MANTZEL
Napisany 26 stycznia 2010 - 16:24
powietrze nie jest zasysane ta rura...tylko wtlaczane...
dodatkowo od tego wlotu przy halogenie do wylotu w okolicach stozka sa 2 kolanka po 90st.
nie ma jakiejkolwiek mozliwosci aby silnik zassal wode.akurat o to zadbalem
ps... a brodzenia po reflektor jakos nie planuje:D
Napisany 26 stycznia 2010 - 17:43
Napisany 26 stycznia 2010 - 17:55

da rade takie kombinacje z rurami zrobic do bfl czy cos sie po lifcie zmienilo w ulozeniu ?
Napisany 26 stycznia 2010 - 18:30
seryjna obudowa daj minimalne mozliwosci modyfikacji..... miejsca nie ma w ogole...cos tam mozna do niej podprowadzic ale jej wylot jest skierowany w strone reflektora co komplikuje sprawe...
a z reszta dla chcacego nic trudnego...
...kiedys na allegro byly w sprzedazy 'chwytaki powietrza' ktore idealnie pasowaly w miejsce kratek,obok halogenow...w omie B...do tego rurki elastyczne cos kolo fi40..(jak od odkurzacza).taka rurke mozna dosc swobodnie podprowadzic pod filtr....
Napisany 26 stycznia 2010 - 20:20
Napisany 26 stycznia 2010 - 20:22
zeby sie przedostac z czymkolwiek ponizej komory silnika potrzebny flex i troche czasu
u mnie pod obudowa filtra , jest okrągly otwor , ktory idealnie by sie nadawal na doprowadzenie zimnego powietrza do zabudowanego stozka albo czegos w tym stylu
Napisany 26 stycznia 2010 - 22:22
u mnie pod obudowa filtra , jest okrągly otwor , ktory idealnie by sie nadawal na doprowadzenie zimnego powietrza do zabudowanego stozka albo czegos w tym stylu
To jest otwór z którego przez plecioną rurę zasysane jest standardowo powietrze. Mi chodzi o wtłaczanie zimnego powietrza z nad maski przy większych prędkościach do układu.
Napisany 26 stycznia 2010 - 22:23
cos kolo fi50... wlasnie ten otwor 'rozdziawialem' flexem.... jest troche za maly
Ja pójdę po bandzie i zrobiłem wlot powietrza. będzie na masce nad filtrem. pod maską będzie skrzynka powietrzna izolowana termicznie i kształtem wywołująca okrężny obieg powietrza dookoła stożka dalej izolacja całej rury, przepływki, czujnika temp. powietrza i skrzynki rezonatora. jestem w połowie realizacji projektu.Odciołem podgrzewanie przepustnicy. Oma nie chodziła tak jeszcze ale chyba potrzebne będzie zestrojenie kompa.
..wydaje mi sie ze troche przerost formy nad trescia...bo omega to nie crx...ale sa gusciki i gusta, i niekiedy sytuacje/modyfikacje ktore podobnych rzeczy wymagaja:D
..nie zrbiles nic co wymagaloby strojenia...
To jest otwór z którego przez plecioną rurę zasysane jest standardowo powietrze. Mi chodzi o wtłaczanie zimnego powietrza z nad maski przy większych prędkościach do układu.
tam jest tez inny otwor...od spodu
Napisany 26 stycznia 2010 - 22:27
..wydaje mi sie ze troche przerost formy nad trescia...bo omega to nie crx...ale sa gusciki i gusta, i niekiedy sytuacje/modyfikacje ktore podobnych rzeczy wymagaja:D
..nie zrbiles nic co wymagaloby strojenia...
Maskę i tak mam w nienajlepszym stanie tak że nie szkoda. Chcę to zrobić sensownie tak żeby nie buł to CRX. Mam wymienione wałki. To strojenie to bardziej diagnostyka i analiza pracy...
Napisany 26 stycznia 2010 - 22:31
Co jak co ale tego jeszcze nie widziałem. Dobre to jestMaskę i tak mam w nienajlepszym stanie tak że nie szkoda. Chcę to zrobić sensownie tak żeby nie buł to CRX. Mam wymienione wałki. To strojenie to bardziej diagnostyka i analiza pracy...

Napisany 26 stycznia 2010 - 22:33
nie mierzylem , bo narazie jeszcze nie przymierzalem sie do takowych modyfikacji, narazie w planach pucha na pajaki , a potem to kto wie...cos kolo fi50... wlasnie ten otwor 'rozdziawialem' flexem.... jest troche za maly
Napisany 26 stycznia 2010 - 22:33
Napisany 26 stycznia 2010 - 22:43
Napisany 26 stycznia 2010 - 22:50
to strojenie mam za free. Moja Łachudra to cała na wiosnę idzie pod lakier bo to chyba naj gorzej wyglądająca oma na tym forum
to wszystko tlumaczy:D
Napisany 26 stycznia 2010 - 23:57

ja juz miałem zonk i trochę się naszukałem przy -15 o co biega

Napisany 27 stycznia 2010 - 07:51
Napisany 27 stycznia 2010 - 08:39
Jest takie coś o nazwie HYRDOSHIELD ale to sie na stożek zakłada.a nie istnieja jakies siatki ktore wody nie przepuszczaja zeby je zalozyc na rure wlotowa ?
Napisany 30 stycznia 2010 - 09:33
Odciołem podgrzewanie przepustnicy.
To przepustnice przymarzną. Ktoś już na forum o tym pisał.
Napisany 30 stycznia 2010 - 09:37
To przepustnice przymarzną. Ktoś już na forum o tym pisał.
to była tylko teoria...

Napisany 30 stycznia 2010 - 10:04
W te mrozy mi przymarzła po nocy:) Na razie mam tak jak fabryka przykazała.to była tylko teoria...