:zolta_kartka:
Hej, a odkąd termostat zayka mały obwód?? Sherlocku....
Napisany 03 lipca 2009 - 19:15
:zolta_kartka:
Napisany 03 lipca 2009 - 22:20
Zrób test na obecność CO2 w płynie chłodzącym, to, że nie widać bąbelków do końca o niczym nie świadczy. Wiem, bo przechodziłem przez to. Te 15-20km robisz w trasie? Czy podczas rozgrzewki silnika (takiej do włączenia wentylatorów) na postoju też wywala Ci płyn?witam .sorki ze wpinam sie w temat ale mam bardzo podobne problemy,wymienilem chlodnice .zbiornik wyrow.termostat ,3 korki,plukalem uklad chlodzenia ,wymienilem czujnik wentylatora ,sprawdzam wszystkie weze .nie leca babelki w wyrownawczym podczas grzania silnika,spaliny sa czyste ,tak ze UPG prawdopodobnie odpada .moge jednorazowo zrobic ok.15-20km i gotuje wode w zbiorniku.po obserwacji zauwazylem ze zapozno wlacza sie wentyl.to znaczy.-jak wlacze klime to wentyl. chlod startuje razem z sprezarka .natomiast bez klimy zalancza sie dopiero przy 97st na 1 bieg ,gdy temper.przekroczy 105 startuje na 2 biegu lecz wtedy wywala juz plyn.przypuszczam ze wine ponosi ktorys z przekaznikow lecz z tego co widze na fotce rozdzialu przekaznikow to jest ich 4 szt.czy ktos sie orientuje ktory odpowiada za jaka funkcje .pozdrawiam
Napisany 31 lipca 2009 - 01:28
Napisany 06 kwietnia 2010 - 19:32
Napisany 06 kwietnia 2010 - 19:40
Napisany 07 kwietnia 2010 - 16:00
Dzieki za podpowiedz sprawdze to jutro i dam znac dzieki i pozdrawiamSprawdzałeś czy działa elektryczna pompka płynu?? Znajduje się pod zbiorniczkiem wyrównawczym. Powinna działać po przekręceniu kluczyka.
Napisany 29 kwietnia 2010 - 20:00