Woda w środku
Napisany 15 czerwca 2009 - 08:23
bardziej interesuje mnie strona od kierowcy - w podszybiu jest taki gumowy "lejek" ale mam pytanie-czy to normalne, że ma on tylko kilka centymetrów i dalej woda kapie sobie z niego w głąb czy powinien być od niego jakiś gumowy wąż i odprowadzać wodę gdzieś pod auto?
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 08 lipca 2009 - 20:43
Czy to ma tak byc?
Napisany 08 lipca 2009 - 23:04
Napisany 25 lipca 2009 - 19:05

dziś zalałem podczas mycia kluske ale już wszystko odetkane

jak by ktoś chciał zdjecie tej śmiesznej gumy-odpływu to mam bo ją wyciągłem na zewnętrzny żeby wymyć

a syfu było od ****

Napisany 25 lipca 2009 - 22:47
Napisany 26 lipca 2009 - 10:03

jedynym problemem jest wkomponowanie tam ręki żeby ją wyciągnąć.
Oczywiście miałem też wykręconą tą całą półke co siedzi w niej filter przeciw pyłkowy.
Mój był do połowy zgnojony i Tina wzieła go suszrką słuszyła

Montaż z powrotem nie stanowi żadnego problemu.
Najpierw zakładamy ten okrągły kołnierz a potem przekładamy w dziure ten wygięty wylot dla wody.
Dodam tylko że jak miałem to rozebrane to wziołem całość w środku wymyłem wodą z płynem bo był nalot z wody taki fuuj

Napisany 26 lipca 2009 - 11:08
widać jak dbasz o samochód...był nalot z
P.S.
kiedy robimy zawody strzeleckie...??
Napisany 02 listopada 2009 - 20:08
Napisany 03 listopada 2009 - 11:22

Napisany 20 grudnia 2009 - 21:03

Napisany 21 grudnia 2009 - 00:55
może się przyda wydruk z epc4 foto i opis.moze ktos zna jakas strone na ktorej sa zamieszcone wszystkie odplywy wody w omegach
a jak słona woda to z ulicy bo solą sypią albo od podwozia albo z butów albo z drzwi bo folii nie ma- tak mi na myśl przyszło.
Napisany 21 grudnia 2009 - 01:50
Witam.Nie chcac zakladac nowego tematu zapytam tutaj,bo odpowiedzi na swoj problem jakos znalezc nie moge.dzisiaj po dluzszej jezdzie z ciekawosci zajazalem pod dywaniki-bo omy tak maja ze lubi w nich byc woda
.i ku mojemu zdziwieniu pod gumowymi dywanikami z przodu(kierowca i pasazer) jest troche wilgotno.Od strony pasazera jest dosc mocno wilgotno w miejscu w ktorym laczy sie ten plastikowy prog(w sasadzie tak jak by pod nim) i w miejscu w ktorym podloga idzie do gory-nie wiem jak to napisac,mam nadzieje ze zrozumiecie
.a pod dywanikiem kierowcy w miescu tego wzmocnienia plastikowego.a w zasadzie po miedzy nim a fotelem(chodzi mi o ten prostokatny kawalek naszyty na tapicerke wzmacniajacy przed wytarciem.nie mam pojecia z czego to moze byc.dodam ze woda jest slonawa.Auto ma szyberdach-mam nadzieje ze odplywy sa drozne,odplyw pod filtrem p.pylkowym jest drozny.Ma ktos jakis pomysl z czego moze byc ta woda???I jescze jedno-bo tak czytam o tych odplywach,wodzie w aucie itd,moze ktos zna jakas strone na ktorej sa zamieszcone wszystkie odplywy wody w omegach,lub poprostu ktos kto juz przerabial problem wody w aucie napisze gdzie znajduja sie poszczegolne odplywy .Bardzo by to ulatwilo szukanie przyczyn ,kazdemu kto boryka sie z problemem wody w kabinie.Mozna by uniknac zakladania podobnych tematow...
Ja mam taka sytuacje ze woda zbiera mi sie na podlodze pasażera z przudu tak jak opisywal kolega przedemna ale co najciekawsze odplywy sa drozne na podszybiu. Nie wiem czy to moze byc pblem z odplywami w dzwiach ????
Napisany 21 grudnia 2009 - 17:06
Omegi na szczęscie są tak zkonstruowane ( w przeciwienstwie do np. vw) że nawet jak nie ma tej foli zabezpieczającej pod tapicerką to woda nie wejdzie po drzwiach do środka, najwyżej tapicerka drzwiowa będzie mokra na samym dole ale woda nie wejdzie.Nie wiem czy to moze byc pblem z odplywami w dzwiach ????
Napisany 21 grudnia 2009 - 17:13
Napisany 21 grudnia 2009 - 18:17
tutaj się zgodzę ale tylko częściowo w wypadku kiedy foli niema w ogóle , bo jeśli jest i nie daj Boże jest odklejona lub dziurawa to woda elegancko leje się do środka , po prostu spływa po foli i po progu dostaje się pod dywanik , wiem bo ostatnio z tym walczyłem zbierała się woda od kierowcy sprawdziłem tapicerkę cały dół mokry jak zdjąłem okazało się że folia odklejona przykleiłem i jest spokój dodatkowo nie naklejałem dolnej krawędzi foli na drzwi tylko wpuściłem do drzwi i dopiero okleiłem taśmąOmegi na szczęscie są tak zkonstruowane ( w przeciwienstwie do np. vw) że nawet jak nie ma tej foli zabezpieczającej pod tapicerką to woda nie wejdzie po drzwiach do środka, najwyżej tapicerka drzwiowa będzie mokra na samym dole ale woda nie wejdzie.
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 22 grudnia 2009 - 14:54
Napisany 22 grudnia 2009 - 18:27

Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 22 grudnia 2009 - 19:07
Napisany 22 grudnia 2009 - 19:27
no chyba faktycznieMoże mamy jakieś inne omegi

bo koniec boczka jest niżej niż uszczelka progowa
tzn. uszczelka przylega u Ciebie do tapicerki ?
Urbino 18