kurcze no probije ale nie da rady ktory to styk 5 wiem co masz na mysli ale nie mam pojecia ktory to kabelek i nie dzial mi nic masakra a co z wyswietlaczem bedzie sie swiecila data czy nie jak juz sie podlaczy ten kabelek jaki on ma kolor bo nie chce popalic kabli za drogi interes prosze o pomoc
i jak dzial co bose na innym radiu

Jak podlaczyc radio JVC do naglosnienia //// BOSE ////
Rozpoczęte przez
sebastian1975
, 16 lut 2008, 11:54
28 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 kwietnia 2010 - 22:51
Napisany 27 kwietnia 2010 - 08:00
zapraszam na stronke http://studio24.prv.pl/ problem tkwi w kostce ISO na złączu "C" wychodzi sygnał po niskiej częstotliwości
kwestia dopasowania posiadanej kostki do schematu plus sterowanie załączeniem wzmacniacza (z regóły złącze "A" pin nr.5 niebieski kabelek )
moim zdaniem zacząłbym od puszczenia (+) na ten pin i pokombinować z podpinaniem na krótko do złącza "C" piny 1-6 jakiegoś źródła dźwięku (walkman , mp3 itp.)
aczkolwiek mogę się mylić bo nie wiem jak jest w BFl (powinno być złącze ISO )
kwestia dopasowania posiadanej kostki do schematu plus sterowanie załączeniem wzmacniacza (z regóły złącze "A" pin nr.5 niebieski kabelek )
moim zdaniem zacząłbym od puszczenia (+) na ten pin i pokombinować z podpinaniem na krótko do złącza "C" piny 1-6 jakiegoś źródła dźwięku (walkman , mp3 itp.)
aczkolwiek mogę się mylić bo nie wiem jak jest w BFl (powinno być złącze ISO )
Napisany 27 kwietnia 2010 - 14:13
dzieki za pomoc wszytko gra jak a lala tylko teraz jeszcze jeden problem mam 2 monitory w zaglowkach i wszytko podpiete do dvd ktore jest zamontowane w podlokietniku tylniej kanapy teraz jak podpiac audio do wzmacniacza czy sie to wogoile da zrobic zeby razem wszystko dzialalo????
a zapomnialem dodac ten kabelek z co uruchamia wzmacniacz to jest czerwono bialy 3ci w kolejnosci w tym rzedzie co zasilanie radia metoda prob i bledow popalilem kilka bezpiecznikow ale juz jest ok i gra tak jak powinno, tylko teraz jak mam podpiac glos z dvd do glosnikow jestem w kropce
a zapomnialem dodac ten kabelek z co uruchamia wzmacniacz to jest czerwono bialy 3ci w kolejnosci w tym rzedzie co zasilanie radia metoda prob i bledow popalilem kilka bezpiecznikow ale juz jest ok i gra tak jak powinno, tylko teraz jak mam podpiac glos z dvd do glosnikow jestem w kropce
Napisany 27 kwietnia 2010 - 14:26
powinieneś mieć wejście audio in (zewnętrzne źródło dźwięku) lub bus in (dźwięk ze zmieniarki) musisz znowu pokombinować ale wykonalne w 100%

Napisany 27 kwietnia 2010 - 14:35
kurcze ale podaj jakis przyklad jak to zrobic z dvd mam wyjscie na czincze jak to podpiac do wzmacniacza
Napisany 27 kwietnia 2010 - 14:37
do wzmacniacza masz podpiete radio - tak ?
napisz czy to ten JVC czy cos innego to napisze ci co masz zrobić
napisz czy to ten JVC czy cos innego to napisze ci co masz zrobić
Napisany 27 kwietnia 2010 - 14:41
mam noramle radio sony xploda a osobno mam dvd w kanapie tylniej i tylko nie wiem jak podpiac glos do wzmacniacz zeby wszystkie glosniki graly
Napisany 27 kwietnia 2010 - 15:10
szukaj w radiu wejscia sygnału z zewnątrz ewentyalnie będziesz musiał wpinać się w wejście sygnałowe pod zmieniarke
i pod żaden wzmacniacz nie podpinaj się bezpośrenio z dvd bo nie będziesz miał sterowania głośnością
i pod żaden wzmacniacz nie podpinaj się bezpośrenio z dvd bo nie będziesz miał sterowania głośnością

Napisany 27 kwietnia 2010 - 16:01
no niby tak ale mam w dvd mozliwosc zmieniania glosnosci