Jak wyjąć rozrusznik w V6?
Napisany 01 listopada 2014 - 23:21
Napisany 15 listopada 2014 - 20:39
Napisany 16 listopada 2014 - 20:35
Napisany 16 listopada 2014 - 21:11
Przy podłączeniu rozrusznika nie ma co zepsuć. Czerwono czarny cienki poprzez złącze x2 idzie do stacyjki, czany gruby do +aku. Obstawiam że winny jest elektromagnes rozrusznika -zawiesza się zworka, która się zacina. Jeżeli włożony rozrusznik to używka, która długo gdzieś leżała, i nie była nasmarowana i wyczyszczona, to może się tak dziać.Wszystko złożyłem, jak należy. Zresztą przez tydzień po wymianie odpalał bez problemu. Teraz też jest w porządku. Samo się naprawiło
Napisany 16 listopada 2014 - 23:07
Przy podłączeniu rozrusznika nie ma co zepsuć. Czerwono czarny cienki poprzez złącze x2 idzie do stacyjki, czany gruby do +aku. Obstawiam że winny jest elektromagnes rozrusznika -zawiesza się zworka, która się zacina. Jeżeli włożony rozrusznik to używka, która długo gdzieś leżała, i nie była nasmarowana i wyczyszczona, to może się tak dziać.
Tak jak pisałem wcześniej - założyłem świeżo regenerowany, czyli praktycznie nowy rozrusznik z Laubera. Ktoś inny też mi sugerował, że to może być elektromagnes. Czyli trzeba by wyjmować i rozbierać rozrusznik?
Napisany 17 listopada 2014 - 23:27
Ja tym "świeżo regenerowanym" nie wierzę. Zależy kto naprawia-regeneruje. Wystarczy że nałoży niewłaściwy smar, lub za dużo, albo wcale, lub jeszcze gorzej brudny!założyłem świeżo regenerowany
Pod wpływem temperatury potem dzieją się cuda. Rozrusznik pracuje cały czas tylko wtedy, jeżeli górna śuba miedziana wystająca z elektromagnesu zwarta jest z dolną, za pomocą zwory elektromagnesu, lub zwarcie występuje na zewnątrz (gdzieś na kablach).
Ale w tym pzypadku jeżeli zębnik się nie pzesunął a rozrusznik pacował to obstawiam niedostateczne smarowanie za gęstym smarem. Może też być pęknięta sprężynka odpychająca zworę elektromagnesu, która zespawa się ze stykami i jedzie na okrągło.
Tak czy siak - trza wymienić rozrusznik, bo ten jest niepewny.
Napisany 18 listopada 2014 - 11:44
Tak czy siak - trza wymienić rozrusznik, bo ten jest niepewny.
rozrusznik może nie, ale automat tak:)
Napisany 18 listopada 2014 - 19:10