Witam, jestem kolejnym szczęśliwym użytkownikiem puchy na pająki

Po zgłębieniu całego tematu postanowiłem też sobie taką puchę zrobić. Wyspawałem sobie Tig'iem ale niestety ze zwykłej blachy 1,5 mm ;/ W środku ściany spryskałem takim trochę gęstszym olejkiem w sprayu żeby nie rdzewiała a z zewnątrz na razie nic bo nie mogłem się doczekać żeby założyć. No i założyłem, dobrze bo u mojego Padre w garażu znalazłem wąż 63 mm

ale naddał się na 60

, Przepływke oczywiście strałką do puchy ;p i stożek a do niego od zewnątrz na razie włożyłem czujnik temperatury na sztuke ale jeszcze coś z nim zrobię. Ten zaworek co trzecia wtyczka do niego idzie w multiramie to wykręciłem i zostawiłem przy wtyczce a ten przewód od podciśnienia zatkałem gwoździem ;/ chyba o to chodziło co nie ? No i start ...
Ładnie odpaliła i jak sie przejechałem 200 m i z powrotem to już było czuć ze na 2-ce fajniej ciągnie od dołu. Pojeździłem teraz trochę i jestem ogólnie zadowolony. Naspisze jeszcze za jakiś czas co i jak i czy coś się stało ze spalaniem. Do tej pory różnie ale średnia miasto/trasa 7km około 15-16 LPG.
Kilku osobom widziałem że niby spadło spalanie? Może to dlatego że silnik nie jest już ciągany po takich obrotach żeby przyśpieszał - przecież teraz lepiej ciągnie z niskich obrotów co nie.
Aha - a z problemów to tylko jeden - obroty na początku nie zmieniły się wogóle czyli coś koło 700 chyba miałem ale jak się zagrzała to trzymała obroty na około 1400 ;/ I po jakimś czasie spadają do normalnych dopiero. Co myslicie ? Moze to mieć związek z czujnikiem temp powietrza ze zamontowałem go tam gdzie jest dosc spory witr - czyli w gardzieli stożka hehe. No i może komputer "myśli" że jest zimno czy coś - tak jak przy odpaleniu rano - troche chodzi na wyższych obrotach włąsnie tak 1400-1500 i jak się trochę zagrzeje to opadają - może być jakiś związek?
A plany na bliską przyszłość to pomalować puchę na czarno albo srebrno ale chyba raczej czarno a potem owinąć jakąś super izolacją - przychylam się i popieram osoby które izolują swoje puchy

!