Woda w środku
Napisany 13 października 2010 - 19:10
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 13 października 2010 - 19:13
i dostawałaby sie woda pod wykładzine a dokładniej wsiąka w tą gąbkę bo sam dywanik jest suchy? z reszta woda jest tez za fotelem pasazera...brak lub odklejona folia na drzwiach
ale oczywiscie to sprawdze.... czy ktos ma jakies wskazówki?
Napisany 13 października 2010 - 20:48
Mloody masz klimę ? jeśli tak to z niej może Ci lać jak coś to link:
http://forum.omegakl...ead.php?t=43243
to samo tylko że z prawej strony tu akurat od kierowcy tak było
Napisany 13 października 2010 - 20:57
sprawdź czy boczki drzwi dołem są mokre jeśli są to ściągnij tapicerkę a jeśli suche to ok
Mloody masz klimę ? jeśli tak to z niej może Ci lać jak coś to link:
http://forum.omegakl...ead.php?t=43243
to samo tylko że z prawej strony tu akurat od kierowcy tak było
Mam klimatronik ale nie nabity...
Napisany 13 października 2010 - 21:43
Mam klimatronik ale nie nabity...
a gdzie masz mokre?? z przodu czy tyłu??
Napisany 13 października 2010 - 23:15
Napisany 14 października 2010 - 07:45
I z przodu i z tyłu za fotelem pasażera... Jednak wydaje mi sie , że to że jest mokro z tyłu jest spowodowane przepływająca wodą przez kanał powietrzny który ogrzewa nogi pasażera z tyłu... ale mogę się mylić.a gdzie masz mokre?? z przodu czy tyłu??
Napisany 14 października 2010 - 08:14
Mloody sprawdź odpływ koło filtra + odpływy z podszybia + czy drzwi nie masz mokrych od dołu albo jest jeszcze jedna opcja zgniła Ci blacha od grodzi silnika lub podłoga też to sprawdź
Napisany 14 października 2010 - 09:27
roman665 sprawdź 2 odpływy pod autem na środku koło skrzyni będą. po 2 stronach 2 rurki
Mloody sprawdź odpływ koło filtra + odpływy z podszybia + czy drzwi nie masz mokrych od dołu albo jest jeszcze jedna opcja zgniła Ci blacha od grodzi silnika lub podłoga też to sprawdź
Chodzi o filtr przeciw-pyłkowy? Więc sprawdziłem ta duża okrągła dziura jest drożna, odpływy podszybia? gdzie to się znajduje? a opcja z przerdzewiałą grodzią czy też przerdzewiała podłoga, odpada... zero rdzy... Drzwi są suche ale w zasadzie dawno we Wrocławiu nie padało więc może zdążyło wyschnąć... autko kupiłem calkiem nie dawno bo 2 tygodnie temu ale było sprawdzane w Oplu i sami byli zdziwieni ,że blacha trzyma się nadwyraz dobrze....
Napisany 14 października 2010 - 09:48
Napisany 14 października 2010 - 10:07
Witam wszystkich... ponownie wracam do tematu mokrej gąbki (tudzież dywanika) pod dywanikiem pasażera...
Mam pytanko w którym miejscu dokładnie mogę znaleźć tą rurkę od odprowadzenia wody. Czy chodzi o tą duże okrągłe wycięcie poniżej filtra przeciwpyłkowego? Czy też jest może w innym miejscu?http://img41.imageshack.us/i/zdjcie035.jpg/
Obudowa filtra jest o ile dobrze pamiętam na dwóch śrubach które idzie łatwo odkręcić.
Jak odkręciłem to u siebie i włożyłem rękę w ten szlam to mnie chciało cofnąć. U mnie tego korka z dołu już nie ma, nie miałem ochoty i weny walczyć z tym wąskim wylotem i zrobiłem demolkę

Napisany 14 października 2010 - 16:21
Napisany 16 listopada 2010 - 14:49
Napisany 16 listopada 2010 - 16:29

ale to i tak raczej nie od tego masz wodę w aucie mi się wydaje
Napisany 16 listopada 2010 - 17:54
zauważyłem, że dół tapicerki jest mokry.
sprawdż odpływy przy drzwiach
mam nadzieje że nie jest to wina przedniej szyby, która była już wymieniana
niewiem czy wiesz że nadzieja jest matką głupich;) sprawdż ten trop
Napisany 16 listopada 2010 - 18:57
sprawdż odpływy przy drzwiach
niewiem czy wiesz że nadzieja jest matką głupich;) sprawdż ten trop
Odpływy są drożne, to pierwsze co zrobiłem po ściągnięciu tapicerki...

A czy ktoś się orientuje ile kosztuje ponowne przyklejenie szyby?
Napisany 16 listopada 2010 - 19:52
zanim zaczniesz pruć auto to odkręć plastikową nakładkę progu podwiń wykładzinę i auto na deszcz albo pod wąż z wodą i oblukaj wzrokowo ,dotykowo lub na węcha:D czy się gdzieś nie robi mokro w okolicach słupka , włóż ręke pod deske pomacaj wykładzinę jak ci się uda dostać pod to pomacaj ścianę grodziową , jak będzie sucho to szybę bym odpuścił i szukał dalej
powodzenia i pozdrawiam
Napisany 17 listopada 2010 - 00:30
Napisany 17 listopada 2010 - 01:30
... pletwą rekina.I jeśli tak, to czym zaślepić tę dziurę po antenie?
Napisany 17 listopada 2010 - 09:25
kolego pisząc sprawdż trop miałem na myśli sprawdzenie czy tu nie leży przyczyna twoich kłopotów .
zanim zaczniesz pruć auto to odkręć plastikową nakładkę progu podwiń wykładzinę i auto na deszcz albo pod wąż z wodą i oblukaj wzrokowo ,dotykowo lub na węcha:D czy się gdzieś nie robi mokro w okolicach słupka , włóż ręke pod deske pomacaj wykładzinę jak ci się uda dostać pod to pomacaj ścianę grodziową , jak będzie sucho to szybę bym odpuścił i szukał dalej
powodzenia i pozdrawiam
W tym jest problem, że sam dywanik jest suchy, woda zbiera się pod dywanikiem cała gąbka wygłuszająca jest mokra a mata gumowa pod dywanikiem izoluje wode od dywanika wczoraj wycisnąłem około 2 litrów wody... dostęp do sciany grodziowej jest bardzo utrudniony... ale sprawdze:) akurat dzisiaj jest bardzo deszczowo we Wrocławiu
"...zanim zaczniesz pruć auto to odkręć plastikową nakładkę progu..."
Mowa tu o plastikowej nakładce progu wewnątrz auta? czy na zewnątrz...? wiem, że może to głupie pytanie ale chce wiedzieć dokładnie żeby nie narobić się bez sensu:)