nie działaja szyby elektryczne
Napisany 07 czerwca 2009 - 10:42

Napisany 07 czerwca 2009 - 10:56
Napisany 08 czerwca 2009 - 08:22
Napisany 08 czerwca 2009 - 16:34
U mnie też tak jest i jest o.k.pyka tylko w drzwiachm,
Napisany 21 czerwca 2009 - 21:39

Widze że nikt nie miał takich problemów jak ja a omki to wszystkich problem:D:D
No i co koledzy zabiłem wam ćwieka:kumple:
Napisany 20 sierpnia 2009 - 12:29
nieszczegolnie.
jesli poprzedni wlasciciel podlaczyl swoja instalacje do silniczkow, to pominal oryginalna.
czyli te kolo recznego dzialac nie beda
mozesz podciagnac ( albo znalesc ktore kabelki ida od wylacznikow kolo recznego do drzwi ) i wpiac sie rownolegle do wylacznikow w drzwiach
Napisany 27 sierpnia 2009 - 19:26

Mam mam już wiem co to było a mianowicie!

- jakiś kretyn w oplu poprowadził kable pod nogami kierowcy (jak na ironie zbiera się tam wilgoć która doprowadziła do wręcz spuchnięcia łączeń przewodów) są tam 4 łączenia dwa czarne które łączą się ze sobą i one odpowiadają za szyby(w moim przypadku zlutowanie obu naraz rozwiązało problem) mam inny problem bo są tam jeszcze 3 kable brą/czar jeden trochę grubszy a dwa cieńsze i nie wiem jak je połączyć tz polutowałem je i jak narazie jest wszystko oki tylko świeci mi kontrolka poduszek
Napisany 27 sierpnia 2009 - 19:48
Napisany 27 sierpnia 2009 - 20:00
Panowie ja w swojej omci tez musze trzymac przycisk az sie otworza. same nie pojada. robiłem tak jak radzi pat86016 i nie programuja sie. Wie ktos dlaczego?
Gdzieś na tym forum czytałem że są dwa rodzaje sterowników do szyb i w jednym z nich trzeba cały czas trzymać przycisk... ale to tylko pogłoska
Napisany 27 sierpnia 2009 - 20:20
Nie, sterownik jest jeden, tylko trzeba szyby zaprogramować po odłaczeniu akumulatora, aby same zjeżdżały.Gdzieś na tym forum czytałem że są dwa rodzaje sterowników do szyb i w jednym z nich trzeba cały czas trzymać przycisk... ale to tylko pogłoska
Napisany 14 stycznia 2011 - 23:10
Wszystkie szyby chodzą normalnie, strona kierowcy również lecz tylko w dół, aby szybę zamknąć trzeba się już niestety natrudzić i liczyć na szczęście lub po prostu zamknąć szybę pilotem. Pomysłałem może przycisk nie łączy, rozebrałem wyczyściłem i ... dalej tak samo. Łącze przewody na krótko aby zamkneło i też nic. Sprawdziłem miernikiem przejście na przewodach i jest ok. Zamieniłem ten panelik z przyciskami do szyb na inny i dalej to samo. Wątpie aby problem tkwił w silniku od szyb bo kluczykiem bez problemu się zamyka. Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy to sterownik ale zastanawiam się czy wtedy zamknełoby z klucza. Nie wiem już co jeszcze mogę sprawdzić, nie mam jak za bardzo zajrzeć w drzwi bo mam wygłuszenie nalepione, ale szyba zamyka się pilotem a przyciskiem tylko czasami.
Macie jakieś pomysły? Proszę o pomoc
Napisany 15 stycznia 2011 - 18:06
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 11 czerwca 2011 - 16:40
Napisany 11 czerwca 2011 - 19:15
przez jakiś czas szyby mi działały jak chciały, dziś jednak nie mogę nic z tym zrobić. Było tak, że po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu wszystko wracało do normy, teraz nie. Posprawdzałem złączki, wszystko ok. Nie działa żadna szyba ani lusterka. Nie słychać w ogóle przekaźnika, więc to pewnie jego wina. Pytanie który to?
(Jeśli masz sterowanie w drzwiach- Omega C)
Kolego właśnie miałem dokładnie ten sam problem, z postów i wiedzy innych wszyscy
mi sugerowali problem w podłodze pod nogami kierowcy i często tak jest, ale w moim przypadku padła po prostu centralka, też po odłączeniu akumulatora szyby odżyły, Odłącz centralkę i sprawdź czy na czerwonym kablu jest zasłanie, włącz postojów-ki, i sprawdź czy jet zasilanie na kablu - biało zielonym (tak u mnie było), możesz rozebrać centralkę, a także kostkę i podłączyć bez obudowy. Po-winne świecić się podświetlenie przycisków, razem 11 diod, u mnie nie świeciły od blokady tylnych szyb, jak się okazało to miało znaczenie - sterownik był uszkodzony
Napisany 11 czerwca 2011 - 19:51
Szyba opuszcza się do pewnego momentu (około 1/3 wysokości) po czym słychać gruchot szyba odbija coś jakby brakowało ząbka na trybie ale z tego co oglądałem są wszystkie.
W czym może być problem? - niestety nie wiem w jakich okolicznościach nastąpiło uszkodzenie tak już omcie kupiłem.
Napisany 11 czerwca 2011 - 21:00
Napisany 16 czerwca 2011 - 15:51
Napisany 03 września 2011 - 10:07
Panowie mam problem z wszystkimi elektrycznymi szybami w omedze b.
Otóż w ogóle nic nie reagują na przyciski nawet z pilota, tylko słychać przez sekundę takie bzyczenie, i przy tym miga delikatnie kontrolka na przycisku od podgrzewania tylnej szyby.
Już od dawna miewam takie problemy ale jakoś same ustawały (powaga) po jeździe na drodze z wybojami, bądź na bocznych drogach.
Proszę o pomoc z waszej strony, może już ktoś się z czymś takim spotkał.
Dodam że nawet przy przyciskaniu któregokolwiek przycisku od szyby to nawet kontrolki się zaświecały na desce rozdzielczej, ale to rzadkość.
Pozdrawiam
Napisany 03 września 2011 - 12:28
Dodam że nawet przy przyciskaniu któregokolwiek przycisku od szyby to nawet kontrolki się zaświecały na desce rozdzielczej, ale to rzadkość. Możesz wyjaśnić o co chodzi?