Napisany 04 lipca 2014 - 12:07
Napisany 10 lipca 2014 - 19:20
Napisany 11 lipca 2014 - 08:05
Napisany 17 lipca 2014 - 11:23
Napisany 18 lipca 2014 - 12:04
Napisany 15 października 2014 - 18:22
Napisany 13 maja 2016 - 07:14
problem rozwiązany - połamane kable w tylnych drzwiach na progach w tych przelotkach gumowych do drzwi - jeśli tam jest zwarcie coś leci (przepala się) we włącznikach na tunelu środkowym - po wymianie włączników szyby znów działają !
ja mam pytanie jakich włączników, tzn. gdzie?
Mój problem jest taki że nie działa podnoszenie prawej tylnej szyby. Silnik wymieniony, sterownik też wymieniony, włączniki świecą i podnoszą inne szyby, ten z lewej strony z tyłu też, wiązki w drzwiach oraz w słupku sprawdzone - co może być przyczyną takiej dziwnej awarii że nie działa tylko prawa tylna szyba??
Napisany 14 lutego 2017 - 23:06
Cześć,
Słuchajcie mam taki problem z szybami z przodu.
Z tyłu działają jak fabryka przykazała.
Z przodu jest problem ponieważ nie działa domykanie szyb, w sensie to z guzika, tak jak trzymam guzik szyby idą, ale nie domkną się jak puszczę przycisk.
Cały myk polega na tym, że to domykanie raz działa, raz nie... w zależności nie wiem, od nastroju
Podejrzewam że to mogą być kable pod nogami kierowcy, ale zna ktoś może z Was schemat tych kabli, który jest od czego? Pytam ponieważ kiedyś sie juz tam dostawałem i tam jest istny gąszcz tych kabli i jakbym mial wszystkie ogarnac to jest cały dzien roboty jak nie więcej, w dodatku pewnie jak tą puszkę pandory ruszę to pewnie coś przestanie działać ;p
Zna ktoś może który kabelek za to odpowiada, albo na jakiej zasadzie to działa to domykanie i gdzie szukać przyczny?
Napisany 15 marca 2019 - 09:32
Panowie, i może Panie :
żeby nie było, przewertowałem całość tematów,i jak pewnie wszyscy, mam problem z kablami pod nogami kierowcy. To, co tam zastałem, to gorzej niż dramat i pytanie : od strony podnóżka pod lewą nogą kierowcy dostałem się i wiem co i jak. Pytanie czy reszta wiązki , która wchodzi w tunel ( B fl kombi, manual) idzie dalej do wtyczki, czy kabelki dalej rozdzielają się na poszczególne urządzenia ? Zmierzam do tego, czy da się tą część wiązki wymienić ( dorobić?).Jak nie, to rozumiem, że wycinka zgnilizny i lutowanie ?
Napisany 18 marca 2019 - 12:45
Ktoś, coś, jakoś podpowie ?
na www.omegaelite.pl zapraszamy
tu nikt już nie zagląda