Czy jesteś za wycięciem drzew wzdłuż dróg??
Napisany 31 lipca 2009 - 16:34
Z jeżdżenia po Polsce IMO najgorzej jest właśnie w okolicach Świdwina, gdzie latem żeby 2 duże musiały się minąć jeden musi stanąć na poboczu.. w zimie natomiast przez CB kierowcy ustalają który kierunek jedzie.. stają w zatoczkach i jedzie się kolumnami..
Drugie miejsce gdzie jest kicha to Mazury.
Napisany 31 lipca 2009 - 16:39
Napisany 31 lipca 2009 - 16:47
Też jestem za ale jak Chomiczek powiedział - z głową. Nie wszędzie taka wycinka jest konieczna...
Mysle podobnie ale mogli by systematycznie wycinac a sadzic jakies krzewy.Zaslonily by troche droge i jesli by ktos wypadl z drogi to nastepstwa byly by o wiele mniej tragiczne.
Napisany 31 lipca 2009 - 16:55
Napisany 31 lipca 2009 - 17:02
Napisany 31 lipca 2009 - 17:28
nawet mi nie mów.. osobówką nie zauważasz, a tu musisz uważać, zeby rogiem o jakiś konar nie zawadzić.. masakra..dla kierowców osobówek czasami nawet nie zauważalne a dla mnie i pasażerów śmiertelne zagrożenie
Napisany 31 lipca 2009 - 18:54
Ale pomyśl o tym, co się stanie jak pojedziesz sobie kiedyś zimą i stracisz panowanie nad autem... Wtedy zaczną Ci przeszkadzać...Jezdze tylko osobowka i mi drzewa nieprzeszkadzaja.
Napisany 31 lipca 2009 - 19:00
Napisany 31 lipca 2009 - 19:10
To co juz rosnie niech dokona swego zywotu jednak krzewy na miejsce tych starych polamanych byly by jak najbardziej na miejscu A na waskich drogach wyciac razem z korzeniami
Na mazurach i nie tylko ,nie dosc ze drogi waskie to korzenie az podnosza asfalt .Osobowka jeszcze idzie sie minac spokojnie ale jak juz ciezarowe z osobowym to sa miejsca gdzie trzeba sie zatrzymac by ciezarowe moglo przejechac,a o galeziach to juz nie wspomne.Nie jeden zaliczyl jakiegos konara na masce czy szybie.W niemczech co zauwazylem to przy nowych drogach sadza tylko żywopłoty.A u nas dalej drzewa.
Napisany 31 lipca 2009 - 19:12
Napisany 31 lipca 2009 - 19:32
żeby przywalić w filar albo wpaśc do rowu to trzeba poszaleć ale jak masz ponad 3 m wysokości i 2,5 szerokości to nawet jadąc 30 km/h możesz o taką gałązkę grubości nogi zahaczyć i d.u.p.a blada niema znaku podającego na jakiej wys. są gałęzie a szkodapo wycince drzew bedzie zasypywanie rowów, zasypywanie przepaści, demontaż latarń ulicznych, burzenie filarów wiaduktów itp.... panowie po prostu noga z gazu.....właczyc myślenie......
Napisany 31 lipca 2009 - 19:41
Napisany 31 lipca 2009 - 20:05
Napisany 31 lipca 2009 - 20:33
Mysle podobnie ale mogli by systematycznie wycinac a sadzic jakies krzewy.Zaslonily by troche droge i jesli by ktos wypadl z drogi to nastepstwa byly by o wiele mniej tragiczne.
popieram zdanie kolegi krzewy sa o sto proc lepsze
Napisany 31 lipca 2009 - 22:37
ich tysz wyciąc...jeszcze denerwują mnie rowerzyści ale to inny temat

wszystko zależy jaka droga...
np jest taka ładna.. z Mielna do Sarbinowa bardzo malownicza i nie chciałbym zeby powycinali... szybko tam sie nie da jechac a wyglada prześlicznie...
chociqaz bym na takie drzewko nie chciał wpaśc ...
więc jest dylemat...
ale generalnie nie..
nogaz z gazu i podziwiac widoczki..
Napisany 01 sierpnia 2009 - 09:30
zapewne kazdy zna kilka drog ze swojego rejonugdzie wycinka bylaby potrzebna...
u mnie np. dorga Malbork - Ilawa przez Dzierzgon... smiga teraz bardzo duzo wanien do zwirowni w Drzierzgoniu... wczoraj nia jechalem dziura na dziurze... auto plywa po calej drodze... niektore drzewa sa ponumerowane ale czy to do wycinki czy do czegos innego to juz chyba tylko wie ten co je ponumerowal...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 01 sierpnia 2009 - 09:32
Napisany 01 sierpnia 2009 - 09:37
:ok:to samochody wpadają na drzewa a nie drzewa na samochody