Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Woda w środku

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
166 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 lipca 2010 - 18:52

sprawdź czy folia na drzwiach pod tapicerką jest przyklejona na całym obwodzie , bo jak będzie nie doklejona to woda po foli z wnętrza drzwi będzie przeciekała pomiędzy tapicerką a drzwiami do wnętrza , sprawdź czy po myciu lub deszczu doły tapicerki na drzwiach są mokre

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#62 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 12 sierpnia 2010 - 21:17

wszystko wskazuje na to, że to nie po deszczu leci ta woda do środka-ostatnio nie padało u nas a podłoga kierowcy zrobiła się mokra - ktoś ma pomysł - ja obstawiam wodę z klimy ale czy to możliwe?
najpiękniejsze i najprzyjemniejsze jest chwytanie chwil,
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;

#63 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 12 sierpnia 2010 - 21:40

wszystko wskazuje na to, że to nie po deszczu leci ta woda do środka-ostatnio nie padało u nas a podłoga kierowcy zrobiła się mokra - ktoś ma pomysł - ja obstawiam wodę z klimy ale czy to możliwe?

Bardzo możliwe , mam to samo u siebie , muszę się za to zabrać , tylko kiedy ??

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#64 OFFLINE   romario

romario
  • 31 postów

Napisany 17 sierpnia 2010 - 11:42

ja nie rozumiem... jak woda z klimy??? chodzi wam o otwory którędy się woda skrapla ??? mi niby spływa pod auto prawidłowo...

oczywiście mam ten sam problem... wczoraj do południa wytarłem do słucha podłoge pod tą gąbką i zostawiłem ją uniesioną żeby przesychała, po czym wieczorem padało delikatnie mówiąc mocno... a rano miałem 1cm wody na podłodze u kierowcy, masakra...

zaraz ide się dostać do podszybia zobacze co sie tam dzieje... przecież autko stało a wody mnóstwo w środku...

ma ktoś jeszcze jakieś rady??

#65 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 17 sierpnia 2010 - 11:54

ja nie rozumiem... jak woda z klimy? chodzi wam o otwory którędy się woda skrapla ? mi niby spływa pod auto prawidłowo...

W nogach kierowcy nad pedalem gazu jest rurka, ktora splywa woda z klimy (przechodzi tamtety i potem pod auto). Sprawdz, czy tam masz suche, choc jak piszesz, ze po deszczu cm wody to raczej nie to.

Pozatym brak foli pod tapicerka drzwi kierowcy i leje do kieszeni w drzwiach jak pisal kocyk a przy takich opadach moze przelewa na dywanik tez.

#66 OFFLINE   rodneysus

rodneysus
  • 44 postów

Napisany 18 sierpnia 2010 - 06:32

A ja nadal mam mokro pod dywanikiem kierowcy, a najbardziej w rogu pod pedałem gazu. Stwierdziłem również, że wyciek pojawia się zawsze po intensywnej pracy klimatyzacji, na pewno nie jest to deszczówka. Sprawdziłem wnętrze komory filtra przeciwpyłkowego i jest sucho. Sprawdziłem również oba odpływy pod autem i wygląda że są drożne. Zresztą na ulicy również zostają dwa ślady. Zastanawia mnie jedynie fakt, że nawet po kilkugodzinnym postoju po wycofaniu z parkingu zostają świeże ślady. Czy to możliwe, żeby woda nie spływała do końca? Albo spływała tak długo? Macie pomysł jak to sprawdzić?

#67 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 18 sierpnia 2010 - 08:28

Macie pomysł jak to sprawdzić?

http://forum.omegakl...ead.php?t=43243 ??

#68 OFFLINE   rodneysus

rodneysus
  • 44 postów

Napisany 18 sierpnia 2010 - 19:04

Dzięki za pomoc, na 99% leje mi ten :censored: krążek.

Jak myślisz, czy dałoby się dostać do niego poprzez odsunięcie tunelu ale bez demontażu wykładziny, tylko przez wycięcie w niej okienka?

#69 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 18 sierpnia 2010 - 19:26

czy dałoby się dostać do niego poprzez odsunięcie tunelu ale bez demontażu wykładziny, tylko przez wycięcie w niej okienka?

To Twój samochód i możesz sobie wycinać co chcesz i w którym chcesz miejscu.

Nie pytaj, tnij :wink:

#70 OFFLINE   Czarny

Czarny
  • 832 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 18 sierpnia 2010 - 19:27

Nie pytaj, tnij

byle nie piłą :)

#71 OFFLINE   Wicurek

Wicurek

jeszcze tu bywam czasem

• 338 postów
  • Województwo: małopolskie

Napisany 18 sierpnia 2010 - 19:56

rodneysus masz 10min roboty i nie musisz nic ciąć

DaVePGN dał Ci link do małego instruktarzu co i jak ;)

#72 OFFLINE   romario

romario
  • 31 postów

Napisany 25 sierpnia 2010 - 18:09

więc mogę z pewnością pomóc osobą które mają mokrą tapicerke ale od strony kierowcy!!!! miałem ten problem że po deszczu nazbierało sie tyle wody że mógłbym wylewać szklanką :/ udrożniłem podszybie ale to nadal nie pomogło więc zacząłem szukać problemu od środka... odsłoniłem piankę wygłuszającą pod kierownicą w miejscu jakby za pedałami i tam znalazłem rdzę wielkości paznokcia, polałem wodą autko z wiadra i patrzyłem co sie dzieje no i woda leciała ,,pięknie do środka''... śrubokrętem dostałem się na drugą strone a dodam że tamtędy od strony silnika po nadkolu spływa sobie woda więc wszystko jasne...

tak więc usunąłem rdzę dookoła żeby została zdrowa blacha, dalej mata szklana z żywicą, dużo maty i żywicy plus od strony nadkola jakiś srodek do konserwacji podwozia i teraz jestem na etapie suszenia wnętrza Omci...

aha miałem dodać że jutro bedę tworzył żeby ładnie odprowadzić z tego ,,odpływu'' z podszybia od strony kierowcy który jest tylko taki krótki jakiś wężyk pod samochód bo jak dla mnie powinno coś tam być fabrycznie tak jak jest od strony filtra...

#73 OFFLINE   romario

romario
  • 31 postów

Napisany 25 sierpnia 2010 - 18:19

Problem się rozwiązał... udrożniłem podszybie ale to nadal nie pomogło więc zacząłem szukać problemu od środka... odsłoniłem piankę wygłuszającą pod kierownicą w miejscu jakby za pedałami i tam znalazłem rdzę wielkości paznokcia, polałem wodą autko z wiadra i patrzyłem co sie dzieje no i woda leciała ,,pięknie do środka''... śrubokrętem dostałem się na drugą strone a dodam że tamtędy od strony silnika po nadkolu spływa sobie woda więc wszystko jasne...

tak więc usunąłem rdzę dookoła żeby została zdrowa blacha, dalej mata szklana z żywicą, dużo maty i żywicy plus od strony nadkola jakiś srodek do konserwacji podwozia i teraz jestem na etapie suszenia wnętrza Omci...

aha miałem dodać że jutro bedę tworzył żeby ładnie odprowadzić z tego ,,odpływu'' z podszybia od strony kierowcy który jest tylko taki krótki jakiś wężyk pod samochód
bo jak dla mnie powinno coś tam być fabrycznie tak jak jest od strony filtra...

#74 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 13 października 2010 - 17:40

Witam wszystkich... ponownie wracam do tematu mokrej gąbki (tudzież dywanika) pod dywanikiem pasażera...
Mam pytanko w którym miejscu dokładnie mogę znaleźć tą rurkę od odprowadzenia wody. Czy chodzi o tą duże okrągłe wycięcie poniżej filtra przeciwpyłkowego? Czy też jest może w innym miejscu?http://img41.imageshack.us/i/zdjcie035.jpg/

#75 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 października 2010 - 17:42

Witam wszystkich... ponownie wracam do tematu mokrej gąbki (tudzież dywanika) pod dywanikiem pasażera...
Mam pytanko w którym miejscu dokładnie mogę znaleźć tą rurkę od odprowadzenia wody. Czy chodzi o tą duże okrągłe wycięcie poniżej filtra przeciwpyłkowego? Czy też jest może w innym miejscu?http://img41.imageshack.us/i/zdjcie035.jpg/

tak, odprowadzenie wody jest pod filtrem przeciwpyłkowym

#76 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 13 października 2010 - 17:47

Czyli konieczne jest ściągnięcie całej tej plastikowej obudowy? Swoją drogą piękna Twoja omega:))

#77 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 13 października 2010 - 17:51

Czyli konieczne jest ściągnięcie całej tej plastikowej obudowy? Swoją drogą piękna Twoja omega:))

jak masz ten odpływ zatkany w wybierz ręką tyle ile sięgniesz a potem to przepłucz dokładnie i sprawdź czy drożne

#78 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 13 października 2010 - 17:55

Kurde, ale chodzi Ci o ten duży okrągły otwór poniżej? Ten który łączy się z podłużnicą?

#79 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 13 października 2010 - 18:03

Kurde, ale chodzi Ci o ten duży okrągły otwór poniżej? Ten który łączy się z podłużnicą?

tak, to jest odpływ

#80 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 13 października 2010 - 18:47

hmm no to ja mam to drozne... To jaka może być inna przyczyna? Płynu chłodniczego nie ubywa...