Ludzie, dział "sprzedam" został zamknięty dla forumowiczów, nie dlatego, że było dużo przekrętów, tylko tak było wygodniej dla OKP. Jak wiadomo wielu kolegów klubowych handluje częściami. Konkurencję mają teraz niewielką.
Gdyby nie było prawdą, to co napisałem powyżej, niedostępny dla forumowiczów byłby cały dział market, a nie tylko jego część.
Zarząd zamiast odnieść się do problemu odpowiada wymijająco:
...Chcesz handlować to idź na allegro lub otwórz sklep w tych miejscach masz pełne prawo, za dużo mieliśmy skarg na forumowiczów i próśb o interwencję w sprawie nieuczciwych transakcji...
To samo, drogi Zarządzie, mógłbyś powiedzieć klubowiczom: chcesz handlować, idź na allegro.
Idąc dalej tokiem rozumowania kierownictwa OKP należało by ukarać forumowiczów za nietrafne porady techniczne, ponieważ takich mogło być wiele, bo przecież forumowiczów jest dużo więcej niż klubowiczów i statystycznie mogli udzielić więcej złych porad.
W związku z tym postuluje o zamknięcie działu technicznego dla forumowiczów. Będzie, to bezpieczne rozwiązanie dla klubu i obejdzie się bez olbrzymich strat spowodowanych przez zorganizowane grupy forumowiczów-spiskowców.
Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o sam dział market, bo sprzedając na Allegro zyskałbym więcej. Kilka razy sprzedawałem na forum jakieś niepotrzebne mi rzeczy znacznie poniżej cen rynkowych, więc klubowicze tak bardzo na mnie nie stracili, bo i oni kupowali.
Nie jestem handlarzem, a takie stwierdzenia Zarządu jak powyżej nie są najlepszą wizytówką klubu.
Zamiast brać przykład od najlepszych, widzę że łatwiej dorównać najgorszym.
Jest wiele forów dyskusyjnych, niekoniecznie motoryzacyjnych, gdzie nie nakłada się, co rusz, nowych ograniczeń, a jednak one funkcjonują.
Sztuczne podziały na klubowiczów i forumowiczów niczemu dobremu nie służą.
Po, co do cholery te belki klubowiczom? Chyba klubowiczem nie zostaje się dla niebieskiego znaczka? Według mnie należy zlikwidować belki "klubowicz", a niepokoje społeczne ucichną.
Raz czytam wypowiedzi, że nie ma np. pieniędzy na nowy serwer, raz że pieniądze są. Paranoja. Jeden wielki chaos.
Poza tym do tej pory nie pojawiło się oficjalne stanowisko zarządu OKP, a jedynie prywatne wypowiedzi poszczególnych jego członków. Dla czego, nie wiem.
odpowiedź brzmi: Temat ten, Ciebie jak i innych forumowiczów nie dotyczy. Korzystaj z forum, a działalność klubu zostaw Klubowiczom.
I to jest wypowiedź godna członka Zarządu. Jak zwykle forumowiczów nic nie dotyczy. Wyjaśnij mi tylko Ziutek (ewentualnie inny członku zarządu), dlaczego ma mnie nie interesować działalność klubu?
Jeżeli będę chciał zostać klubowiczem, to muszę znać zasady, szczególnie finansowe OKP. Mam je znać przed wniesieniem opłaty!

Chcę wiedzieć na co dokładnie wydane będą moje pieniądze. Zasady finansowania są niejasne, to jest bezdyskusyjne.
Namawiacie, by zostać klubowiczem i wierzyć na słowo, że wpłacone pieniądze zostaną właściwie spożytkowane.
Tak swoją drogą OKP jest gdzieś zarejestrowany? Na czyje konto wpływają pieniądze? Czy klubowicze otrzymują od klubu potwierdzenie wpłaty? Kto prowadzi księgowość? Czy otrzymam jako klubowicz roczne zestawienie obrotów? Czy to jest działalność gospodarcza?
Pytań jest bardzo wiele, a żadnej odpowiedzi.