Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Hid a kontrola policji

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
163 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 10 maja 2010 - 08:24

A ja mam założone hidy w ryfle takie auto kupiłem 2 lata temu, miałem kontrole policji i nic a to że daje po gałach to druga para butów!!;)

No właśnie daje po gałach :)! Ciekawe jak ty byś doświadczył na swoich gałach :D takiego światła czy byś był zadowolony ?

#42 OFFLINE   pawel18702

pawel18702

Citroen C5 to jest to!!!

• 550 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 maja 2010 - 08:43

No właśnie daje po gałach :)! Ciekawe jak ty byś doświadczył na swoich gałach :D takiego światła czy byś był zadowolony ?

Powiem tak ,mnie osobiście to nie przeszkadza u nas w Szczecinie jeździ tego pełno.Szczerze mówiąc po 10 godzin dziennie poruszam się autobusem po drogach i przestałem zwracać na to uwage.Ale podejżewam że przeciętnemu kierowcy to przeszkadza!!;)

#43 OFFLINE   kamracik

kamracik
  • 117 postów

Napisany 10 maja 2010 - 10:27

Heh.. to, że robią coś takiego wszyscy nie oznacza, że i ja muszę tak robić. Osobiście uważam to za część MOJEGO bezpieczeństwa, żeby kierowca jadący z naprzeciwka widział drogę.

Samemu miałem bardzo słabe światła i dlatego wymieniłem na soczewki TYC i zastanawiałem się czy by nie włożyć do nich hidów, ale doczytałem o poziomowaniu, spryskach etc. i się nie zdecydowałem.

#44 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 maja 2010 - 12:27

A ja mam założone hidy w ryfle takie auto kupiłem 2 lata temu

I to Klubowicz tak jeździ :shock:

#45 OFFLINE   pawel18702

pawel18702

Citroen C5 to jest to!!!

• 550 postów

Napisany 10 maja 2010 - 14:04

I to Klubowicz tak jeździ :shock:

A co będe sobie żałował !! A zresztą ja tym na co dzień nie jeżdże ,tylko żona.Ja tylko użycze sobie opelka na zlot a zostawie jej seata!!!!!! :D

#46 OFFLINE   Ozma

Ozma

The Keymaster

• 195 postów

Napisany 10 maja 2010 - 15:00

A zresztą ja tym na co dzień nie jeżdże ,tylko żona.

Nie no, to zupełnie zmienia postać rzeczy :nie:
Wymarzony potworek już jest...

#47 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 10 maja 2010 - 18:22

A co będe sobie żałował !!

Oj kolego... Wstyd... Komplet TYCów kosztuje ok 350zł. Stać Cię na hidy za ok 200zł to pomyśl o soczewkach. Nie dość, że miałbyś o wiele lepsze światło to nie raziłbyś innych użytkowników drogi. Mam nadzieję, że następnej kontroli drogowej nie przejdziesz :pokoj:
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#48 OFFLINE   pawel18702

pawel18702

Citroen C5 to jest to!!!

• 550 postów

Napisany 10 maja 2010 - 21:59

Oj kolego... Wstyd... Komplet TYCów kosztuje ok 350zł. Stać Cię na hidy za ok 200zł to pomyśl o soczewkach. Nie dość, że miałbyś o wiele lepsze światło to nie raziłbyś innych użytkowników drogi. Mam nadzieję, że następnej kontroli drogowej nie przejdziesz :pokoj:

czytaj uważnie ... zakupiłem auto już z hidami.Jak wam co nie którym łatwo napisać jest: kup to kup tamto to tylko kosztuje 350pln.A ja niestety mam ważniejsze sprawy niż kupno nowych lamp.Może kiedyś kupie ale napewno nie teraz...koniec OT
:dziura::pokoj:;)

#49 OFFLINE   kamracik

kamracik
  • 117 postów

Napisany 10 maja 2010 - 22:15

To wystarczy wymontować hid'y sprzedać na allegro i kupić normalne żarówki philipsy tudzież osram, a jeszcze się wyjdzie na tym do przodu i będzie fair względem innych użytkowników drogi ;)

#50 OFFLINE   pawel18702

pawel18702

Citroen C5 to jest to!!!

• 550 postów

Napisany 10 maja 2010 - 22:25

też tak można zrobić pomyśle nad tym !!

#51 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 10 maja 2010 - 23:30

Troche z innej beczki tak na szybko. Mozecie podpowiedziec (najlepiej jak ktos ma fote) gdzie macie umieszczone hidy pod maska i jak przymocowane ? Nie mowie o oryginale ktory ma koszyk pod lampa tylko o hidach z allegro. I drugie pytanie czy przetwornica moze byc z lewej strony wcisnieta w skrzynke z bezpiecznikami miedzy komupter ecu a komputer od gazu ? Czy nie bedzie to zle wplywalo na ich prace ? (w sensie czy lepiej z daleka od innych urzadzen).

#52 OFFLINE   kolo72

kolo72
  • 149 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 11 maja 2010 - 03:56

Ja mam przetwornice przymocowane do śrub trzymających górną osłonę chłodnicy. Nie wkładaj przetwornicy do skrzynki bezpiecznikowej bo będzie zakłócała pracę komputera. (jak najdalej od elektroniki).
[SIGPIC][/SIGPIC]

!! POMÓŻMY KINDZE !!
http://pomoz.eu/

#53 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 11 maja 2010 - 09:43

Troche z innej beczki tak na szybko. Mozecie podpowiedziec (najlepiej jak ktos ma fote) gdzie macie umieszczone hidy pod maska i jak przymocowane ? Nie mowie o oryginale ktory ma koszyk pod lampa tylko o hidach z allegro. I drugie pytanie czy przetwornica moze byc z lewej strony wcisnieta w skrzynke z bezpiecznikami miedzy komupter ecu a komputer od gazu ? Czy nie bedzie to zle wplywalo na ich prace ? (w sensie czy lepiej z daleka od innych urzadzen).

ja mam tak:
tylko musialem narozniki wyciagnac.

troche slabo wyszlo bo aparacik akurat byl brudny.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#54 OFFLINE   sznyro

sznyro
  • 94 postów

Napisany 07 grudnia 2010 - 14:55

Dziś poleciał mi dowód za hidy, chciałem na miejscu zdemontować i na żarówki wymienić ale piesek stwierdził że jak zwykłe żarówki włożę to lampy się rozregulują i zabrał dowodzik tyfus.

#55 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 07 grudnia 2010 - 17:11

stwierdził że jak zwykłe żarówki włożę to lampy się rozregulują i zabrał dowodzik tyfus.

po prostu chciał Cię uwalić i tyle

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#56 OFFLINE   ASM

ASM
  • 0 postów

Napisany 07 grudnia 2010 - 17:29

Prawda jest taka że należy gonić PSEUDO KSEONOWCÓW na Hidach rodem z alledrogo + orginalne reflektory. Jestem przeciwny.... Nie stwarzajmy zagrożenia na drogach.Powinniśmy świecić przykładem prawda?Inaczej jaką opinię sobie wyrobimy? Potem usłyszymy : A to ci z ......... daj se luz z nimi mają wszystko to czego nie wolno-walą po oczach ale są Git walą niezły LANS ,panienki to kręci.

#57 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów

Napisany 07 grudnia 2010 - 17:37

są Git walą niezły LANS ,panienki to kręci.

a może niektórzy montują Hid-a po to żeby móc jeździć w nocy a nie dla szpanu.
Póki co jest to najtańszy sposób na poprawę widoczności.

#58 OFFLINE   mnowacz

mnowacz
  • 273 postów

Napisany 07 grudnia 2010 - 17:55

Póki co jest to najtańszy sposób na poprawę widoczności.

jak widać niezbyt legalny .. i jak kolega ASM powiedział .. na tym forum powinno się świecić, ale przykładem .. a nie kombinować. Opnie wyrabia się szybko ... a później praktycznie nie można jej zmienić .. a nawet jeśli .. smród pozostaje ..

A na głównej stronie .. widzieliście banner ? ... OKP współpracuje z policją .. a mimo wszystko niektóre tematy na forum .. eh ..

Święty nie jestem .. ale OKP powinno dbać o klasę.

#59 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 07 grudnia 2010 - 18:12

należy gonić PSEUDO KSEONOWCÓW na Hidach rodem z alledrogo + orginalne reflektory.

a nie kombinować.

panowie - za późno http://forum.omegakl...0&highlight=HID

a swoją drogą wyrobiliście sobie trochę pochopnie złą opinię , przeczytajcie temat a trochę się wam rozjaśni , nie każdy HID to takie zło jak wam się wydaje , przypomnę tylko że kiedyś trzecie światło stopu też było nielegalne , nawet była do tego dorobiona piękna teoria

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#60 OFFLINE   sznyro

sznyro
  • 94 postów

Napisany 07 grudnia 2010 - 20:11

Po moich przejściach z policja i nie chodzi mi o zabranie dowodu za hidy tylko ogólnie uważam że policja w naszym kraju jest po to by nas gnoić, wypisać jak największy mandat albo pałą w łeb przylać.A kiedy zwrócisz sie o pomoc ręce rozkładają po co złodziei łapać zwalczać przestępczość kiedy można złapać żula na rowerze i mandat wlepić i poprawić wykrywalność.Już kilka razy miałem przyjemność pana policjanta który się wywyższa bo nosi mundur, bo on jest władza.Bo pewnie jak do szkoły chodził to mu kosz na głowę zakładali.Sam kiedyś myślałem nad tym zawodem ale dzięki niektórym policjantom z góry dziękuje, bo obciach!