Woda w środku
Napisany 23 lipca 2010 - 18:52
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 12 sierpnia 2010 - 21:17
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 12 sierpnia 2010 - 21:40
wszystko wskazuje na to, że to nie po deszczu leci ta woda do środka-ostatnio nie padało u nas a podłoga kierowcy zrobiła się mokra - ktoś ma pomysł - ja obstawiam wodę z klimy ale czy to możliwe?
Bardzo możliwe , mam to samo u siebie , muszę się za to zabrać , tylko kiedy ??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 17 sierpnia 2010 - 11:42
oczywiście mam ten sam problem... wczoraj do południa wytarłem do słucha podłoge pod tą gąbką i zostawiłem ją uniesioną żeby przesychała, po czym wieczorem padało delikatnie mówiąc mocno... a rano miałem 1cm wody na podłodze u kierowcy, masakra...
zaraz ide się dostać do podszybia zobacze co sie tam dzieje... przecież autko stało a wody mnóstwo w środku...
ma ktoś jeszcze jakieś rady??
Napisany 17 sierpnia 2010 - 11:54
W nogach kierowcy nad pedalem gazu jest rurka, ktora splywa woda z klimy (przechodzi tamtety i potem pod auto). Sprawdz, czy tam masz suche, choc jak piszesz, ze po deszczu cm wody to raczej nie to.ja nie rozumiem... jak woda z klimy? chodzi wam o otwory którędy się woda skrapla ? mi niby spływa pod auto prawidłowo...
Pozatym brak foli pod tapicerka drzwi kierowcy i leje do kieszeni w drzwiach jak pisal kocyk a przy takich opadach moze przelewa na dywanik tez.
Napisany 18 sierpnia 2010 - 06:32
Napisany 18 sierpnia 2010 - 08:28
Napisany 18 sierpnia 2010 - 19:04

Jak myślisz, czy dałoby się dostać do niego poprzez odsunięcie tunelu ale bez demontażu wykładziny, tylko przez wycięcie w niej okienka?
Napisany 18 sierpnia 2010 - 19:26
To Twój samochód i możesz sobie wycinać co chcesz i w którym chcesz miejscu.czy dałoby się dostać do niego poprzez odsunięcie tunelu ale bez demontażu wykładziny, tylko przez wycięcie w niej okienka?
Nie pytaj, tnij

Napisany 18 sierpnia 2010 - 19:56
DaVePGN dał Ci link do małego instruktarzu co i jak

Napisany 25 sierpnia 2010 - 18:09

tak więc usunąłem rdzę dookoła żeby została zdrowa blacha, dalej mata szklana z żywicą, dużo maty i żywicy plus od strony nadkola jakiś srodek do konserwacji podwozia i teraz jestem na etapie suszenia wnętrza Omci...
aha miałem dodać że jutro bedę tworzył żeby ładnie odprowadzić z tego ,,odpływu'' z podszybia od strony kierowcy który jest tylko taki krótki jakiś wężyk pod samochód bo jak dla mnie powinno coś tam być fabrycznie tak jak jest od strony filtra...
Napisany 25 sierpnia 2010 - 18:19
tak więc usunąłem rdzę dookoła żeby została zdrowa blacha, dalej mata szklana z żywicą, dużo maty i żywicy plus od strony nadkola jakiś srodek do konserwacji podwozia i teraz jestem na etapie suszenia wnętrza Omci...
aha miałem dodać że jutro bedę tworzył żeby ładnie odprowadzić z tego ,,odpływu'' z podszybia od strony kierowcy który jest tylko taki krótki jakiś wężyk pod samochód
bo jak dla mnie powinno coś tam być fabrycznie tak jak jest od strony filtra...
Napisany 13 października 2010 - 17:40
Mam pytanko w którym miejscu dokładnie mogę znaleźć tą rurkę od odprowadzenia wody. Czy chodzi o tą duże okrągłe wycięcie poniżej filtra przeciwpyłkowego? Czy też jest może w innym miejscu?http://img41.imageshack.us/i/zdjcie035.jpg/
Napisany 13 października 2010 - 17:42
Witam wszystkich... ponownie wracam do tematu mokrej gąbki (tudzież dywanika) pod dywanikiem pasażera...
Mam pytanko w którym miejscu dokładnie mogę znaleźć tą rurkę od odprowadzenia wody. Czy chodzi o tą duże okrągłe wycięcie poniżej filtra przeciwpyłkowego? Czy też jest może w innym miejscu?http://img41.imageshack.us/i/zdjcie035.jpg/
tak, odprowadzenie wody jest pod filtrem przeciwpyłkowym
Napisany 13 października 2010 - 17:47
Napisany 13 października 2010 - 17:51
Czyli konieczne jest ściągnięcie całej tej plastikowej obudowy? Swoją drogą piękna Twoja omega:))
jak masz ten odpływ zatkany w wybierz ręką tyle ile sięgniesz a potem to przepłucz dokładnie i sprawdź czy drożne
Napisany 13 października 2010 - 17:55
Napisany 13 października 2010 - 18:03
Kurde, ale chodzi Ci o ten duży okrągły otwór poniżej? Ten który łączy się z podłużnicą?
tak, to jest odpływ
Napisany 13 października 2010 - 18:47