciałem wyjasnić : progi zwalniające maja być progami a nie krawężnikami :mad:ostatnio rozszczeniłem wydech i to mnie złości a trudno przejeżdżac pędem .... i szkoda zawieszenia:(i kasy

#94 OFFLINE   Jaros 1000

Jaros 1000
  • 23 postów

Napisany 02 listopada 2009 - 21:13

I takie argumenty właśnie mnie rozwalają "przez drzewo miałem wypadek", kurde panowie co wy piszecie ? Ja miałem dwa spotkania z drzewami (auta na złom) i raz ze ścianą i w dwóch zdarzeniach była moja wina ( mało ostrożnie się jechało ;) ) a raz mi pani wyskoczyła przed maskę więc wolałem drzewko niż kogoś na sumieniu. Jeździjcie ostrożniej a nie obwiniajcie drzewa.

Stary ale to nie oto idzie że drzewa są winne tylko o to że jak Ci na tym drzewie zginie ktoś bliski to chyba nie powiesz że dobrze że to drzewo tam rosło. może Ci strzelić np. opona przy 80km na godz. i zginiesz na tym drzewie. Sytuacje są różne.

#95 OFFLINE   robert19790910

robert19790910
  • 170 postów

Napisany 02 listopada 2009 - 21:41

Drzew nie wolno wycinać, bo będzie wiało i nie będzie gdzie sikać ;) Stanowczo NIE. Nie podobają się drzewa przy drodze, wyprowadzka na Saharę problem rozwiąże :)

stanowczo popieram ! zwlaszcza ten agument sikanie!;)
rolnik:D

#96 OFFLINE   Piotrek.sz

Piotrek.sz
  • 194 postów

Napisany 02 listopada 2009 - 22:05

U mnie remontują DK11 od Tworoga do Tarnowskich Gór- wszystkie drzewa z pobocza poszły, rowy poczyszczone z krzaków- lepiej to wygląda, choć z poczatku tak łyso sie wydawało:D... a Bezpieczeństwo- wystarczy trochę lodu na zakręcie- przy drzewach o to łatwo...

#97 OFFLINE   bziku

bziku

Oszołom

• 86 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 17:33

A żeby Wam łańcuchy w piłach pordzewiały ;) Ja jestem przeciwny wycince, pomimo tego że się nieźle o drzewa poobijałem i zdania nie zmienię.

#98 OFFLINE   Piotrek.sz

Piotrek.sz
  • 194 postów

Napisany 03 listopada 2009 - 23:16

jak ja widzę te suche gałęzie nad drogą to mi skóra cierpnie, hehehe:)
niech sobie rosną ale za rowem- niestety dawniej tak blisko je sadzili i faktycznie szkoda tych drzew, ale mi się wydaje że to lepsze wyjście...

#99 OFFLINE   JacaG

JacaG
  • 39 postów

Napisany 24 listopada 2009 - 23:35

W moich stronach rosną stare drzewa, spróchniałe, przy większych wichurach same niektóre padają, drogi zatarasowane do czasu kiedy przyjadą odpowiednie służby! Strach pomyśleć co by było gdyby takie walące drzewko padło na przejeżdżające auto! Jak dla mnie one same z siebie stanowią zagrożenie! Widziałem jak niektóre wycinali, w środku próchno, tylko na opał do pieca się nadawało, a ile takich drzew jest jeszcze? Osobiście jestem za wycinką, łącznie z korzeniami!
Jestem na tak...

#100 OFFLINE   Jaros 1000

Jaros 1000
  • 23 postów

Napisany 25 listopada 2009 - 08:57

A żeby Wam łańcuchy w piłach pordzewiały ;) Ja jestem przeciwny wycince, pomimo tego że się nieźle o drzewa poobijałem i zdania nie zmienię.

Może zmienisz to zdanie jak Ci kogoś bliskiego z takiego drzewa będą zdrapywać czego Ci oczywiście nie życzę.