Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jaki rozmiar dysz do 2.6

dysze

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
205 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 02 maja 2012 - 02:25

właśnie mam zamiar wtawić wałki od 3.0 w jakimś dłuższym terminie czyli instalacja stag 300! a wtryski jakie proponujesz?

Hana, kolor dobrany tak by starczyło z małym zapasem wydajności na planowaną moc. Dla samych wałków na więcej niż 190KM nie licz, czyli IMHO wystarczą zdecydowanie zielone, ewentualnie czerwone, ale wiele zależy jaki parownik będzie zastosowany...

#62 OFFLINE   OmciaMV6

OmciaMV6
  • 27 postów

Napisany 02 maja 2012 - 08:44

czyli stag 300 ??:D

Stag 300-6 ISA2 , wtryski Hana H2000 czerwone , reduktor KME Gold lub gurtner czarny

#63 OFFLINE   Malin

Malin
  • 210 postów

Napisany 05 maja 2012 - 22:09

Kolego pb923 czy mógł bys wrzucić fotki jak to u Ciebie pod maska wygląda teraz jak ta instalacja wygląda??? Bo ja bede też zakładał gaz w krotce ale nie chciał bym mieć pod maska plątaniny przewodów. Pytam bo mamy te same silniki i pewnie to tak samo bedzie wyglądać :-)

#64 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 05 maja 2012 - 23:02

Jak chcesz to mogę jutro wrzucić zdjęcia mojej. Tam z elementów LPG zobaczysz tylko sterownik i wtryski. Kilka przewodów które są nie są związane z LPG tylko innymi rzeczami, wszystko jest powiedziałbym bardzo czysto zrobione. Tyle że żaden gazownik nie będzie marnował czasu na taki montaż :D

#65 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 05 maja 2012 - 23:26

Jak chcesz to mogę jutro wrzucić zdjęcia mojej. Tam z elementów LPG zobaczysz tylko sterownik i wtryski. Kilka przewodów które są nie są związane z LPG tylko innymi rzeczami, wszystko jest powiedziałbym bardzo czysto zrobione. Tyle że żaden gazownik nie będzie marnował czasu na taki montaż :D

wrzuć fotki, sam chętnie popatrzę, bo dzisiaj zamontowałem hany i raczej średnio estetycznie leżą na wierzchu...
Kurde niewiele brakuje by zmieściły mi się pod kolektorem - gdyby miały wejście gazu pod kątem to by wlazły.

#66 OFFLINE   dejwww

dejwww

Zbanowany

• 142 postów

Napisany 05 maja 2012 - 23:28

a np: wysoka temp. nic nie uszkodzi ? kabelkow itp itd ? bo ja wlasnie tak mam ze wtryski leza mi pod kolektorem ... ( jak dobrze to wszystko nazywam ) :)

#67 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 06 maja 2012 - 17:31

wrzuć fotki, sam chętnie popatrzę, bo dzisiaj zamontowałem hany i raczej średnio estetycznie leżą na wierzchu...
Kurde niewiele brakuje by zmieściły mi się pod kolektorem - gdyby miały wejście gazu pod kątem to by wlazły.

Auto trochę rozebrane niestety, ale dzięki temu więcej widać ;)
Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

I mały konkurs - gdzie jest filtr fazy lotnej?? :D
Co do kilku przewodów elektrycznych które widać a nie są standardowe - nie mają żadnego związku z instalacją LPG. Służą kontrolerowi sondy szerokopasmowej a także kilku innym dziwnym diagnostycznym narzędziom które mam zamontowane...
Od LPG nie widać pół przewodu elektrycznego na tych zdjęciach poza sterownikiem i czujnikiem temperatury parownika.
Wtyczka diagnostyczna LPG znajduje się w schowku wewnątrz pojazdu.

#68 OFFLINE   tomekMV6

tomekMV6
  • 412 postów

Napisany 06 maja 2012 - 17:55

faza lotna pod zbiorniczkiem wyrownawczym??:D

----
edit

odstawiam w srode do gazownika omke. mam jeden problem... mam webasto tam gdzie powinien byc gold:) nie chce tez rezygnowac z seryjnej obudowy filtra powietrza. mozna gdzies jeszcze upchac golda?? tylko nie nadkole bo mi sie to nie widzi:/

#69 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 06 maja 2012 - 18:11

faza lotna pod zbiorniczkiem wyrownawczym??:D

Pudło :D
Próbujcie dalej 8)

odstawiam w srode do gazownika omke. mam jeden problem... mam webasto tam gdzie powinien byc gold:) nie chce tez rezygnowac z seryjnej obudowy filtra powietrza. mozna gdzies jeszcze upchac golda?? tylko nie nadkole bo mi sie to nie widzi:/

No niestety będzie ciężko. Ja nie mam SAI'a na aucie (pół elementu nawet od niego :D) i w takim przypadku możnabyłoby próbować upchnąć parownik pod akumulatorem, pomiędzy chłodnicami a paskiem PK.

#70 OFFLINE   tomekMV6

tomekMV6
  • 412 postów

Napisany 06 maja 2012 - 18:22

Pudło :D
Próbujcie dalej 8)
.

lotnej masz za kolektorem, kolo sciany grodziowej. innej opcji nie ma:)

tez juz podobnie myslalem, jak jest mantzel to zaraz pod nim niby mozna, ale to wszystko takie na styk:/

no i mantzla jeszcze nie mam

chyba zostaje ten zderzak. tylko martwie sie ze weze do wtryskow bedą za długie

#71 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 06 maja 2012 - 18:23

lotnej masz za kolektorem, kolo sciany grodziowej. innej opcji nie ma:)

Dokładnie :)
Ale przyznacie że montaż jest clean :D

tez juz podobnie myslalem, jak jest mantzel to zaraz pod nim niby mozna, ale to wszystko takie na styk:/

no i mantzla jeszcze nie mam

chyba zostaje ten zderzak. tylko martwie sie ze weze do wtryskow bedą za długie

Ja bym nie montował pod zderzakiem, nawet nie ze względu na węże do listew/wtrysków, bardziej chodzi mi o przewody wodne i termikę zimą... Zwłaszcza jeśli mówimy o Goldzie :D :D :D

#72 OFFLINE   tomekMV6

tomekMV6
  • 412 postów

Napisany 06 maja 2012 - 18:29

w poprzedniej omce tez mielem webasto, i jak jej owczesny wlasciciel zakladal gaz to dostal w prezencie od gaziarza stozek:D:D

wywalil mu seryjną obudowę, upchal reduktor...no i stozek:D

#73 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 06 maja 2012 - 18:31

Może być i stożek, byle nie chinol i odseparowany od ciepła pod maską musi być. Rurę która doprowadza powietrze do ori puszki oczywiście warto zastosować jako nadmuch na stożek.

Ja bym jednak robił tak jak pisałem - pod obudową akumulatora, ew. jakiś "stelaż" dorobił żeby to się kupy trzymało...

#74 OFFLINE   pb923

pb923
  • 406 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 06 maja 2012 - 19:37

Dla kolegi Malin fotki.

#75 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 06 maja 2012 - 20:29

Nie jest źle, choć dla mnie za umiejscowienie filtra i różnicę w długości przewodów - :D

#76 OFFLINE   Malin

Malin
  • 210 postów

Napisany 06 maja 2012 - 20:49

Dziekuje bardzo za fotki daje mi to wizje jak to bedzie u mnie wygladac,bo jak narazie jest tak:

Nie chcial bym by wkradl mi sie tu jakis balagan:)

#77 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 06 maja 2012 - 21:02

Rób podobnie jak u mnie - cała elektryka i przewody LPG gumowe z tyłu kolektora, tylko ECU od gazu musisz gdzieś upchnąć bo w standardowym miejscu ktoś Ci serwo wsadził :D

Możesz ECU schować pod/za schowkiem w środku w kabinie, ale gazownik będzie płakał że musi tyle przewodów przez gródź elektrycznych przepychać...

#78 OFFLINE   pb923

pb923
  • 406 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 06 maja 2012 - 21:29

Ja nie narzekam,smiga bardzo ladnie dlamnie roznica w dlugosci przewodow niema roznicy jutro jade na wymiane wtryskow bo mam HANA czarne i mam wymienione walki rozrzadow od 3.0 V6 i sa za male 30 koni na cylinder a czerwone maja 39 koni na cylinder.Po zalozeniu gazu wyskakuje mi blad 0173 uboga lub za bogata mieszanka mam nadzieje ze to przez wtryski poprostu nie ogarniaja.

#79 OFFLINE   tomekMV6

tomekMV6
  • 412 postów

Napisany 06 maja 2012 - 23:04

Dziekuje bardzo za fotki daje mi to wizje jak to bedzie u mnie wygladac,bo jak narazie jest tak:

Nie chcial bym by wkradl mi sie tu jakis balagan:)

ze niby u Ciebie jakos inaczej??:p

a co do zdjec instalacji. pb923 - nie jestes w stanie odczuc po sobie,roznej dlugosci przewody lpg do listew.

ja nie rozumiem jak gazownicy moga lekcewazyc tak podstawowa zasadę jak jednakowej dlugosci weze do wtryskow i od wtryskow do wwiertek. bo nie wierze ze moga o tym nie wiedziec. masakra:masakra: i to wielu dobrych gaziarzy nagminnie robi. rozumiem pare centymetrow ale jedna glowica 20 cm a druga 120cm:/

#80 OFFLINE   Malin

Malin
  • 210 postów

Napisany 06 maja 2012 - 23:21

nie nie jest inaczej bo omcia to omcia choc jest """right-handed drivers""" to staram sie utrzymac tu porzadek