W ori soczewkach hell'i mam na drogowych H1
Nie możliwe jest to w oryginale, tam siedzi h1 i h7.
Napisany 23 grudnia 2011 - 20:30
W ori soczewkach hell'i mam na drogowych H1
Napisany 23 grudnia 2011 - 21:55
Chyba tylko w ryflach są i mijania i drogowe na h1.Nie możliwe jest to w oryginale
Napisany 24 grudnia 2011 - 13:07
Napisany 24 grudnia 2011 - 13:52
można dokupić każdy inny palnik z zastawu HID.Zestawy sa uniwersalne i kompatybilne ze sobą.Witam.Nie będę tworzył kolejnych tematów dlatego podepnę się tutaj. Czy kupując zestaw hid w przypadku spalenia się żarnika czy można go kupić czy musi być konkretnego producenta kupionego zestawu czy może być to obojętnie jaki tylko oczywiście barwa ta sama?
Napisany 20 lutego 2012 - 21:27
Napisany 20 lutego 2012 - 21:45
Napisany 20 lutego 2012 - 21:52
Napisany 20 lutego 2012 - 23:03
Po montazu i przełożeniu silniczków ,proponuje jechac na diagnostyke wydac te 10 zł i ustwaic swiatła tak jak byc powinny.a jak z regulacją? trzeba regulować soczewki dupo ponownie? czy trzyma poziom jak przy zwyklej zarówce?
Napisany 14 kwietnia 2012 - 22:32
Napisany 14 kwietnia 2012 - 22:37
Wiem wiem ze stary kotlet ten temat ale pytanko mam
Przetwornice cyfrowe czy analogowe ? Zakloca Wam radio HID ? Chcialbym kupic wlasnie i sie zastanawiam .
Druga sprawa barwa . Koledzy dajcie fotke jak swieci 4300 jak ktos maPiekne dzieki
Napisany 15 kwietnia 2012 - 09:31
Napisany 15 kwietnia 2012 - 10:03
Napisany 15 kwietnia 2012 - 10:29
Jakie legalne??Homologacja na kloszu to nie wszystko.światło o niebo leprze od tych HID-ów, no i oczywiście legalnie
Napisany 15 kwietnia 2012 - 11:00
powiem z własnego doświadczenia nie wiecej niż 4300 bo mocniejsze przeszkadzają podczas jazdy w deszczu/mżawki jak pada w nocy oraz za szybko cie policja zwinie i zabierze dowód
Napisany 15 kwietnia 2012 - 11:11
to nie tylko homologacja na kloszu, jakis tam napis. ten napis oznacza że reflektor jest przystosowany do źródła światła jakim jest palnik xenonu. a to znaczy, że na kloszu znajdują sie odpowiednie ryfle, soczewka, oraz odpowiednia przesłona, do tego jest silniczek do samo poziomowania. reflektor z xenonu różni się od zwykłego reflektoru, do którego ludziska montują HID-dy.Jakie legalneHomologacja na kloszu to nie wszystko.
zależy czy montujesz to w zwykły reflektor czy w reflektor przystosowany pod xenon. możesz mieć reflektor pod xenon i zamiast montować oryginalne palniki i przetwornice, to można wsadzić tam zestaw HID,( tak znajomemu poleciłem w pasacie, zakupił reflektory przystosowane pod xenon, ale zamiast oryginalnego palnika i przetwornic, zamontowaliśmy zestaw HID, gdyż był tańszy w zakupie) ale nigdy HID w zwykły reflektor czy to w ryflowany czy z soczewką, bo oba nie sa przystosowane do źródła świtała jakim jest palnikA wyobraź sobie teraz różnice między żarówka halogenową a Hid-em.To taka jest różnica między xenonem 35W a 55W.Montujesz to w miejsce ori xenonów.
Czytałem dużo o tych zestawach ale nie wiem czy są dostępne w polsce.Są dość popularne w USA.
Napisany 15 kwietnia 2012 - 12:09
ja osobiście to wywaliłem, zakupiłem oryginalne reflektory hella pod xenon, oryginalne GM przetwornice i powiem, nie kosztowało mnie to więcej jak 500zł, a światło o niebo leprze od tych HID-ów, no i oczywiście legalnie.
Napisany 15 kwietnia 2012 - 12:23
kto powiedział ze nie mam sprysków. za 500zł zakupiłem reflektory z palnikami, przetwornicami, silniczkami, spryskami, zbiorniczkiem, przewodami, mam tez czujniki poziomów, jakis przekażnik do tego i poucinane sam kostki ale jeszcze tego nie podłączyłem, bo czasu nie mam na razie aby bawić sie w wiązki.legalnie to bys mial jakbys podlaczyl do tego samopoziomowanie i spryski,
a o tym nic nie piszesz.
tu się nie zgodzę. czujniki poziomowania zastępuje ręczne ustawianie poziomów. polega na tym to tylko że jak samochód tyłem bardziej siedzi to lampy sa opuszczane by po gruszkach nie świeciły. można to robić ręcznie za pomocą przełącznika tylko należy o tym pamiętać, gdy pamięć zawodzi wyręcza nas ten automatyczny system. nierówności na naszych drogach sa tak ogromne, że te czujniki i silniczki nie wyrabiaja z ustawieniem lamp. dlatego ja tez to na razie olałem. ustawiłem światła na stacji diagnostycznej, a następnie na pokrętle do ustawiania świateł opuściłem lampy, dam sobie rękę uciąć że nie oślepiam nikogo. światło jest tak rewelacyjne, że nawet na najniższym ustawieniu mnie wystarcza, a dzięki temu, oraz odpowiedniej przesłony jak i soczewki nikogo nie oślepiam. wiec proszę tego nie porównywać do HID-ów wsadzonych w ryfle czy zwykłe soczewki i nikogo nie mam w 4 literach, bo gdybym miał to wsadził bym HID-y w ryfle i nawet bym tego nie ustawił.ale innych uczestnikow drogi masz tak samo gleboko w 4 literach jak ci ktorzy wkladaja Hida w ryfle.
Napisany 15 kwietnia 2012 - 12:53
tu się nie zgodzę. czujniki poziomowania zastępuje ręczne ustawianie poziomów. polega na tym to tylko że jak samochód tyłem bardziej siedzi to lampy sa opuszczane by po gruszkach nie świeciły. można to robić ręcznie za pomocą przełącznika tylko należy o tym pamiętać, gdy pamięć zawodzi wyręcza nas ten automatyczny system. nierówności na naszych drogach sa tak ogromne, że te czujniki i silniczki nie wyrabiaja z ustawieniem lamp. dlatego ja tez to na razie olałem. ustawiłem światła na stacji diagnostycznej, a następnie na pokrętle do ustawiania świateł opuściłem lampy, dam sobie rękę uciąć że nie oślepiam nikogo. światło jest tak rewelacyjne, że nawet na najniższym ustawieniu mnie wystarcza, a dzięki temu, oraz odpowiedniej przesłony jak i soczewki nikogo nie oślepiam. wiec proszę tego nie porównywać do HID-ów wsadzonych w ryfle czy zwykłe soczewki i nikogo nie mam w 4 literach, bo gdybym miał to wsadził bym HID-y w ryfle i nawet bym tego nie ustawił.
pamiętajmy że te całe ustawienie lamp w xenonie w omedze nie działa to tak jak w nowych samochodach. gdyby to miało działać na zasadzie ustawiania soczewki za każdym razem, gdy samochód w czasie jazdy zmienia położenie, czy tył przysiada i znajduje sie pod lekkim kątem to każda lampa by musiała ustawiać sie oddzielnie, bo jedną nie będę oślepiał a druga tak, a od tego były by potrzebne 4 czujniki po jednym na każdy wahacz. w omedze występują tylko 2 czujniki które ustawiają lampy w ten sam sposób jak ręcznie robi sie to za pomocą przełącznika gdy masz załadowany bagażnik, tylko trzeba o tym pamiętać, czujniki nas wyręczają
Napisany 15 kwietnia 2012 - 12:59
Napisany 15 kwietnia 2012 - 13:01