czy OPEL omega to taka kicha -- PODSUMOWANIE --
Napisany 01 sierpnia 2008 - 21:04

Napisany 01 sierpnia 2008 - 21:07
nie padniesz.... silniczki Xenonow wystawilem w dziale "SPRZEDAM" bo nawet nie ma jak ich podlaczyc a zalozylem silniczki od starych lamp.a jak mi powiesz że działają ci regulacje lamp i masz samopoziomowanie w ksenonie to padnę na kolana
Napisany 01 sierpnia 2008 - 21:10

Napisany 01 sierpnia 2008 - 21:11
Roozga, bedzie musiał... :hehe:czyli jak podłączę to u awa_technik, padniesz na kolana??
Napisany 01 sierpnia 2008 - 23:35
bo do tej pory wydawalo mi sie ze to ja jezdze autem ktore juz dawno powinno oddac sie na recykling... :razz:
17lat to ma moja oma... silnik - moze i faktycznie nie do zarzniecia... ma kolo 400tys i chodzi...
podobno lubi LPG - owszem.. przez 60tys (2 lata) nie bylo problemow... teraz sie zaczely ale nie chce juz za bardzo inwestowac bo zyje nadzieja ze kupie mlodsza siostre..
w rodzinie jest od dwoch lat i z wiekszych napraw to wymienilem most, ale kupilem juz z uszkodzonym... uszczelka pod glowica... dwa razy swiece i przewody... raz podpora walu... pompa wspomagania i teraz ostatnio 2tyg w warsztacie bo posypala sie elektryka i do dzis jest cos nie tak... ale jezdzi...
bardzo wygodna...
najdluzsza trasa 2500km i w tym czasie miala tylko godzine przerwy.. fakt ze po pierwszych 50km wysiadla pompa wspomagania.. ale to moja wina bo piszczla wczesniej i saczyl sie plyn delikatnie...
omka dala rade a lekko nie miala...
swoje juz przejechala i przewiozla...
co roku w zmie byl problem z centralnym... ale zdazylem sie przyzwyczaic...
komfort - jak dla mnie jest bardzo wygodna..
blacharka - przemilcze..
gdybym mial troszke wieksze mozliwosci warsztatowe to pokusilbym sie o druga mlodosc dla tego auta...
moze to jedne z pierwszych moich aut.. ale zawsze ja bede milo wpominal.. jak wczesniel ktos pytal z jakim silnikiem... to szczerze moge polecic 2.0i z II gen LPG.. moze nei zachwyce przyspieszeniem ale swoja moc ma i najwolniejsza nie jest...
.. teraz juz jej tak nie ufam jak kiedys, aczkolwiek nigdy mnie nie zawiodla gdy byla bardzo potrzena...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 02 sierpnia 2008 - 12:14
widzisz, czyli nie działają...Roozga, bedzie musiał... :hehe:czyli jak podłączę to u awa_technik, padniesz na kolana??
napisałem o tym, ponieważ jednej osobie nie przeszkadza to, że nie działa mu to, tamto i jeszcze tamto... i wtedy napisze, że jest z auta zadowolony,
ja jestem osobą, która lubi mieć wszystko tip-top, w omie było za dużo pierdół do robienia, i zawsze coś się pojawiało
nie mówię tu o powaznych usterkach, jednak czasem obsuwająca się szyba, która trzeszczała potrafiła skutecznie uniemilić jazdę
co z tego, że masz 8-letnie auto z ksenonami jak mimo, że bezwypadkowe, to wszystko drga i nie trzyma poziomu
omega nie jest kichą, gdyby robił ją inny koncern, byłaby jednym z najlepszych aut, ale jednak opel, jak zwykle oszczędzał i robił dużo tanim kosztem
tak naprawdę, to wszystkie samochody mają swoje grzechy, ale najlepsze ze wszystkich są te objęte pełną gwarancją :looz:
Napisany 02 sierpnia 2008 - 13:22
W tym przypadku to przemilczę tę wypowiedź, ale przypomnę że jest tu na forum i w klubie kilku użytkowników marki VW i nie jest chyba im miłe coś takiego czytać.
Waldek nikogo nie chce obrazić tylko stwierdzam fakt

Codzień jade do pracy drogą 92 z Kostrzyna WlKP do Poznania (stara dwójka a ty jako driver to ją znasz napewno-po dwa pasy) i jak się jakiś "gamoń" wlecze 90-100km/h na lewym pasie to w 99% wiadomo że to VW :bad:
Ja osobiście nie jeżdże wolno (przelotowa moja prędkośc 130-150km/h) ale jak tylko widze że ktoś jedzie lewym pasem szybciej odemnie to zjeżdżam na prawy a "golfiarze" jeśli nawet zatrąbisz albo mrugniesz światłami to Ci nie zjadą tylko musisz ich wyprzedzić prawym (i jak mam czas to biore i zapodaje takiemu klientowi "studencika' ale niestety niektórzy są tak tępi że do niech i tak nie dociera :evil: )
Zdarzają się też inni "tacy" w autach innych marek ale na całe szczęście jest to mały odsetek :yes_yes:
Jeśli u nas na forum są użytkownicy VW (normalni :mrgreen: ) którzy się poczuli urażeni moim postem to sorki :piwo: :piwo: :piwo:
Napisany 02 sierpnia 2008 - 14:27
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 02 sierpnia 2008 - 15:52
nie dziala samopoziomowanie bo go wogole nie ma i nawet w takim roczniku nie bylo takiego bajeru ani xenonow, i w dodatku nic nie drga i trzyma poziom bo mam zalozone silniczki od starych lamp ktore dzialaja. A tak szczerze to ja osobiscie wole Omege niz Passata ze wzgledu na komfort i zawieszenie ktore w Passacie to straszna tandeta i drogie w naprawach. Ale ogolnie nie mam nic do aut VW ani zadnych innych bo jak wiadomo jednym podobaja sie blondynki a drugim blondyni...widzisz, czyli nie działają...
napisałem o tym, ponieważ jednej osobie nie przeszkadza to, że nie działa mu to, tamto i jeszcze tamto... i wtedy napisze, że jest z auta zadowolony,

Napisany 02 sierpnia 2008 - 19:01
że masz 8-letnie auto z ksenonami jak mimo, że bezwypadkowe, to wszystko drga i nie trzyma poziomu
skoro drga to masz padniete uchwyty i wszystko.
Napisany 02 sierpnia 2008 - 19:18
gdy ja miałem omegę, miała 8 lat ('98), miała xenony i samopoziomowanie, które nie działa w większości omeg, regulacje lamp tez były pourywane...
nikt tu nie chce chyba przekonywac które auto jest lepsze, bo nie o to chodzi
napiszę jeszcze raz, omega nie jest kichą, jest wiele niedociągnieć z winy producenta i tyle
uchwyty w szybach może i były padnięte, ale mnie to nie interesuje, pozbyłem się tego auta, bo miałem dość tych pierdół, na których nie muszę się znać i jeżdzić w kółko do mechaników
w passacie tego (odpukać) nie mam, a zawieszenie wcale nie jest drogie, ten kto to robił wie
po drugie, zrobić zawieszenie w omedze też nie jest tanio, policzcie sobie koszty wymiany wahaczy, łączników itp...
omega nie jest kichą, kichą jest twierdzić, że to niezawodne auto
pozdrawiam i znikam bo nudą wieje
bye :razz:
Napisany 02 sierpnia 2008 - 19:40

Napisany 02 sierpnia 2008 - 20:07

Napisany 02 sierpnia 2008 - 20:10
po drugie, zrobić zawieszenie w omedze też nie jest tanio, policzcie sobie koszty wymiany wahaczy, łączników itp...
:zaklopotanie: :zaklopotanie: :zaklopotanie: :zaklopotanie: chlopie ja za remont twojego przodu zrobie calosc na lemeforderze i jeszcze przez miesiac bede pil

Napisany 02 sierpnia 2008 - 20:12

Temat z wyrazem kicha miał nic innego jak tylko zwrócić uwagę swoją kontrowersją.
Ja natomiast zwracam uwagę że nigdy w ten sposób nie wyraziłem się o moim poprzednim aucie.
Proszę nie dzielić kierowców w/g aut jakimi się poruszją bo nie ma to nic wspólnego z kulturą jazdy. Są różni ludzie w różnych autach.
Ja swoją subiektywną opinię oparłem na swoich doświadczeniach, i proszę mi wierzyć, to że auto należy do klasy wyższej nie oznacza że musi kosztować nerwy i się psuć.
Wszak jak ktoś wcześniej zauważył CENA = JAKOŚĆ , to niemalże tak pewne jak prawo fizyki

POZDRAWIAM
Napisany 02 sierpnia 2008 - 20:47
dokladnie, i to pil nie byle co... a dodac jeszcze trzeba ze jak w Passacie zawiecha znowu zacznie walic to w omedze bedzie jeszcze jak nowe wszystko....chlopie ja za remont twojego przodu zrobie calosc na lemeforderze i jeszcze przez miesiac bede pil
Napisany 02 sierpnia 2008 - 23:47
Wg Marcin ma rację - jeden jeździ skrzypiącym autem, z mnóstwem pierdół których nawet nie widzi i uważa że skoro Omega się nie rozpadła to jest bezawaryjna, a drugiego denerwują takie rzeczy i zwraca na to jednak uwagę. Prawda jest jednak taka, że gdyby Opel nie oszczędzał na Omedze to mielibyśmy kolejne Audi czy Mercedesa, które się mniej psują, ale są 30% droższe w zakupie i mimo, że są zrobione z dużo większą dbałością to jednak każda naprawa jest dużo droższa.
Kto więc szuka auta które mniej denerwuje niech kupi Audi, Mercedesa czy BMW.
Ja wiem, że Omega ma swoje wady i jest ich więcej niż np Audi. Dla mnie jest i tak lepsza od Audi, bo wygodniejsza i większa. Usterkowość? Coś z czasem trzeba zrobić, a poznawanie własnego auta wielu ludziom daje satysfakcję.
Wg mnie temat znów stał się jałowy. Co jeszcze można napisać o Passacie? (o Omedze już wszystko zostało napisane)
Napisany 03 sierpnia 2008 - 01:45
Ja osobiście nie jeżdże wolno (przelotowa moja prędkośc 130-150km/h) ale jak tylko widze że ktoś jedzie lewym pasem szybciej odemnie to zjeżdżam na prawy a "golfiarze" jeśli nawet zatrąbisz albo mrugniesz światłami to Ci nie zjadą tylko musisz ich wyprzedzić prawym (i jak mam czas to biore i zapodaje takiemu klientowi "studencika' ale niestety niektórzy są tak tępi że do niech i tak nie dociera :evil: )
Sołtys na takich pozostaje tylko zamontować sobie śrutówkę z przodu i walić im w oponki, wtedy na pewno zjadą. :mrgreen: :mrgreen:
Napisany 03 sierpnia 2008 - 11:07
Napisany 03 sierpnia 2008 - 11:30
Proszę o trzymanie kultury i nie ubliżanie nikomu. To jak jeździ nie jest tematem dyskusji i jest zwykłą generalizacją.
Więcej upomnień słownych nie będzie. Polecą warny. Tyczy się wszystkich.