Tak jak napisałem wyżej znal ale nie potrafię powiedzieć, które dokładnie stopy. Do określenia dokładnie materiału, tego co mam, potrzebny by byl spektometr, do którego nie mam narazie dostępu. Wydaje mi się że niską przewodność będą miały stopy typowo odlewnicze z dodatkiem krzemu AK9 i AK11. Niestety tabele które mam nie mają takich danych jest w nich przewodność prądu i tapo dodaniu krzemu spada. Z tą wysyłką to nie był żart,moge wysłać to sie przekonasz.
Dzisiaj jak trochę popieprzony polatałem z zapalniczką i sprawdzałem wszystkie odlewy, które wpadły mi w rękę. Rewelacja, tego cudownego materiału jest pełno wokół nas

. Sprawdzałem polski odlew z pewnością któryś AK... oraz kilka nie naszych rodzimych ze stopów LM4 i chyba LM25 wszystkie zachowywały się identycznie, przewodność cieplna naprawdę na bardzo niskim poziomie. Wniosek prosty wystarczy odlać puszkę z aluminium z typowego stopu odlewniczego i problem z izolacją znika

.
Taka puszka była by fajna bo można by było pokusić się o dowolny napis na jej wierzchu, tak jak ma oryginał.