Lakierowanie u lakiernika - koszt
Napisany 27 czerwca 2013 - 20:57

Napisany 27 czerwca 2013 - 21:24
Napisany 27 czerwca 2013 - 21:46

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 27 czerwca 2013 - 22:52
Czy zmianę koloru czy pomalowanie z ew. wyrównaniem wgniotek itd itd
Napisany 28 czerwca 2013 - 08:39
od 3000 u papudraka do 9000 w profi warsztacie..
Ta już w profesjonalnym warsztacie umalowali mi toyote czyli w serwisie toyoty. Wzięli ok 14 klocków za wymianę zderzaka maski i lamp. Malowanie jak w stodole samochodu nie odebrałem za pierwszym razem bo zlewy porobione. Mało tego nie umieli złożyć zderzaka z maską sam na miejscu musiałem nadzorować montaż. Teraz już odpryskuje lakier ze spoilera. Nieraz ten papudrak lepiej umaluje bo właśnie pracował w takim profesjonalnym zakładzie i poszedł na swoje więc nie pisz że papudraki bo generalizujesz.
Napisany 28 czerwca 2013 - 11:10
Napisany 28 czerwca 2013 - 13:41
Napisany 28 czerwca 2013 - 15:40
Nieraz ten papudrak lepiej umaluje bo właśnie pracował w takim profesjonalnym zakładzie

I jak tu nie generalizować jak kolega pyta od zakres cen

Do tego skąd w stodole profi sprzęt?? Gdzie kabina, gdzie osuszanie, gdzie lampy do utwardzenia lakieru??

Ceny podane były sprawdzane pod koniec 2012 w 3city

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 29 czerwca 2013 - 17:21
Napisany 29 czerwca 2013 - 23:12
Opel generalnie jeżeli idzie o blachę to daje ciała, mam kolegę który pracuje w fabryce Opla w Gliwicach i opowiadał jak z Brazylii przyjeżdżają im role blachy "ocynkowanej" z rdzą, biorą to na wytłocznie, tłoczą elementy z rdzą, dają na lakiernie ci tam to lakierują, jak na gotowych elementach coś widać to polerka i do salonu. Kupujesz takie auto nówka sztuka z salonu a pod lakierem ruda:masakra:, nie wiem czy to tylko u nas w PL tak czy na całym świecie:confused: Jeżeli Twoja Omega nie sprawia problemów jeździ to uważam że warto ogarnąć tę rdzę bo jeżeli idzie o komfort itp to naprawdę super auto i ciężko znaleźć w tej cenie coś porównywalnego:)Panowie wielkie dzięki, ale po tym co napisaliście przeszła mi ochota na malowanie auta, będę musiał w takim razie albo zmienić samochód albo wymienić wszystkie drzwi i pomyśleć nad reparaturkami błotników, ech opel nie popisał się jeśli chodzi o blachy. Szkoda mi auta bo fajnie jeździ i jest całkowicie sprawne.
Napisany 30 czerwca 2013 - 11:51
Panowie wielkie dzięki, ale po tym co napisaliście przeszła mi ochota na malowanie auta, będę musiał w takim razie albo zmienić samochód albo wymienić wszystkie drzwi i pomyśleć nad reparaturkami błotników, ech opel nie popisał się jeśli chodzi o blachy. Szkoda mi auta bo fajnie jeździ i jest całkowicie sprawne.
Przecież nie musisz od razu malować całego auta. Po kupnie omy od razu zrobiłem połowę auta (wszystko od listew w dół) choć mozna było jeździć dalej bo tragedii nie było i nawet rudej za dużo nie było ale miało być perfecto i jest. Koszt niecałe 2k i po dwóch latach oma ciągle wyglada jakby z salonu wczoraj wyjechała. Jak masz pewnego lakiernika to uważam, że warto to zrobić i cieszyć się dalej zadbanym autem.
Napisany 30 czerwca 2013 - 12:03
Jak masz pewnego lakiernika to uważam, że warto to zrobić
No właśnie sęk w tym, że nie mam.
Jestem na etapie szukania BFL - trzeba iść lekko do przodu, a ten co mam chyba sprzedam za jakieś tam drobne. Kurcze za samą instalację BRC SQ24 dałem 3000 pln-ech ta ruda

Napisany 30 czerwca 2013 - 12:12
No właśnie sęk w tym, że nie mam.
Jestem na etapie szukania BFL - trzeba iść lekko do przodu, a ten co mam chyba sprzedam za jakieś tam drobne. Kurcze za samą instalację BRC SQ24 dałem 3000 pln-ech ta ruda
To kup bez gazu i przerzuć instalkę

Napisany 30 czerwca 2013 - 12:21
Napisany 30 czerwca 2013 - 12:59

Napisany 30 czerwca 2013 - 13:25
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.