To ja może też się podepnę.
Objawy takie same, jak wymienione wcześniej w tym wątku - świecą się kontrolki ABS i TC (oraz układy nie działają), nie działa prędkościomierz i liczniki przejechanych kilometrów (ani ten mechaniczny na tablicy, ani ten w komputerze).
Samochód oddałem do mechanika, który zawyrokował, że padła pompa. Samochód trochę postał pod warsztatem, bo gość twierdził, że nie może dostać takiej pompy. I tu pytanie - czy zdobycie takiej pompy to naprawdę taki problem? Numer części (modelu? Nie wiem, nie znam się na tym) jaki mi podał to 0273 004 206, ale z tego, co patrzyłem to takie oznaczenia mają sterowniki a nie same pompy. Jeszcze drugie pytanie - czy to musi być koniecznie pompa (czy tam sterownik) o takim samym numerze, czy może są jakieś inne kompatybilne?
Kazałem w końcu facetowi złożyć samochód do kupy, bo będzie mi potrzebny, ale od trzech dni (!) nie może odpowietrzyć układu i twierdzi, że to też wina tej nieszczęsnej pompy...
EDIT: Jedna mała dodatkowa informacja - po podpięciu do komputera komputer nie widzi układu ABS.