Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Lakierowanie u lakiernika - koszt

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
55 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   lukwel

lukwel
  • 658 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 27 czerwca 2013 - 20:57

u mnie pomalujesz za 3500zł całą bez zmiany kolory malowanie tylko z zewnątrz bez wnęk !! jeśli blacharka do roboty czyli spawanie reperaturek czy czego tam jeszcze to więcej ...

#42 OFFLINE   skoczylas

skoczylas
  • 7 postów
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 27 czerwca 2013 - 21:24

Witam w Olsztynie 350zł element,łatwo policzyć! Pozdrawiam!

#43 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 27 czerwca 2013 - 21:46

od 3000 u papudraka do 9000 w profi warsztacie..
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#44 OFFLINE   Dymian

Dymian

:)

• 229 postów

Napisany 27 czerwca 2013 - 22:52

Też podaj kolego co chcesz.
Czy zmianę koloru czy pomalowanie z ew. wyrównaniem wgniotek itd itd

#45 OFFLINE   intruz

intruz
  • 122 postów

Napisany 28 czerwca 2013 - 08:39

od 3000 u papudraka do 9000 w profi warsztacie..

Ta już w profesjonalnym warsztacie umalowali mi toyote czyli w serwisie toyoty. Wzięli ok 14 klocków za wymianę zderzaka maski i lamp. Malowanie jak w stodole samochodu nie odebrałem za pierwszym razem bo zlewy porobione. Mało tego nie umieli złożyć zderzaka z maską sam na miejscu musiałem nadzorować montaż. Teraz już odpryskuje lakier ze spoilera. Nieraz ten papudrak lepiej umaluje bo właśnie pracował w takim profesjonalnym zakładzie i poszedł na swoje więc nie pisz że papudraki bo generalizujesz.

#46 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 28 czerwca 2013 - 11:10

Lakierowanie całego auta w komorze, bez lakieru w komorze silnika itp. to koszt 3800zł - tyle liczy znajomy sprawdzony lakiernik. Lakier Spies Hecker z możliwością doboru odcieniu z mieszalni (na miejscu).

#47 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 czerwca 2013 - 13:41

Koszt 3,5k całego auta bez zmiany lakieru. Również bez zmiany lakieru ale z gwarancja na rudą na 5-6 lat to minimum 6k. Przed Omką miałem okazję kupić zaniedbaną Avensis sedan. Taką miałem ofertę 3 lata temu ze sprawdzonego i pewnego zakładu, wątpie aby teraz ceny były niższe. Oczywiście bez oględzin auta przez lakiernika podawanie kosztów takiej operacji imo nie ma sensu tak samo jak malowanie auta tak, żeby po zimie ruda wyszła lub purchle powyskakiwały pod nowym lakierem.

#48 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 28 czerwca 2013 - 15:40

Nieraz ten papudrak lepiej umaluje bo właśnie pracował w takim profesjonalnym zakładzie

:censored: to przypadek 1 na 10000000...

I jak tu nie generalizować jak kolega pyta od zakres cen :masakra: :?

Do tego skąd w stodole profi sprzęt?? Gdzie kabina, gdzie osuszanie, gdzie lampy do utwardzenia lakieru?? :o

Ceny podane były sprawdzane pod koniec 2012 w 3city
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#49 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 29 czerwca 2013 - 17:21

Panowie wielkie dzięki, ale po tym co napisaliście przeszła mi ochota na malowanie auta, będę musiał w takim razie albo zmienić samochód albo wymienić wszystkie drzwi i pomyśleć nad reparaturkami błotników, ech opel nie popisał się jeśli chodzi o blachy. Szkoda mi auta bo fajnie jeździ i jest całkowicie sprawne.

#50 OFFLINE   Waciany

Waciany
  • 159 postów

Napisany 29 czerwca 2013 - 23:12

Panowie wielkie dzięki, ale po tym co napisaliście przeszła mi ochota na malowanie auta, będę musiał w takim razie albo zmienić samochód albo wymienić wszystkie drzwi i pomyśleć nad reparaturkami błotników, ech opel nie popisał się jeśli chodzi o blachy. Szkoda mi auta bo fajnie jeździ i jest całkowicie sprawne.

Opel generalnie jeżeli idzie o blachę to daje ciała, mam kolegę który pracuje w fabryce Opla w Gliwicach i opowiadał jak z Brazylii przyjeżdżają im role blachy "ocynkowanej" z rdzą, biorą to na wytłocznie, tłoczą elementy z rdzą, dają na lakiernie ci tam to lakierują, jak na gotowych elementach coś widać to polerka i do salonu. Kupujesz takie auto nówka sztuka z salonu a pod lakierem ruda:masakra:, nie wiem czy to tylko u nas w PL tak czy na całym świecie:confused: Jeżeli Twoja Omega nie sprawia problemów jeździ to uważam że warto ogarnąć tę rdzę bo jeżeli idzie o komfort itp to naprawdę super auto i ciężko znaleźć w tej cenie coś porównywalnego:)

#51 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów

Napisany 30 czerwca 2013 - 11:51

Przecież nie musisz od razu malować całego auta. Po kupnie omy od razu zrobiłem połowę auta (wszystko od listew w dół) choć mozna było jeździć dalej bo tragedii nie było i nawet rudej za dużo nie było ale miało być perfecto i jest. Koszt niecałe 2k i po dwóch latach oma ciągle wyglada jakby z salonu wczoraj wyjechała. Jak masz pewnego lakiernika to uważam, że warto to zrobić i cieszyć się dalej zadbanym autem.

#52 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów

Napisany 30 czerwca 2013 - 12:03

Jak masz pewnego lakiernika to uważam, że warto to zrobić

No właśnie sęk w tym, że nie mam.
Jestem na etapie szukania BFL - trzeba iść lekko do przodu, a ten co mam chyba sprzedam za jakieś tam drobne. Kurcze za samą instalację BRC SQ24 dałem 3000 pln-ech ta ruda :mad::(

#53 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 30 czerwca 2013 - 12:12

No właśnie sęk w tym, że nie mam.
Jestem na etapie szukania BFL - trzeba iść lekko do przodu, a ten co mam chyba sprzedam za jakieś tam drobne. Kurcze za samą instalację BRC SQ24 dałem 3000 pln-ech ta ruda :mad::(

To kup bez gazu i przerzuć instalkę ;)

#54 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów

Napisany 30 czerwca 2013 - 12:21

To może lepiej wyjdzie kupić elementy od BFL jesli masz sprawne auto mechanicznie.

#55 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów

Napisany 30 czerwca 2013 - 12:59

O przerzuceniu LPG nie pomyślałem :), a o częściach z BFL już dawno myslałem

#56 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 30 czerwca 2013 - 13:25

zaczynacie odchodzić od głównego wątku -> lakierowania

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p