[OB & OBFL] Problem z układem chłodzenia v6
Napisany 10 lutego 2013 - 22:42
Napisany 11 lutego 2013 - 07:42
chłodnica używka z automatu,ogrzewanie nie chodzi wogóle,jak ściskałem przez okolo minute ten wąż który był zimny jak był termostat to zaczeło grzac po stronie pasażera,ale przez max minute,jutro mam czas żeby pogrzebać przy aucie,gorzej jak uszczelke wydmuchało.
Napisany 11 lutego 2013 - 08:53
Ogrzewanie nie chodzi wogóle,jak ściskałem przez okolo minute ten wąż który był zimny jak był termostat to zaczeło grzac po stronie pasażera,ale przez max minute,jutro mam czas żeby pogrzebać przy aucie,gorzej jak uszczelke wydmuchało.
chłodnica używka z automatu,ogrzewanie nie chodzi wogóle,jak ściskałem przez okolo minute ten wąż który był zimny jak był termostat to zaczeło grzac po stronie pasażera,ale przez max minute,jutro mam czas żeby pogrzebać przy aucie,gorzej jak uszczelke wydmuchało.
a odpowietrzyłeś układ??
Napisany 11 lutego 2013 - 15:29
jak ściskałem przez okolo minute ten wąż który był zimny jak był termostat to zaczeło grzac po stronie pasażera
nie ma obiegu , na moje pompa do wymiany
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 11 lutego 2013 - 18:02
pozdrawiam

Napisany 12 lutego 2013 - 19:32

No i zobaczyłem nieszczęsną pompę wody

Napisany 26 grudnia 2013 - 14:43
Napisany 26 grudnia 2013 - 15:10
Napisany 26 grudnia 2013 - 15:44
Napisany 26 grudnia 2013 - 16:06
Napisany 26 grudnia 2013 - 16:11
Napisany 15 stycznia 2014 - 17:59
Napisany 15 stycznia 2014 - 18:32
Witam Panowie ostatnio wymieniałem pompe wody termostat i zawór trójdrożny bo ciekł strasznie, i po tym zalałem koncentratu z wodą pewnie z 8 l weszło i odpowietrzałem ze zdjętym wężykiem tym co z chłodnicy wychodzi od strony zbiorniczka i jakoś przed otwarciem termostatu z wężyka zaczęła lecieć para i wywaliło płyn ze zbiorniczka.Przy dzisiejszych temp. podczas jazdy mam temp ok 95 st. ale na postoju dochodzi zaraz do 100 i wąż od termostatu jest nadal chyba pusty i jest w nim ciśnienie a przed kupnem auta byłem na sprawdzeniu zawartości CO2 w układzie i nic nie wykazało stwierdzili że uszczelki dobre w czym więc problem? Pozdrawiam czy może zmienić na prawdziwy płyn zalać układ płynem a nie konc.+woda?
moze chłodnica jest zapchana
Napisany 15 stycznia 2014 - 21:04

Napisany 15 stycznia 2014 - 22:12
Witam Panowie ostatnio wymieniałem pompe wody termostat i zawór trójdrożny bo ciekł strasznie, i po tym zalałem koncentratu z wodą pewnie z 8 l weszło i odpowietrzałem ze zdjętym wężykiem tym co z chłodnicy wychodzi od strony zbiorniczka i jakoś przed otwarciem termostatu z wężyka zaczęła lecieć para i wywaliło płyn ze zbiorniczka.Przy dzisiejszych temp. podczas jazdy mam temp ok 95 st. ale na postoju dochodzi zaraz do 100 i wąż od termostatu jest nadal chyba pusty i jest w nim ciśnienie a przed kupnem auta byłem na sprawdzeniu zawartości CO2 w układzie i nic nie wykazało stwierdzili że uszczelki dobre w czym więc problem? Pozdrawiam czy może zmienić na prawdziwy płyn zalać układ płynem a nie konc.+woda?
Pisałem, zwal chłodnicę. Odepnij dwa duże węże, weź jakąś bankę i poluzuj dwie holenderki od skrzyni. Klucz 19naście. Przepsikaj czymś tam co by Ci się nie ukręciła bo będziesz miał nie lichy problem dosztukować te części. Dwie zawleczki masz u samej góry po prawej i lewej stronie chłodnicy. Bierzesz żabę i ściskasz. Następnie dwie wtyczki i chłodnica do góry. Zalej ją na noc octem/sodą kaustyczną i na drugi dzień zobaczysz ile syfu Ci wyleci.
Napisany 15 stycznia 2014 - 22:21
Napisany 10 lutego 2014 - 18:38
Napisany 10 lutego 2014 - 18:54
Witam ponownie mam pytanie nie działa mi ta pompka która znajduje się pod zbiorniczkiem wyruwnawczym czy jest możliwe że to od tego mam problemy z temperaturą ?
Raczej i na pewno nie. Co w tym złego że wentylator załącza i schładza przecież po to jest. Tam jest układ samo odpowietrzający i problemem może być że jest zamulona chłodnica a pompka ta elektryczna może być zawalona kamieniem.
Napisany 10 lutego 2014 - 19:12
Chodzi mi o to że pompka nie działa na 100% ponieważ rozsypały się szczotki ale niewiem czy od tego moge mieć problemy z temperaturą czy nie i cały czas chodzi mi o pompke pod zbiorniczkiem wyrównawczym.. Aha i jeszcze jedno gdy tem podnosi się do ok 100 stopni wąż od chłodnicy jest napompowany nie aż tak żeby go rwało czy coś ale jest tam ciśnienie czy zmienić z koncentratu na płyn ? zawartości Co2 w układzie nie pokazuje