Widzę że woda w autach to bardzo częsta sprawa więc i ja sie dołączę ze swoim przypadkiem z którym walczę juz chyba z rok i za każdym razem jak coś zakleję a dywaniki i gąbki wysuszę woda znów się pojawia.
W moim przypadku woda pojawia się pod nogami kierowcy i tylko z przodu.
Odpływy mam wszystkie drożne.
Nie ma to raczej znaczenia ale odpływ przy filtrze kabinowym po prawej stronie auta też jest drożny bo mojej dawnej przygodzie jak po ulewie woda sie przelała przez wentylator dbam o niego jak o własną ...
Po raz pierwszy ja zauważyłem jak nie wiem juz po co zaglądałem pod dywanik dużo wody. Pierwsze o czym pomyślałem to woda wnoszona przez buty przed dłuższy czas która nie może odparować. Więc zabrałem się szybko za rozbieranie. Wykładziny wysuszyłem podłogę wytarłem do sucha i złożyłem.
Nie cieszyłem się długo bo woda znów się pojawiła:(
Więc znów powtórka z rozrywki. Rozebrałem wszystko i zaczynam szukać przyczyny. I oczom moim ukazał się otwór, który gazownicy ciągnąc kable od przełącznika nie zabezpieczyli jakimś choćby nawet sylikonem.
Dziurę zrobili w takiej wielkiej gumowej uszczelce przez którą biegnie gruba wiązka przewodów. Utworzył się nawet taki zaciek po wodzie.
Ja z jednej strony wkurzony a z drugiej ucieszony że przeciek sie znalazł i koniec z wodą. Zakleiłem sylikonem otwór i inne potencjalne miejsca przecieku i zaczynam lać wodę po szybie która spływa po podszybiu i wody nie widzę więc ucieszony suszę wycieram i składam:jump:
Nie cieszyłem się długo, bo niedawno znów popatrzyłem pod dywan i woda znów jest:(
Juz brakło mi pomysłów skąd ta woda może się brać

W aucie leżałem z godzinę z latarką i szukałem jakichś przecieków. Nawet odkręciłem już błotnik szukając jakiejś dziury w akcie desperacji i nic nie zobaczyłem:(
Przyznam sie że deski mi sie nie chce zwalać choć to by mogło w odnalezieniu przecieku.
Może ktoś z Was ma jakieś pomysły w którym miejscu jest przyczyna tego ciągłego zalewania:(? jeśli macie jakieś pomysły i propozycję to piszcie bo mnie juz krew zalewa z kolejnych rzeczy które mi w tym aucie spędzają sen z powiek.