Ten wątek zaczyna mnie coraz bardziej rozśmieszać. Głosy które się tutaj pojawiają albo nie mają żadnego pokrycia w praktyce i mają na celu obrzydzić innym montaż LPG, albo wręcz przeciwnie.
Robiłem już nie jeden silnik zakatowany przez gaz (a właściwie combo killerów - gazownik i użytkownik) i jakoś poza tymi gdzie uszkodzeniu uległy uszczelniacze zaworowe żadnych mazi nie widziałem.
Kolejna sprawa, bardzo proszę kolegę Wars'a żeby przestał wszędzie gadać o BRC, które nie dość że drogie, w niczym nie jest lepsze od dowolnego innego (nawet starawego!!) sterownika LPG. Już Omegas LR ma pewne cechy dzięki którym można powiedzieć że jest lepszy, ale nie BRC. Poza tym te wszystkie instalacje pt. gotowy kit są fajne, póki się nie zepsują, a użytkownik trafi na niewłaściwego gazownika/zaprzestano już dystrybucji części do nich... I zaczynają się cyrki - zupełnie jak z moim ICS'em-03 firmowanym przez Emmegas. Gazownicy mi całą elektronikę chcieli zmieniać... Po co pytam? To jest taki sam sterownik jak każdy AEB bez OBD, czyli do niedawna najpopularniejszy sterownik LPG w PL!!
A w kwestii strojenia KME czy Staga to ja bym się jednak nie kompromitował twierdzeniem że jest tak bardzo inaczej. W szczegółach tak, ale nie ogólnie. Dla mnie 30 minut jazdy to zdecydowanie za mało żeby to idealnie zestroić, ale ja się nie znam

Przecież nie montuję gazu w autach...
Chyba nie umiem czytac tej tabelki
czarne(lpg1.25bar) do standardowego silnika,czerwone do tego co masz.
Hany trzeba umieć dobierać... Sama moc to jeszcze za mało

Ja o tym wiem mimo że nie montuję gazu

na czarnych trzeba bylo tylko dostroic ,pb923 po wymianie na czerwone przyjechales na przeglad,i nie slyszalem zebys mowil ze jest zle dlatego nikt ci nic nie zaczepial i nie jezdzil,na forum piszesz ze jest zle wiec... zdecyduj sie.
A ile razy można jeździć na poprawki?? Kto zakłada wtryski na styk??
brc P&D ma lepsza elektronike,mniej awaryjna,obd(stag tez ma ale mniej udane),caly zestaw zrobiony jest pod montazyste,minimum lutowania.instalacja musiala by byc naprawde zle zmontowana zeby komputer nie mogl tego dostroic.cena=gwarancja bez limitu km
Włoska elektronika lepsza od polskiej?? Oczywiście... Nawet mimo wpadek jakościowych AC jest to bzdura totalna, ale co tam - wystarczy rozebrać taki sterownik i obejrzeć płytkę, od razu widać które lepsze. Co z tego że minimum lutowania - montażysta jakby chciał mógłby wszędzie wtyczki zrobić, a nie potem przy byle robocie trzeba wszystko ciąć. A przewodów do lutowania na aucie jest naprawdę dużo - pozapłonowy +, sygnał obrotów i 2 lambdy, no i do tego czasem przełącznik LPG

Bo stały + i masa to nie lutowanie, podobnie jak wszystko inne... Naprawdę kupa roboty, pewnie dlatego każda wkrętka z reguły jest inaczej zrobiona, każdy przewód ma inną długość, listwy wtryskowe dosłownie wrzucone pod maskę, a parownik to z pod dużego palca dobrany - czyli Alaska