lakier metalik zależy jaki kolor ciemno niebieski np zapłaciłem 800 zł komplecik tylko oklejać i jazda:D
czekaj kolego bo nie nadążam ... kupiłeś lakier w cenie 800zł tak??? i pozostało malowanie ?
bo ująłeś to jako "oklejanie" ... a wiem że też samochody się okleja.... ale ok, Tobie pewnie chodzi o malowanie.
OK,.....
No to już wiemy że lakier około 1000zł by kosztował, do tego rozbiórka i złożenie auta (słyszałem że też 1000zł) no i ewentualne niewielkie zaprawki + malowanie.
Zaprawki niech kosztują 500zł (to i tak uważam wygórowana suma) i malowanie (czyli robota) kolejny 1000zł.
Suma sumarum maksymalnie powinniśmy się zamknąć w 3500zł!

Zważając na to że 2 auta spokojnie zrobi się w tygodniu wiec malowanie (robota) jak będzie kosztowało 1000zł od jednego auta, to chyba żaden lakiernik nie powinien być pokrzywdzony - prawda????? do tego rozbiórka i złożenie 1000zł to chyba też nie mało nie???

No czyli już wiemy, że cena za pomalowanie auta jaka sobie życzą czyli 5-6tys. jest zdzierstwem zwyczajnym:mad:
Dzięki za pomoc koledzy w rozgryzieniu tematu no i dla innych też będzie to jakaś podpowiedź żeby nie dać zedrzeć z siebie łacha- pozdrawiam!