Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

WIELKOPOLSKIE pogaduchy & biesiady

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5372 odpowiedzi na ten temat

#681 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 18 lutego 2010 - 22:39

Oj Sołtys, chyba nie jest aż tak tragicznie. :)
Na Forum jak w życiu czasem zdarzy się ostra wymiana poglądów (czasem jedna strona a czasem druga ma rację, bywa), ale to nie powód aby nas porzucać. :)
Co do gogartów jestem zaaaaaaa.
Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły.

#682 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 lutego 2010 - 22:48

ale to nie powód aby nas porzucać. :)

ale ja nie mam powodów żeby opuszczać klub/was tylko po ostatnim spocie nie mam już(chyba) ochoty się z co niektórymi spotykać :(
Nadal mam tu z forum wielu prawdziwych przyjaciół/kumpli i z nimi się nadal będę spotykał :D

#683 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 18 lutego 2010 - 22:51

Sołtys, potrzebne mi Twoje kontakty... Ojciec chce iść na kierowce zawodowego, ma prawko na ciężarówki, ale nie ma na naczepy, więc taką chłodnią mógłby jeździć. Ale tu się pojawia pytanie. Jak z kwalifikacjami? Jakie koszty kursów i czy mógłbyś mu coś załatwić?

#684 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 18 lutego 2010 - 23:01

ale ja nie mam powodów żeby opuszczać klub/was tylko po ostatnim spocie nie mam już(chyba) ochoty się z co niektórymi spotykać :(
:D

A szkoda Jacek że obrażasz się na spoty zawsze fajnie było jak przyjeżdżałeś na spoty i szkoda że ktoś wsadził kołek osinowy w naszą przyjaźń

ps.Domyślam się że miałeś mnie na myśli :(
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#685 OFFLINE   Drol Notab

Drol Notab
  • 133 postów

Napisany 18 lutego 2010 - 23:13

Oj Sołtys, chyba nie jest aż tak tragicznie. :)
Na Forum jak w życiu czasem zdarzy się ostra wymiana poglądów (czasem jedna strona a czasem druga ma rację, bywa), ale to nie powód aby nas porzucać. :)
Co do gogartów jestem zaaaaaaa.

To nie jest sprawa "wymiany poglądów".
Gdy Sołtys namówił mnie na przyjazd (gościnnie) na mój pierwszy spot -atmosfera była zgoła odmienna. Wtedy była faktycznie wymiana poglądów (i gumówek) ale nie wpływało to na relacje wewnątrz klubowe. Atmosfera była kapitalna.

Natomiast od jakiegoś czasu - śledząc posty, fotorelacje i chronologię wydarzeń - nie sposób nie dojść do pewnych czytelnych wniosków.
Lubię poznawać ludzi, wybaczam słabostki, patrzę na to co pozytywne ale pewne zachowania będą prowadzić do sprzeciwu mojego jak i zapewne części (znacznej) klubowiczów. Powinienem pisać w swoim imieniu ale jestem po wymianie e-mail'i i paru mikrospotach i moje odczucia nie są odosobnione.
Czasami trzeba trzeźwo spojrzeć na sytuację. Uświadomić też sobie, że na historię czy też pozytywne klimaty w OKP pracowało prze dłuższy czas wiele świetnych osób.
Wstąpienie do klubu to też nie tylko prawa ale też pewne zasady, których obowiązek przestrzegania jest przyjmowany z dobrodziejstwem inwentarza.
...
Nie chce mi się dalej pisać bo nawrzucam może zbyt wiele...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek

#686 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 07:43

No macie rację, atmosfera ostatnimi czasy się "troszkę" popsuła, ale atmosfera nie tworzy się sama a tworzą ją ludzie. Skoro każdy powie, że to p..... i nie będzie na spoty przyjeżdżał (fakt są dobrowolne i nikt nikogo nie zmusza) to ta atmosfera nigdy się nie zmieni. Fakt na ostatnim spocie odniosłem wrażenie (i chyba nie ja jeden) pewnego podziału, co mnie również zmartwiło, no ale może się mylę. Ludzi idealnych to na tym świecie nie ma, więc tak jak cieszymy się z miłych spotkań, tak powinniśmy sobie wybaczać pewne niedoskonałości. A tak BTW czasem karczemna awantura potrafi oczyścić powietrze. Kiedyś proponowałem spotkanie przy piwku dla rozluźnienia atmosfery, ale temat nie został podjęty, więc trudno.
Oj rozpisałem się tu .......... :)

#687 OFFLINE   speed

speed
  • 96 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 10:22

Chlopy i baby hehe jakby to moj pradziad powiedzial :) zapraszam na PICOLO w ta niedziele bo toz bedzie okazja opijac moje 25 wiosen :) tak wiec jesli ktos znajdzie chwile i ze Speedziekiem sie napije Picolo to moze i atmosferka bedzie lepszejsza na tym naszym forum :)
Dodany obrazek

Dodany obrazek

#688 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 15:43

Chlopy i baby hehe jakby to moj pradziad powiedzial :) zapraszam na PICOLO w ta niedziele bo toz bedzie okazja opijac moje 25 wiosen :) tak wiec jesli ktos znajdzie chwile i ze Speedziekiem sie napije Picolo to moze i atmosferka bedzie lepszejsza na tym naszym forum :)

Spidzik ja jestem za ;)

Ja też uważam że nie ma co się obrażać tylko kontaktować spotykać i wszystko wróci do normy , ja bynajmie nieczuje się winny jak napisałem w poprzednim poście .
ja z sołtysem sobie wyjaśniliśmy mysle że wszystko na spocie a tu nagle ?? nie wieadomo co ??
Jacek przyjeżdźaj na spota i nie rób JAJ ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#689 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 19 lutego 2010 - 16:26

toż to ćwierć wieku Panie :)
Sołtys - jak klucha po sarence? żadnego foto nie było... znaczy się nic złego się nie stało?

mi wczoraj w Gorzowie pękł kabel w klapie bagaznika - koło zawiasu i centralny nie działał a klapie, a kluczykiem nie da się zamknąć :) dobrze że nikt nie chciał sprawdzić czy mam bagażnik otwarty :) Dzisiaj +5stC i sobie kabelki polutowałem. jeszcze z miesiąc i będzie mozna auto do ładu po zimie doprowadzić bo w takie zimnice to mi się nie chce. Jeszcze butelki i inne śmieci wyrzuciłem :D cześć pewnie jeszcze zeszłorocznych :)

co do tych waszych sprzeczek to może oznaczajcie posty z waśniami jakimś znaczkiem na początku postu - łatwiej będzie przewijać ekran dalej :)

Chyba sobie jutro na myjnię pojadę, bo w lusterkach nic nie widać od soli :) a reszta tez masakra brudna. Zawsze uważałem że najlepsza myjnia (mycie podwozia) jest na śródce - na lotosie - sprzęt jeszcze po esso. Ktoś zna lepszą może ? :D

#690 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 16:35

toż to ćwierć wieku Panie :)
Sołtys - jak klucha po sarence? żadnego foto nie było... znaczy się nic złego się nie stało?

Chyba sobie jutro na myjnię pojadę, :D

ja wczoraj umylem i byłem w szoku jak poszedłem po wode by spłukać .wrascam pacze i normalnie oczom nie wierze normalnie nie pamiętam takieko widoku jak lśniła

#691 OFFLINE   getor

getor

na drugie mam Marcin:-)

• 418 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 16:36

tylko kontaktować spotykać i wszystko wróci do normy

Cos mi się wydaje że musi wiele wody upłynąć aby wszystko wróciło do normy.
Zauważ że klub to nie tylko Wy czy Sołtys ale kilka innych osób które już są całą sytuacja mocno (napiszę delikatnie) zniesmaczeni...
Piszesz że wyjaśniliście sobie wszystko z Sołtysem ale czy Sołtys nie może mieć innego zdania?
Jak widać ma!
Niestety spór w którym bierzecie udział rozszedł się szerokim echem wśród klubowiczy z Wielkopolski (no i niestety temat który założył Ratownik niechlubnie rozsławił nas na resztę regionów) i nietety ale wielu z nas mówi już ''DOŚĆ'' takim zachowaniom.
Myślałem że na ostatnim spocie mam jakieś omamy i cos mi się przewidziało że ludzie się podzielili ale niestety ale okazało się iż nie tylko ja miałem takie ''przewidzenia''
Jeżeli tak nie jest to niestety tak właśnie to wyglądało..

Jak napisał Drol (ale wiem że podobne zdanie ma conajmniej kilka osób) na spoty wcześniej chciało się przyjeżdzać,zobaczyć te wszystkie rozrechotanie papunie.
Zjeżdzali się również ludzie z innych regionów.Było ''zajedwabiście'' wesoło.
A teraz na forum syf i zadyma, na spocie to samo...

Ps.Pozdrówki dla kolegi z którym się wczoraj widziałem:D

Ps.2 Pozdrówki dla drugiego kolegi z którym się dzisiaj widziałem:D
[CENTER]GETORIUS B.I.G

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY'':D

#692 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 17:13

...

Nie można na mnie zwalać wszystkiego, bo nie ja narobiłem szumu bo ten szum zaczoł się dużo dużo wcześniej i nie z mojego powodu. Ja się włączyłem jak już nie wyczymałem tej atmosfery i tego co się dzieje -działo na forum .
dwie grupy ??? a moze było ich więcej dlaczego bunia i tina stały same ? ktoś im zakazał zbliżać się do reszty dziewczyn? Ja do was przyszedłem przywitałem i wymieniłem pare tematów puźniej jak już mocno zmarzły moje dziecialki i ja z Agą to pożegnaliśmy się i pojechaliśmy do domu .wszystko było ok aż do wczoraj jak sołtys napisał "..."
Ratownik5 napisał temat na którym wylał swoje emocje i zdziwienie . wcale mnie to nie dziwi bo jak się czyta te posty to mam wielką proźbę by ktoś zlikwidował temat "NIEDZIELNE SPOTY + OSTATNI SPAM NA NIEDZIELNYCH "bo to jest ta gorsza wizytówka wielkopolski i wtedy zacząć od początku . Jeżeli chodzi o temat Ratownika5 to nie wiem na jakiej podstawie zostałem wplątany że niby on jest moim adwokatem to pozostawiam bez komentaża ...telefon do ratownika5 by się pytać czy ja go nie zmanipulowałem to źle świadczy o osobie która do tego stopnia się zniża -dla mnie to jest cios poniżej pasa
fakt jest taki że cieszyłem się że jest tu wiaróchna zgrana i jest fajnie , to wyróżniało się z czerni innych klubów.
Moja propozycja żeby wszyscy przyjechali świętować Speeda Jubileusz . I pogadać i zakończyć wreszcie
ten widmo konflikt a co to "wiaruchny" to wszyscy są wielkopolanie wiedz są wiaruchną !!!

#693 OFFLINE   getor

getor

na drugie mam Marcin:-)

• 418 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 17:34

Ja się włączyłem jak już nie wyczymałem tej atmosfery

Z tego samego powodu ja się włączyłem

a moze było ich więcej dlaczego bunia i tina stały same ? ktoś im zakazał zbliżać się do reszty dziewczyn?

Może nie powinienem się w ich imieniu wyrażać ale sądzę ze chyba podzielą moje zdanie.
Jak dobrze zauważyłes to przyjechaliście już po naszym przybyciu i Bunia jak i Tina już tam były więc wydaje mi się że kultura osobista wymaga aby osoby która się pojawiły przyszły się przywitać.
Ot tyle i tylko tyle..

ten widmo konflikt a co to "wiaruchny" to wszyscy są wielkopolanie wiedz są wiaruchną

Chyba Tobie się chochlik dostał bo coś się zakręciłeś;)

Ale domysliłem się o co Tobie chodzi więc odpowiadam..

Tu na forum słowo ''wiaruchna'' nabrało głębszego zanczenie:)
[CENTER]GETORIUS B.I.G

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY'':D

#694 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 17:55

Chyba Tobie się chochlik dostał bo coś się zakręciłeś;)

Ale domysliłem się o co Tobie chodzi więc odpowiadam..

Tu na forum słowo ''wiaruchna'' nabrało głębszego zanczenie:)

Nie widze żadnego chochlika w słowie "wiaruchna" głębsze znaczenie TZN???

naprawde getor nie ma sensu rozdrapywać ran które się zabliżniają przecież sam napisałeś że nie ma listy obecności spotowej bo takiej nie ma i każdy przyjeżdza jak ma ochotę a to że ja też nie miałem ochoty przyjeżdzać na spoty i się udzielać to tylko inpuls który przemija jak się porozmawia o czymś innym . jak chce się byś na bierząco z klubem i z ludźmi w którym są to niestety nie ma się co mazgać i trzeba wyjść z honorem . to tyle z mojego wywodu na ten czy inny nie ciekawy temat .
podczymuję sprawę spota niedzielnego :)

#695 OFFLINE   wojtass

wojtass

Szymon

• 2 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 18:19

No dobrze mówisz!!! Za tydzień będziemy moje oblewać i mam nadzieje ze na POCOLO się nie skończy:):):)
Chodz ja się nie przyznam ile wiosen obchodzę:) i mam nadzieje ze nikt się nie dowie bo wstyd:P:P

#696 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 20:03

Pany jako małą odskocznie od tematu opiszę wam co mi się dzisiaj przydarzyło.
Jak wiecie chcę sprzedać swoją starą Omcię. Niektórzy wiedzą jak wygląda (podniesiony kufer , bo sprężyny od kombi) i jeśli się mylę to mnie sprostujcie.
Wczoraj zadzwonił do mnie gość zainteresowany ofertą, dziś przyjechał. W rozmowie telefonicznej opisałem mu w detalach, że gdzie nie gdzie są podmalówki, jest rdza na rantach drzwi, no i są sprężyny które uniosły tył. W ogłoszeniu stan auta określiłem jako dobry (myślę, że taki jest). Gość przyjechał z jakimś starszym panem i zaczęli oglądać. Obeszli auto dookoła i gościu stwierdził, że dalej nie chce oglądać (jeszcze przed ich przyjazdem auto umyłem). Po chwili gość zapytał mnie: Czy nie wstydzę się takim autem w barwach klubowych jeździć? :o Jak go zapytałem o co mu chodzi, to odpowiedział, że to jest wóz drabiniasty, a w ogłoszeniu było, że to igła :o
Cóż nie przypominam sobie, żebym pisał, że to igła, ale auto też nie jest tragiczne, no chyba że się mylę. Dałem cenę 8000 zł do negocjacji a gość na mnie naskoczył, że stracił czas i pieniądze na przyjazd. Zdjęcia widział przez telefon wszystko uszczegółowił i co?
I wszystko moja wina. No panowie cycki i łapy mi opadły. Może jakbym za darmo mu oddał i jeszcze poprosił to po namyśle by wziął. Co za ludzie :(
No sami powiedzcie, czy ta moja stara Omcia tak tragicznie wygląda?

#697 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 lutego 2010 - 20:26

No sami powiedzcie, czy ta moja stara Omcia tak tragicznie wygląda?

No weź przestań. Wygląda na zadbaną i taka jest. W środku czyściutka, welur nie starty, jak nowy. Auto mógłbym rzec bardziej zadbane jak moje. Silnik chodzi na pewno ciszej, ale to przez moje końcówki wtrysków. Z zewnątrz też niczego sobie. Panowie po prostu przyjechali, mieli nadzieje stargować 4000 zł, bo pewnie więcej nie mieli. Szkoda słów na takich...

#698 OFFLINE   wojtass

wojtass

Szymon

• 2 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 20:30

Trzeba było psem poszczuć!!! Chamstwo w biały dzień

#699 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 20:32

K..wa myślałem, że gościa pobiję. Dosłownie obszedł dookoła i podziękował. Nawet nie chciał pod maskę zajrzeć ani odpalać. :o

#700 OFFLINE   Bunia

Bunia
  • 284 postów

Napisany 19 lutego 2010 - 20:49

a moze było ich więcej dlaczego bunia i tina stały same ? ktoś im zakazał zbliżać się do reszty dziewczyn?

No wybacz ale może następnym razem czerwony dywan rozwinąć i catering zamówić?
Sorki ale zawsze mnie uczyli aby jako przybyła przyjść się przywitać z obecnymi a nie na odwrót:mad:
:(Getorowa rodzinka:([SIGPIC][/SIGPIC]