Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

WIELKOPOLSKIE pogaduchy & biesiady

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5372 odpowiedzi na ten temat

#1681 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 09:40

Na mój gust to membrana reduktora do wymiany.

o to chodzi że membrana właśnie była wymienione jakieś 3 miesiące temu, to się stało jak dobols tym kółkiem od alternatora poruszał, a że chłop ma krzepę to cały motor się ruszał::D po tym już nie odpaliła, bo wcześniej 3 razy dosłownie na dotyk paliła :(

#1682 OFFLINE   Bunia

Bunia
  • 284 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 11:47

Bo gdyby nie wy kobiety, ten caly chory świat stracił by wszystkie swoje wartosci:) czym by byl facet bez baby? Ale prawda jest taka ze kobieta kobiecie nie rowna, jedna doceni trud, wysiłek i poświęcenie, oraz starania, a druga to oleje i robi swoje nie bacząc na to co ktos czuje i nie licząc sie z uczuciami innych kierując sie własnymi potrzebami i unosząc sie przy tym honorem. Dla mnie osobiście jest to chore zjawisko, nigdy tego nie rozumiałem i nigdy nie zrozumie.

Jestem tylko wdzięczny za to ze dane bylo mi poznac paru wartościowych facetów z klubu dzięki którym jest mi łatwiej i z ktorymi moge o wszystkim porozmawiać wiedząc ze zostanę wysłuchany i chodz moze trochę nie do końca ale zrozumiany:) Dziekuje Wam Chlopcy:)

A teraz ruszam na podbój Poznańskiego rynku pracy. Musze bardzo szybko cos ogarnąć.

Kto moze wiedziec co sie stalo, moja oma przestała odpalać na gazie. Miałem rozładowany aku naładowałem złożyłem i odpalila 3 razy z rzędu, po czym z dobolsem podpielismy pod kompa, i nic, za to syczy z reduktora i przy tym jedzie gazem jak nic. Wczesniej pod maską nic nie robiliśmy oprocz sprawdzenia luzów na alternatorze, przy którym miras poruszał az silnikiem. Nie mam pojęcia co mogło sie stac. Wczesniej zapaliła mam od kopa bez problemu, dopiero po poruszeniu silnikiem przez alternator i podłączeniu kompa sie syplo i nie pali

Wirus jak nie ta to będzie inna tyle nas jest na tym świecie że w końcu trafisz na tą właściwą i będziesz z nią na zawsze chyba że ten z góry pokrzyżuje wam plany.
Trzymaj się i nie masz za co dziękować chłopakom od teko są wszyscy klubowicze żeby sobie pomagać.;):)
:(Getorowa rodzinka:([SIGPIC][/SIGPIC]

#1683 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 12:20

Wirus jak nie ta to będzie inna tyle nas jest na tym świecie że w końcu trafisz na tą właściwą i będziesz z nią na zawsze chyba że ten z góry pokrzyżuje wam plany.
Trzymaj się i nie masz za co dziękować chłopakom od teko są wszyscy klubowicze żeby sobie pomagać.;):)

Może masz rację, wiesz ja to w ogóle mam pecha, od 6 lat walczę z tym co do tyłu chodzi, właśnie ze szpitala wróciłem, do tego ona i teraz kłopoty z autem. Dziękowałem chłopakom bo w szczególności te parę osób wciągnęło do mnie rękę i przygarnęło pod swoje skrzydła. Idę teraz dalej biegać za robotą bo muszę zarobić szybko kase

#1684 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 13:02

No to jak nie membrana, to może sprawdź węże. Może gdzieś powstała nieszczelność i ot cały problem.
Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły.

#1685 OFFLINE   Wirus1986

Wirus1986
  • 6 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 13:05

No to jak nie membrana, to może sprawdź węże. Może gdzieś powstała nieszczelność i ot cały problem.

Własnię się ubieram i idę :D napiszę jeżeli coś znajdę :D

#1686 OFFLINE   Bunia

Bunia
  • 284 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 13:28

Wirus ja cię rozumiem spędziłam 11 lat z mężczyzną swojego życia i go nagle straciłam wiem jak to jest i też mam kłopoty finansowe nie ma co ukrywać ale trzeba żyć dalej.
A mam jeszcze dzieci na utrzymaniu i gdy by nie one to pewnie też już bym była na tamtym świecie tylko dla nich teraz żyję.
Powodzenia w poszukiwaniu pracy:)
:(Getorowa rodzinka:([SIGPIC][/SIGPIC]

#1687 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 25 listopada 2010 - 18:00

Jak rozumiem nie wyraźnie napisałem

Nie piszemy tutaj wątków technicznych - i powtarzać zamiaru nie mam :police:

#1688 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 18:09

Jak pamiętam to temat off top i pisać tu można o wszystkim.

#1689 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 18:41

Tak i nie twierdzę że nie, ale reszta na PM plus regulamin do poduchy ;) - nie będę się oficjalnie spowiadał z podejmowanej decyzji - możesz uzyskać wyjaśnienie na PM - koniec tego tematu IMHO - pozdrawiam

#1690 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 19:02

Z tego wniosek, że temat nie jest off top, tylko jest tematem moderowanym. To moje zdanie i na ten temat dyskutować nie będę. Sorry Wirus za kartkę. :) Ładną dziś mamy pogodę w Poznaniu. :)

#1691 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 19:33

Na mój gust to membrana reduktora do wymiany.

Bartek Jak tam z autem uporałeś się ?
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#1692 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 19:38

Stoi na warsztacie. Pompa poszła do uszczelnienia i jeszcze nie wiem czy jutro odbiorę, a w poniedziałek mam trasę Poznań - Wawa - Poznań i jak nie pojadę to mnie ....... trafi. Ale Lotus uważaj bo warna zarobisz. :D
Chyba będziemy się chłopaki żegnać, bo ktoś tu nie rozumie definicji spam. Dla mnie Spam czy techniczny czy o pogodzie to zawsze spam. No ale jestem głupi więc trzeba mnie wyrzucić, a i sorry jestem tylko zwykłym klubowiczem. Cóż życie. :(

#1693 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 20:06

Stoi na warsztacie. Pompa poszła do uszczelnienia i jeszcze nie wiem czy jutro odbiorę, a w poniedziałek mam trasę Poznań - Wawa - Poznań i jak nie pojadę to mnie ....... trafi. Ale Lotus uważaj bo warna zarobisz.
Chyba będziemy się chłopaki żegnać, bo ktoś tu nie rozumie definicji spam. Dla mnie Spam czy techniczny czy o pogodzie to zawsze spam. No ale jestem głupi więc trzeba mnie wyrzucić, a i sorry jestem tylko zwykłym klubowiczem. Cóż życie.

nie udziela porad technicznych nie ma tu żadnych wskazań na warna. Zastanów się nad tym co Ci na PM napisałem zamiast siać defetyzm i rzucać populistyczne hasła :)

A żegnać się możemy jedynie jak ktoś nie potrafi poprawnie (zgodnie z regulaminem) na forum się zachować - cóż życie...

#1694 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 20:37

Ok, dyskusja o niczym. W każdym razie dzięki za prezent (bardzo miły).

#1695 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 25 listopada 2010 - 20:39

Ma ktos pozyczyc OP-COMa?

#1696 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 21:53

Ja Ci mogę pożyczyć, bo mój się kurzy aktualnie.

#1697 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 22:08

nie udziela porad technicznych nie ma tu żadnych wskazań na warna. Zastanów się nad tym co Ci na PM napisałem zamiast siać defetyzm i rzucać populistyczne hasła :)

A żegnać się możemy jedynie jak ktoś nie potrafi poprawnie (zgodnie z regulaminem) na forum się zachować - cóż życie...

Powiem tak ! ciśnie mi się na język coś czego nie napiszę z powodu że czytają to forumowicze i goście .:tank:
Roozga poczytaj ten temat. Tu pisane były różne tematy bo to jest ten wątek
Nikt nikogo nie ukarał żadna kartką za sprawy techniczne a było ich od groma.
Fakt jest taki że nie wszyscy z WLKP wchodzą do działu technicznego i mogą nawet nie wiedzieć że ktoś po sąsiedzku ma jakiś problem i można by mu pospieszyć z pomocą ale taka osoba jest zdana na to że w końcu zaholuje swoje auto do warsztatu bo nie siedzi w dziale technicznym OKP .
Po za tym to jest temat "Wielkopolskie Pogaduchy " i tu można pisać o swoich samochodach problemach i ciekawostkach a także wymieniać się choćby adresem Pana Kowalskiego od klimatyzacji.
Czyż nie mam racji ??
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#1698 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 22:24

Lotus święte słowa. Próbowałem to wytłumaczyć Panu Roozga, ale wyszedłem w jego oczach na dzieciaka, tępaka i człowieka co to czyta bez zrozumienia. Jeszcze raz Wielkiemu Moderatorowi chciałem podziękować za prezent urodzinowy (moim zdaniem nie słuszny, bo nic złego nie zrobiłem). Widocznie w "Klubie" są lepsi i gorsi. Nie wiem czy chcę być w takim klubie skoro nawet w temacie spamowym spamować nie można.

#1699 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 22:27

Lotus święte słowa. Próbowałem to wytłumaczyć Panu Roozga, ale wyszedłem w jego oczach na dzieciaka, tępaka i człowieka co to czyta bez zrozumienia. Jeszcze raz Wielkiemu Moderatorowi chciałem podziękować za prezent urodzinowy (moim zdaniem nie słuszny, bo nic złego nie zrobiłem).

Właśnie nie byłem pewien czy to dziś ale fakt
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO CAPONEAL Radości z pociechy i końca twoich zmartwień :-)

#1700 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 listopada 2010 - 22:38

Jeszcze raz wielkie dzięki.