HID - Pseudo Xenon z allegro
Napisany 22 marca 2008 - 19:54
no dokładnie...zawsze dwa nowe identyczne żarniki o tej samej temp świecą tak samo i widać że do tego zestawu jest dołożony inny(a może i używany czyli wygrzany do odp temp) a sprzedawca przecież i tak każdy kit człowiekowi wciśnie.Ja bym to odesłał na reklamację i zażądał inego zestawu i to od razu bo według prawa konsument ma tam ileś dni na zwrot a po 3 tygodniach to sprzedający się wyprze że już ten termin dawno upłynąłale nigdy nie ma różnicy między lewą a prawą stroną.
Napisany 02 kwietnia 2008 - 17:50
NIe wiem co moglo byc przyczyna ale teraz jest tak jak mialo byc. Niby caly zestaw nowy niby zadnych sladow uzytkowania a jednak taka roznica.
Sprzedawca na tyle uczciwy i porzadny ze cala zamiana zarnikow przebiegla bez problemow.
Napisany 02 kwietnia 2008 - 21:51
Sprawna i mila obsluga. Pomimo "reklamacji" jesetm zadowolony a i omega piknie wyglada w soczewkach i HIDach.
http://allegro.pl/it...z_zaklocen.html
Napisany 20 kwietnia 2008 - 19:52
jaka farba najlepiej pomalowac na czarno?
Napisany 20 kwietnia 2008 - 20:14
aka farba najlepiej pomalowac na czarno?
ja swoje malowalem najtanszym szprejem matowym i jest :ok:
Napisany 20 kwietnia 2008 - 20:15
tu masz całą epopeje na ten temat http://forum.omegakl...0&postorder=ascSzfagier ty te swoje soczewy na czarno sam malowales, czy miales czarne?
jaka farba najlepiej pomalowac na czarno?
Napisany 28 czerwca 2008 - 23:34

Z okazji tego że do przeglądu rocznego zostało tylko 4 tygodnie a ja mam wsadzone lampy soczewkowe DEPO + wymieniony w temacie zestaw HID 6000k to obawiam się trochę o swój dowód rejestracyjny..... Nie posiadam ani samopoziomowania ani sprysków.....
Testował juz ktoś taką mieszankę na przeglądzie czy co?? Bardzo mogą się przyczepić??
Odpowiadajmy krótko i na temat

Napisany 29 czerwca 2008 - 09:20
Napisany 29 czerwca 2008 - 09:24
Posiadam takowy zestaw i przegląd bez problemu przeszedł.
prawda jest taka ze diagnosta przymknal oko. gdyby podszedl do sprawy normalnie tak jak powinien to wrocil byc do domu i podmienil spowrotem lampy na stare zeby dostac przeglad. Niestety u nas w kraju takie rzeczy dzieja sie na codzien.
Napisany 29 czerwca 2008 - 13:44

Jeżeli barwę tych HIDów masz jakąś normalną (4300, 5000, 6000), to jedynym co je może odróżniać od zwykłych żarówek, to jest ich rozbłysk przy zapalaniu.
Napisany 29 czerwca 2008 - 14:38
jest ich rozbłysk przy zapalaniu.
Ale to jak odpoczywają dłużej niż 5-10 minut. Moje jak zapale i pochodzą z godzinę i potem wyłączę to dopiero po 5-10 minutach jest znowu rozbłysk przy zapalaniu. Wygląda na to, że żarnik szybko się studzi. Zazwyczaj 5-10 minut to trwa cały przegląd a zapalenie przed wjazdem na stację diagnostyczną raczej nie wyda bo zauważyłem (na 2 stacjach), że diagnosta wjeżdżając sam gasi a później zapala światła.
Napisany 29 czerwca 2008 - 18:52

Zobaczymy....

Napisany 29 czerwca 2008 - 19:22
Sprawdził mi czy działa regulacja elektryczna. Oczywiście powiedziałem że jestem w trakcie kompletowania i montażu układu spryskiwaczy.
Wniosek jest jeden - jak masz działające spryskiwacze ( ja już mam zrobione ) to przegląd przejdzie bez problemu.
Napisany 29 czerwca 2008 - 21:21
Wniosek jest jeden - jak masz działające spryskiwacze ( ja już mam zrobione ) to przegląd przejdzie bez problemu.
Na tej stacji co ja uczęszczam mojemu ojcu podbijają dowód rejestracyjny bez samochodu

To powiedz mi jeszcze ile taki kompletny zestaw sprysków kosztuje?? Zakładam że allegro lub inny szrot bo nowych nie ma co kupować... I jeszcze co wchodzi w skład elementów spryskiwania lamp, które muszę kupić??
Napisany 29 czerwca 2008 - 21:22
Na tej stacji co ja uczęszczam mojemu ojcu podbijają dowód rejestracyjny bez samochodu- raz samochód był w remocnie jeszcze i ojczulek do nich poszedł pogadał wypił kawkę i po bólu...
Ale jak tak nie chcę....
To powiedz mi jeszcze ile taki kompletny zestaw sprysków kosztuje?? Zakładam że allegro lub inny szrot bo nowych nie ma co kupować... I jeszcze co wchodzi w skład elementów spryskiwania lamp, które muszę kupić??
oryginal kolo 300 pln. po tyle sprzedawalem
Napisany 29 czerwca 2008 - 21:36
Co tam jest oprócz dysz żebym wiedział na przyszłość??
Napisany 29 czerwca 2008 - 21:39
Zbiornik, pompki, przewody, spryski.Co tam jest oprócz dysz żebym wiedział na przyszłość??
Coś ominąłem?

Napisany 29 czerwca 2008 - 21:46
czteropak...bez tego ani rusz :razz:Zbiornik, pompki, przewody, spryski.
Coś ominąłem?