Ceramizery przetestowane
Napisany 11 listopada 2013 - 18:40
http://www.liqui-mol...voiladb=web.nsf
Napisany 12 listopada 2013 - 23:47
Napisany 05 września 2014 - 22:36
Napisany 06 września 2014 - 07:23
Napisany 06 września 2014 - 08:42

Napisany 30 września 2014 - 11:05

Napisany 30 września 2014 - 12:44
cetamizer.pl
nie :ceramizer?

Napisany 30 września 2014 - 17:05
nie :ceramizer?
ojtamojtam

ceramizer.pl zawsze zamawiam od nich ze strony
Napisany 30 września 2014 - 18:18

Napisany 30 września 2014 - 18:37
Jestem bardzo ciekawy efektu. (o ile jakis bedzie oprocz paru pln-ow mniej w portfelu
)
Zapewniam Cie ze będą , ale musisz być cierpliwy...tak "docierac" jak tam pisze....najlepsze efekty u mnie były po 3 dawce..tak ze nie martw sie o pare zł.
Napisany 30 września 2014 - 20:29
http://lucasoil.pl/c...detail?Itemid=0
silnik palil mu strasze olej i musial dolewac co dwa tyg. a niby bo zastosowaniu tego to pol roku nie dolewal i ponoc silnik mu troche ciszej chodzi. wlal tylko wersje mineralna
Napisany 03 października 2014 - 15:39

Napisany 22 października 2014 - 16:59
Ceramizer już zaaplikowany zgodnie z instrukcją, auto pracowało na biegu jałowym 4h. Teraz normalne użytkowanie zobaczymy lub nie czy coś się dzieje
na koniec tygodnia też doleje ceramizer tyle ze do 2.5td zobaczymy jakie efekty bedą w
dizlu :oonie:

Napisany 25 października 2014 - 23:14
I z reguły sa to subiektywne odczucia uzytkownika, dam ci zwykly olej ( powiem ze to cud-malina), nalej go do silnika i od rzu powiesz ze ciszej chodzi lepiej przyspiesza. To jest normalne odczucie.
Witam wszystkich. Sorki, że przytoczyłem powyższy stary cytat, ale nie mogłem się powstrzymać od zapytania Jacka czy przed edycją postu w ogóle coś przeczytał na temat ceramizerów. Bo jak czytam taki bełkot to już wiem, że postawa anty "bo nie i już". To ja napisze o moich subiektywnych odczuciach.
Było tak: jeździłem parę lat Audi 80 B3 PB+LPG z 89r. Aż zaczął brać 1l na 1000-1500km. A że jeszcze naganna kultura pracy to zastanawiałem się nad naprawą silnika. Wpadłem na pomysł wlania jakiegoś doktora i za rok złomować zamiast naprawiać.
W zaprzyjaźnionym sklepie opowiedziałem jakie objawy i poprosiłem żeby mi coś dali. Koleś zaproponował Ceramizer i dał gwarant, że zadziała, bo nie chciałem kupić, bo drogi był. Gwarant obejmował zwrot kasy jak nie pomoże. Przekonał mnie, kupiłem.
Śpieszyło mi się, a w instrukcji czytam, że przy rozgrzanym silniku wlać i 15min na wolnych obrotach, potem spokojna jazda do 40km/h, itd... No to myślę sobie: wykorzystam czas obiadku na te 15 min wolnych obrotów. Z obiadkiem zeszło mi 30 min., wracam do auta i... myślałem, że mnie trafi, bo auto zdechło (cóż nie słyszałem telepania - takie subiektywne odczucie kolego Jacku) - i jakież moje ździwienie kiedy łapię za klamkę, a tu się okazuje, że autko pracuje tylko już go nie słyszę! Dalej ruszyłem na miasto robić kilometry, ale zrobiłem tylko to co pilne, bo jazda 40km/h to nie dla mnie, więc po pracy zostawiłem go na 6h na wolnych.
I teraz mega samosugestia żony, która wracając do domu przechodziła obok wiaty z autem i mówi, że coś czuć koło samochodu. Nie wiedziała co się stało i nie zauważyła, że autko sobie na wolnych obrotach kilometry tłucze. Musiała sprawdzić naocznie jak jej powiedziałem, że to spaliny czuć.
I przez następne 3000km nie dolałem nawet kropli (oczywiście to tylko moja autosugestia, bo sobie ceramizera zapodałem i tylko mi się wydawało, a na pewno dolewałem nocą - pewnie jestem lunatykiem). W sumie przejeździłem około 1,5 roku czyli 10.000km, a potem zmieniłem olej. Po zmianie oleju po 3 miesiącach auto wróciło do porzedniego stanu. Zakładam, że zużyła się warstwa ceramiczna, a w nowo zalanym oleju nie było już ceramizera. Nie zmieniałbym tego oleju kolejne 1,5 roku tylko żona dolała mi minerała, a ja jeździłem na półsyntetyku.
Dla potomnych: wszyscy, którzy to czytacie - ceramizujcie się.
Panie Jacku, w grudniu będę ceramizował moją Asię. Zapraszam do osobistego wstawiennictwa celem obejżenia efektów, bo jak napiszę co uczynił to pewnie i tak nie uwierzysz, hehe.
Napisany 26 października 2014 - 09:22

http://forum.omegakl...6014#post916014
LINK DO TEMATU Z TESTEM POPRAWIŁEM ZDJĘCIA PRZY OKAZJI
Napisany 26 października 2014 - 10:20
Napisany 26 października 2014 - 14:39
Moja omega jest w trakcie ceramizacji i narazie przejechałem około 700 km, na chwilę obecną zauważyłem ze mniej przydymia i zmniejszył się apetyt na olej
Popieram. Ceramizery działają. Teraz będę swapować na 2.2 jak dobrze pójdzie i tamten silnik też zaleje ceramizerem. Zrobiłem na ceramizerze 3000km i nie wzieła tyle oleju co wcześniej...