Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Woda w środku

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
166 odpowiedzi na ten temat

#81 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 października 2010 - 19:10

brak lub odklejona folia na drzwiach

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#82 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 13 października 2010 - 19:13

brak lub odklejona folia na drzwiach

i dostawałaby sie woda pod wykładzine a dokładniej wsiąka w tą gąbkę bo sam dywanik jest suchy? z reszta woda jest tez za fotelem pasazera...
ale oczywiscie to sprawdze.... czy ktos ma jakies wskazówki?

#83 OFFLINE   Wicurek

Wicurek

jeszcze tu bywam czasem

• 338 postów
  • Województwo: małopolskie

Napisany 13 października 2010 - 20:48

sprawdź czy boczki drzwi dołem są mokre jeśli są to ściągnij tapicerkę a jeśli suche to ok

Mloody masz klimę ? jeśli tak to z niej może Ci lać jak coś to link:

http://forum.omegakl...ead.php?t=43243

to samo tylko że z prawej strony tu akurat od kierowcy tak było

#84 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 13 października 2010 - 20:57

sprawdź czy boczki drzwi dołem są mokre jeśli są to ściągnij tapicerkę a jeśli suche to ok

Mloody masz klimę ? jeśli tak to z niej może Ci lać jak coś to link:

http://forum.omegakl...ead.php?t=43243

to samo tylko że z prawej strony tu akurat od kierowcy tak było

Mam klimatronik ale nie nabity...

#85 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 października 2010 - 21:43

Mam klimatronik ale nie nabity...

a gdzie masz mokre?? z przodu czy tyłu??

#86 OFFLINE   roman665

roman665
  • 9 postów

Napisany 13 października 2010 - 23:15

A ja się wtrącę bo na zimę mam taki problem. Z nawiewu środkowego wycieka jakimś prawem woda, rano wchodzę do samochodu to jest niby ślad wody jak spływała po tapicerce, ale też jak włączę nawiew (dla testu dałem białą kartkę) to woda chlapnie, a kartka jest przemoczona lekko. Pytałem mechanika to twierdzi że woda się skrapla i akurat tam jakoś się zagnieżdża. Prawda? Jakoś śmiesznie to brzmi co mówił. Klima jest ;] Ale sprawna bo byłem na przeglądzie to coś tam oglądali.

#87 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 14 października 2010 - 07:45

a gdzie masz mokre?? z przodu czy tyłu??

I z przodu i z tyłu za fotelem pasażera... Jednak wydaje mi sie , że to że jest mokro z tyłu jest spowodowane przepływająca wodą przez kanał powietrzny który ogrzewa nogi pasażera z tyłu... ale mogę się mylić.

#88 OFFLINE   Wicurek

Wicurek

jeszcze tu bywam czasem

• 338 postów

Napisany 14 października 2010 - 08:14

roman665 sprawdź 2 odpływy pod autem na środku koło skrzyni będą. po 2 stronach 2 rurki

Mloody sprawdź odpływ koło filtra + odpływy z podszybia + czy drzwi nie masz mokrych od dołu albo jest jeszcze jedna opcja zgniła Ci blacha od grodzi silnika lub podłoga też to sprawdź

#89 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 14 października 2010 - 09:27

roman665 sprawdź 2 odpływy pod autem na środku koło skrzyni będą. po 2 stronach 2 rurki

Mloody sprawdź odpływ koło filtra + odpływy z podszybia + czy drzwi nie masz mokrych od dołu albo jest jeszcze jedna opcja zgniła Ci blacha od grodzi silnika lub podłoga też to sprawdź

Chodzi o filtr przeciw-pyłkowy? Więc sprawdziłem ta duża okrągła dziura jest drożna, odpływy podszybia? gdzie to się znajduje? a opcja z przerdzewiałą grodzią czy też przerdzewiała podłoga, odpada... zero rdzy... Drzwi są suche ale w zasadzie dawno we Wrocławiu nie padało więc może zdążyło wyschnąć... autko kupiłem calkiem nie dawno bo 2 tygodnie temu ale było sprawdzane w Oplu i sami byli zdziwieni ,że blacha trzyma się nadwyraz dobrze....

#90 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 14 października 2010 - 09:48

sprawdź jeszcze czy nie masz w bagażniku wody, zdejmij prawy boczek w bagażniku i zobacz czy tam nic nie spływa bo to może być uszczelka od tylnej szyby

#91 OFFLINE   Lead

Lead

O_o

• 151 postów

Napisany 14 października 2010 - 10:07

Witam wszystkich... ponownie wracam do tematu mokrej gąbki (tudzież dywanika) pod dywanikiem pasażera...
Mam pytanko w którym miejscu dokładnie mogę znaleźć tą rurkę od odprowadzenia wody. Czy chodzi o tą duże okrągłe wycięcie poniżej filtra przeciwpyłkowego? Czy też jest może w innym miejscu?http://img41.imageshack.us/i/zdjcie035.jpg/

Obudowa filtra jest o ile dobrze pamiętam na dwóch śrubach które idzie łatwo odkręcić.
Jak odkręciłem to u siebie i włożyłem rękę w ten szlam to mnie chciało cofnąć. U mnie tego korka z dołu już nie ma, nie miałem ochoty i weny walczyć z tym wąskim wylotem i zrobiłem demolkę :p

#92 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 14 października 2010 - 16:21

No więc dzisiaj korzystając z braku obecności szefostwa w pracy, troszkę pogrzebałem przy Omci rozkręciłem tapicerki w drzwiach... ściągnąłem wykładzinę osuszyłem wszystko farelką... w każdy odpływ nawaliłem hektolitry wody pod ciśnieniem w celu przepchania odpływów. Mam ogromną nadzieję ,że wszystko będzie cacy... za jakieś dwa tygodnie ściągnę tapicerke i zobaczymy mam nadzieje że nie jest to wina przedniej szyby, która była już wymieniana przez poprzedniego właściciela. Dam znać za jakiś czas co i jak. Bardzo wam dziękuje za cenne wskazówki.

#93 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 16 listopada 2010 - 14:49

... tak więc dzisiaj sprawdziłem ponownie jaka jest sytuacja i co się okazuje po paru dniach deszczu, jak powódź w aucie była tak jest nadal... juz mi ręce opadają... zauważyłem, że dół tapicerki jest mokry. Wziąłem się za jej rozkręcanie i folia ,która jest pod spodem jest cała. Czy ktoś ma jakieś wskazówki skąd może się brać ta cholerna woda? Sprawdziłem już wszystko...(?)

#94 OFFLINE   Wicurek

Wicurek

jeszcze tu bywam czasem

• 338 postów

Napisany 16 listopada 2010 - 16:29

u mnie folia też była cała a lało minimalnie przepuszczała prosty sposób ściąg boczek odchyl troszkę uszczelkę przy szybie i lej wodę jak i zobaczysz czy leje czy nie ;)

ale to i tak raczej nie od tego masz wodę w aucie mi się wydaje

#95 OFFLINE   rinngo

rinngo
  • 62 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 16 listopada 2010 - 17:54

zauważyłem, że dół tapicerki jest mokry.

sprawdż odpływy przy drzwiach

mam nadzieje że nie jest to wina przedniej szyby, która była już wymieniana

niewiem czy wiesz że nadzieja jest matką głupich;) sprawdż ten trop

#96 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 16 listopada 2010 - 18:57

sprawdż odpływy przy drzwiach

niewiem czy wiesz że nadzieja jest matką głupich;) sprawdż ten trop

Odpływy są drożne, to pierwsze co zrobiłem po ściągnięciu tapicerki...:(

A czy ktoś się orientuje ile kosztuje ponowne przyklejenie szyby?

#97 OFFLINE   rinngo

rinngo
  • 62 postów
  • Auto: Omega B

Napisany 16 listopada 2010 - 19:52

kolego pisząc sprawdż trop miałem na myśli sprawdzenie czy tu nie leży przyczyna twoich kłopotów .
zanim zaczniesz pruć auto to odkręć plastikową nakładkę progu podwiń wykładzinę i auto na deszcz albo pod wąż z wodą i oblukaj wzrokowo ,dotykowo lub na węcha:D czy się gdzieś nie robi mokro w okolicach słupka , włóż ręke pod deske pomacaj wykładzinę jak ci się uda dostać pod to pomacaj ścianę grodziową , jak będzie sucho to szybę bym odpuścił i szukał dalej
powodzenia i pozdrawiam

#98 OFFLINE   Osa90

Osa90
  • 55 postów

Napisany 17 listopada 2010 - 00:30

Witam. Ja też mam problem z wodą wewnątrz auta, ale w innym miejscu. Po myjni, albo obfitym deszcze woda kapie mi z trzeciego światła stopu. Jeszcze nie ściągałem podsufitki, ale tezy mam dwie. Albo przepuszcza gdzieś uszczelka tylnej szyby, albo woda dostaje się gdzieś przez ten otwór, w której jest antena. Widać, że nieoryginalna. Chciałbym się dowiedzieć co statystycznie zdarza się częściej. Druga sprawa, to mam pytanie odnośnie anteny. Otóż kupiłem sobie anglika i tam nie było nawet miejsca na antenę w dachu. Jak już go rozkręciłem, to zobaczyłem na tylnej półce taką kostkę i do niej wchodził kabel antenowy. Czy to właśnie jest antena i czy mogę ją sobie zamontować w swoim aucie, wyrzucając ten do niczego niepodobny bat? I jeśli tak, to czym zaślepić tę dziurę po antenie?

#99 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów

Napisany 17 listopada 2010 - 01:30

I jeśli tak, to czym zaślepić tę dziurę po antenie?

... pletwą rekina.

#100 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 17 listopada 2010 - 09:25

kolego pisząc sprawdż trop miałem na myśli sprawdzenie czy tu nie leży przyczyna twoich kłopotów .
zanim zaczniesz pruć auto to odkręć plastikową nakładkę progu podwiń wykładzinę i auto na deszcz albo pod wąż z wodą i oblukaj wzrokowo ,dotykowo lub na węcha:D czy się gdzieś nie robi mokro w okolicach słupka , włóż ręke pod deske pomacaj wykładzinę jak ci się uda dostać pod to pomacaj ścianę grodziową , jak będzie sucho to szybę bym odpuścił i szukał dalej
powodzenia i pozdrawiam

W tym jest problem, że sam dywanik jest suchy, woda zbiera się pod dywanikiem cała gąbka wygłuszająca jest mokra a mata gumowa pod dywanikiem izoluje wode od dywanika wczoraj wycisnąłem około 2 litrów wody... dostęp do sciany grodziowej jest bardzo utrudniony... ale sprawdze:) akurat dzisiaj jest bardzo deszczowo we Wrocławiu

"...zanim zaczniesz pruć auto to odkręć plastikową nakładkę progu..."

Mowa tu o plastikowej nakładce progu wewnątrz auta? czy na zewnątrz...? wiem, że może to głupie pytanie ale chce wiedzieć dokładnie żeby nie narobić się bez sensu:)