Po zrobieniu zawieszenia i jak wspomniałem zbieżności gdy jadę na wprost to kierownice mam lekko w lewo. Mechanik mi mówił że przez długą jazdę na wybitych gumach itp. wyząbkowały sie opony (fakt auto jeździło tam gdzie chciało, takie były luzy). Czy jak je zamienię stronami, tzn. dam na tył przednie a na przód tylne, czy wtedy faktycznie mój problem lekko przekrzywionej kierownicy zniknie ? czy źle zjechane opony mogą, aż tak namieszać przy kierownicy (przypominam, że zbieżność właśnie co zrobiona) ??
I druga sprawa, właśnie od tych paru dni od naprawy auto dziwnie sie zachowuje… na prostej drodze jest ok ale jak są na niej koleiny i trzymam mocno kierownice auto mi dosłownie ucieka na prawo lub na lewo mimo ze kierę trzymam cały czas prosto

Od czego powstają takie luzy w układzie kierowniczym ?? I co ewentualnie jest wtedy do wymiany ? Czytałem kiedyś test omegi w (chyba w aut oświat), pisali że dużą wadą omeg B jest właśnie układ kierowniczy, który rzekomo po 150 tys.km. nadaje sie juz do regeneracji (??). Czy to prawda i co mieli na myśli ??