Niebezpieczne parowanie
Napisany 11 lipca 2009 - 11:42
http://forum.omegakl...ead.php?t=24952
lepiej poświęć ten czas na :szukaj2: bo jest tego sporo jak wymienić nagrzewnicę
http://forum.omegakl...ght=nagrzewnica
http://forum.omegakl...searchid=447008
Napisany 10 listopada 2009 - 12:13
wczoraj jak rozbieralem podszybie aby dostac sie do podcisnien przy filtrze przeciwpylkowym ,zauwazylem ze brakuje mi malej zaslepki w nadlolu (znajluje sie w dolnym lewym rogu jak konczy sie filtr przeciwp.)nastepnie przez ten otwor dostaje sie do komory filtra caly syf z kola,duzo wody,piachu ;moj przyklad ;wczesniej ghdy mialem zaslepke komora byla sucha takze i filtr, teraz brak zaslepki -woda w komorze mokry filtr przeciwp. I zasyfiony po stronie lewej gdzie brakuje tej zaslepki.co za tym idzie mocnne parowanie szyb.pozdrawiam moze sie komus przyda
witam.jesli dobrze pamietam to tam gdzie brakuje owej zaslepki to ma byc odplyw pociagniety poza nadkole z tej puszki filtra kabinowewgo a nie zaslepka.
Poprawcie mnie jak zle napiasalem
u mnie jak byly "zawilgocenia" na szybach to wymiana filtra kabinowego i spoko AJAK JEST FILTR MOKRY TO W KABINIE SMIERDZI MYSZAMI
pozdro
Napisany 10 listopada 2009 - 12:17
Napisany 10 listopada 2009 - 12:32
u mnie kiedys stala tam woda(w obudowie) ale to dlatego, że odplyw byl zapchany liscmi... wyczyscilem i teraz swobodnie spływa
To jest wlasnie problem z ta puszka i ciagle bedzie sie zapychala jak Autko bedzie stalo w takim miejscu gdzie leci "syf"(liscie i ine ustrojstwo)
pozdro
Napisany 10 listopada 2009 - 12:40
Napisany 10 listopada 2009 - 12:43
i wiesz, wody bylo dosc duzo, a jak sie jechalo to auto sie pochylalo... po 5 minutach pasazer wszystka wode mial w butach....
Trzeba bylo ubrac pasazerowi kalosze albo wodery ...hehehe
Napisany 10 listopada 2009 - 12:46
czy ta klapka jest na tyle szczelna ze gdy jest zamknieta wody nie przepusc...
woda lala mi sie obfitym strumieniem
Napisany 10 listopada 2009 - 13:24
chwila.... polecialaby woda jesli obieg wew bylby zamkniety????:confused:
czy ta klapka jest na tyle szczelna ze gdy jest zamknieta wody nie przepusc...
woda lala mi sie obfitym strumieniem
nie jest szczelna na tyle aby nie wpuscic wody a wiesz jak woda dziala ze wszedzie wejdzie a jak leje sie obficie to cos nie tak ,logicznie myslac to nie moze sie wlewac do kabiny a na zewnatrz czyli jest gdzies szczelina(tak mysle ze NIE moze sie wlewac do srodka)choc pamietam u siebie jak mialem wody do polowy w tej puszcze i smrod niesamowity myszami to woda stala,czyli jest szczelna ale jeszcze jest filtr przed klapka i ?....?????????????
Napisany 10 listopada 2009 - 14:01
Omega B 2.5V6 kombi ASB - sprzedana
Omega BFL 3.2V6 sedan ASB
Chevrolet Suburban 2012 5.3V8 ASB
Mariusz Domżalski (trumna)
indiańskie imię: "błękitne plecy"
Napisany 18 listopada 2009 - 18:19
Napisany 18 listopada 2009 - 18:34
Przy ustawieniu "tylko szyba" obieg zamkniety nie dziala.hej, sprawdzałem tą klapke...i jednak zamyka sie i otwiera. ale gdy nawiew jest ustawiony tylko na szybe to jest caly czas otwarta(nie zamyka sie)... tak byc powinno czy cos jest zrypane? prosze o pomoc koledzy:confused:
Napisany 18 listopada 2009 - 18:35
serdeczne dzieki:DPrzy ustawieniu "tylko szyba" obieg zamkniety nie dziala.
Napisany 28 listopada 2009 - 22:39
Napisany 28 listopada 2009 - 23:20
kiedys ktos napisał, że po wyjeciu filtra kabinowego widac ta klapke i widac jak sie otwiera i zamyka gdy druga osoba wlacza obieg zamkniety i wyłącza. wyjąłem filtr, żeby to sprawdzić i nic tam sie nawet nie rusza... czy aby napewno widac ta klapke?
widac.
Napisany 29 listopada 2009 - 10:47
się mi wydaje , czy też wczesniej jest dmuchawa ?
najpierw jest filtr, potem klapka a za klapka wentylator
Napisany 11 grudnia 2009 - 16:57
zdjalem filtr, odpalilem auto i obieg zamkniety byl wlaczany i wylaczany ale tam za filtrem nic sie nie otwieralo ani nic sie nie zamykalo... slychac bylo natomiast takie delikatne skrzypienie plastiku...
Napisany 11 grudnia 2009 - 17:58
ma ktoś może na zdjeciu tą klapke (patrzac od strony filtra):confused:?
zdjalem filtr, odpalilem auto i obieg zamkniety byl wlaczany i wylaczany ale tam za filtrem nic sie nie otwieralo ani nic sie nie zamykalo... slychac bylo natomiast takie delikatne skrzypienie plastiku...
czy bylo widac smigielka wentylatora ?
Napisany 11 grudnia 2009 - 18:10
chciałbym się dowiedziec jak ona wyglada, albo chociaz w ktorym miejscu jest dokladnie i jaka jest duza... moze jest caly czas zamknieta i moze mozna ja jakos otworzyc bez koniecznosci wyjmowania schowka i naprawy tego "pierdzielnika" o ktorym juz ktos pisal na forum...:confused:
znalazłem juz na forum jak wygląda ta klapka, podpowiedzcie mi jeszcze w ktora strone ona sie otwiera?