2,5 V6 wymiana uszczelek pokrywy zaworów POMOCY
Napisany 19 września 2009 - 15:10
Napisany 19 września 2009 - 15:49

Pozdrawiam Hubert
Napisany 19 września 2009 - 15:59
po niedzieli kupie nowa uszczelke (bo tylko jedna cieknie) i zrobie jeszcze raz!
![]()
Pozdrawiam Hubert
Dokręć gdzie cieknie na początek. POza tym jak bedziesz robił to odtłuść wszystko.
Napisany 19 września 2009 - 20:36
w ktorym miejscu ci cieknie??
Napisany 19 września 2009 - 23:10

Napisany 19 września 2009 - 23:44
Napisany 22 września 2009 - 07:01
pozdrawiam
Napisany 10 października 2009 - 16:55
Napisany 10 października 2009 - 17:09
od jakiej vectry pasuka te pokrywy ?bo tez mam to samo mechanik mi robił rok temu i po tygodniu znowu olej byl na swiecach:)
Vectra B 2,5V, sprawdź odmę lub zrób dodatkową jest w poradach http://forum.omegakl...ead.php?t=18110 , bo może masz za duże ciśnienie w skrzyni korbowej i sadzi z pod uszczelki.
Napisany 08 lutego 2010 - 11:57
Napisany 30 grudnia 2010 - 19:01

Napisany 30 grudnia 2010 - 19:06
Raczej nie radziłbym ci je podważać za bardzo, żeby rantów nie po obrywać.
Na pewno łatwiej będzie ci z tą, która ma wlew oleju, ale łatwo nie będzie.
Powodzenia
PS. Ale kotleciora odgrzałeś - temat z lutego
Napisany 30 grudnia 2010 - 19:20
PS. Ale kotleciora odgrzałeś - temat z lutego
chyba lepiej napisac w starym temacie niz zakladac nowy??
Napisany 30 grudnia 2010 - 19:28
Witam. Mam pytanko male. Jak odkleic plastikowe pokrywy zaworow w X25XE??? Jakis poprzedni paprok ( mowie paprok bo czesc srub miala pozdzierane lepki ) nawalil kupe silikonu i mam teraz problem z ich zdjeciem a jestem w trakcie roboty a nie chce ich polamac, a musze zostac na zakladzie na noc bo do domu 15km...
a innego transportu brak. Chce wkleic na nowo pokrywy i wymienic oringi bo wszystkie swiece taplaja sie w oleju i kopci mi spod machy. Macie jakies pomysly lub wlasne doswiadczenia??? Z gory dziekuje za pomoc. Jutro sylwester a nie chce go spedzac sam na zakladzie..
od strony walkow sprobuj czyms podwazyc najlepoiej jakims cienkim srobokretem, tylko ostroznie zeby nie uszkodzic pokrywy czy tez nie porysowac glowicy.
robilem tak wiele razy i jeszcze nie pekla mi zadna pokrywa tylko trzeba podejsc do tego z cierpilwoscia.
pozatym chesz to poskladac i odrazu jechac do domu?? to powiem ci tylko tyle ze bedziesz to za kilka tygodni znowu rozbieral bo bedzie cieklo.
jakich wogole urzywasz uszczelek i jakiego silikonu??
Napisany 30 grudnia 2010 - 19:59
Napisany 30 grudnia 2010 - 20:03
Uszczelki albo uzyje te co sa ( sa w dobrym stanie )
no to powodzenia zycze:pokoj:
albo na sam sylikon pojde
trzeba bylo zakupic uszczelki udroznic odme i cieszyc sie z nie cieknacych pokryw.
Napisany 30 grudnia 2010 - 20:09
Pokrywy zdjalem. Delikatnie ponacinalem sylikon nozem z wew. strony lekko popodwazalem i jakos poszlo. Chce wkleic pokrywy i zostawic na noc. A w tym czasie bede uszczelnial wyciek plynu chlodniczego ( leci mi troche od strony weza wchodzacego do chlodnicy od termostatu ). Mam zamiar wypolerowac pokrywe dolotu, wyczyscic odme, wyczyscic dolot, przepustnice, wlew oleju ( troche mam majonez nie wiem czemu, dwa tygodnie temu wymienialem termostat bo stary byl pusty w srodku ). Uszczelki albo uzyje te co sa ( sa w dobrym stanie ) albo na sam sylikon pojde. Sylikony mam dwa ( Permatex Ultra Copper + 371 stopni jakis amerykanski specjalny do glowic i pokryw zaworow ( http://www.permatex....sket_makers.htm ) albo Loctite + 200 stopni ) i nie wiem jeszcze ktorego uzyc.
nie rozumiem po co wogole sie zabierasz do tego skoro dalej z tego gu***o bedzie.
moim zdaniem tracisz tylko czas na takie zabiegi. nic z tego nie bedzie oprucz oleju w gniazdach swiec za kilka tygodni.
no i znowu bedziesz rozbieral
Napisany 30 grudnia 2010 - 20:30
Napisany 30 grudnia 2010 - 20:36
Pokrywy zdjalem. Delikatnie ponacinalem sylikon nozem z wew. strony lekko popodwazalem i jakos poszlo. Chce wkleic pokrywy i zostawic na noc. A w tym czasie bede uszczelnial wyciek plynu chlodniczego ( leci mi troche od strony weza wchodzacego do chlodnicy od termostatu ). Mam zamiar wypolerowac pokrywe dolotu, wyczyscic odme, wyczyscic dolot, przepustnice, wlew oleju ( troche mam majonez nie wiem czemu, dwa tygodnie temu wymienialem termostat bo stary byl pusty w srodku ). Uszczelki albo uzyje te co sa ( sa w dobrym stanie ) albo na sam sylikon pojde. Sylikony mam dwa ( Permatex Ultra Copper + 371 stopni jakis amerykanski specjalny do glowic i pokryw zaworow ( http://www.permatex....sket_makers.htm ) albo Loctite + 200 stopni ) i nie wiem jeszcze ktorego uzyc.
Bedziesz robil dwa razy. Niestety rozwiazanie platikowych pokryw w Omegach pozwala jedynie na uzycie DOBRYCH i NOWYCH uszczelek. Klejenie prawie nie pomaga, albo pomaga na krotko.
Silikon miedziowy (Copper) nie nadaje sie do prawie niczego, bo jest malo klejacy.