bardzo prosto - wsadzas same walki - takich "irmscherow" jak twoj jest tu na forum kilkanascie
taaa.... pińcet jest...
tyle że ja nie kupowałem jakichś wałków i sam tego nie wkładałem więc guzik prawda

doorientuj sie troche w zasadzie dzialania motronika to sam sobie na to pytanie odpowiesz.
No ale po co?..
Od tego są mądrzejsze głowy.
Byłem tym autem kilkukrotnie w ASO Opla - za każdym razem kiedy była mowa o podpięciu do kompa to Panowie twierdzili, że nie zamierzają się podpinać z TECH'em bo jeżeli auto było robione przez Irmscher'a to oprogramowanie nie jest fabryczne a w przypadku ewentualnej niezgodności oprogramowania i awarii nie zamierzają ponosić odpowiedzialności

Ale Wy mądre głowy pewnie wiecie lepiej od ASO i samego Irmscher'a też

a czy na tym papierku jest wbity numer twojego silnika ? bo jak nie to wiesz gdzie ten papierek mozes sobie zabrac
Nie... na homologacji i certyfikacie chyba nie ma....
Ale oczywiscie nie wiesz tego...
a dlaczego?
bo twoje posty dowodzą, że nie zadaleś sobie nawet trudu obejrzenia wszystkich zdjęć dotyczących mojego auta które zamieściłem w necie...
czyli nie wiesz ale i tak jesteś mądrzejszy :czerwona_kartka:
Ale dla zaspokojenia Waszych wszystkowiedzących głów dodałem zdjęcie Brif'u - to taki papier który jest podstawą do sprowadzenia auta...
tam macie opisany zakres przeróbek

Fotka tutaj:
http://www.polskajaz...ia/74431,544075
...
I tak... wiem bardzo dobrze gdzie mogę ten papierek zabrać...
i wiem także że papierki które mam poświadczają stan faktyczny auta...
i wiem także gdzie inni mogą sobie zabrać papierki od Pana Jana z garażowego tuningu

koszta ? walki od 3.0 - 200-400 pln zalezy jak kupisz - wymiana 200-400 pln zalezy od mechanika - do tego dolot "mantzla" i masz ponad 200 km (moj wyplula 204 KM i 250 Nm)
jesli chodzi o soft do wolnossacego to 1400 pln - przyrost 8-15 %
tak tak... tak jak mówisz :mur:
i w dalszym ciągu guzik ma to wspólnego z przerobką dokonaną przez fabrycznego tunera

No ale każdy podejmuje wybór wg. własnych kryteriów...
Jedni dłubią sami a potem naklejają stado naklejek tuningowych mających potwierdzać ich super dokonania techniczne...
Inni oddają furę do profesjonalistów i jeszcze mówią aby im nie naklejać za dużo tych naklejek bo takie cichociemne daje więcej radochy

Noi bardzo ciekawe pytanie mam na koniec...
Po cóż tak niektórzy na tym forum wziecają się i kupują grille, zderzaki, wydechy i inne pierdoły takich firm jak Irmscher i Stainmetz skoro wg. Ciebie to właściwie nic nie warte...
A po cóż naklejacie sobie te logo Irmscher'a skoro wykonać takie przeróbki jest tak prosto??
Nie lepiej nakleić sobie AdamTuning, DarekTuning czy też BeastTuning??
Potraficie zrobić tak jak duża renomowana firma to chyba warto się tym chwalić a nie udawać, że zrobił to jakiśtam Irmscher

Apropos:
- nigdy nie twierdziłem, że sam coś przerabiałem
- nigdy też nie napisałem, że sam zawiozłem auto do Irmscher'a na dokonanie przeróbek
- kupiłem już takie auto za co oczywiście zapłaciłem odpowiednie pieniądze
- teraz przyszedł czas na sprzedaż i uważam, że wszystkie te przeróbki mają swoją cenę
- nie chcesz - nie kupuj - ale nie wciskaj innym, że ktoś ich oszukuje skoro nic na ten temat nie wiesz
(...)
na reszte firmie :peace:tjunerskiej STAINMETZ zabrakło już kasy:smiech:
Nie wiem, zapytaj ich..

ja ich nie pytałem - taki już kupiłem