Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Traktowanie forumowiczy

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
363 odpowiedzi na ten temat

#261 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 14 marca 2013 - 11:26

Nawet któryś z kolegów dawał przykład gdzie walną ewidentny spam to znowu źle

no jasne, ze tak :D

Na forum muszą być forumowicze, muszą być też klubowicze, ale każdy swoją rolę powinien uszanować, a nie mieć kuźwa wymagania nie wiadomo do czego. Tak jak niektórzy spodziewają się, że za 40zł składki na rok będą traktowani jak prezydenci i codziennie będą mieli dostarczane do domu alkohol i panienki to chyba Wam się coś w głowach i to samo tyczy się forumowiczy, chcielibyście tutaj mieć wszystko - naklejki, market, możliwość opisania auta itp tylko wymagania i wymagania, a w zamian nie potraficie nawet okazać szacunku dla osób którzy tutaj czynnie działają.
Chcecie wystawiać ogłoszenia za darmo, mieć przywileje za darmo i jeździcie po nas też za darmo.
Nauczcie się żyć w społeczności, gdzie są ludzie o odmiennych poglądach i rozmawiajcie na argumenty. Mi też nie wszystko się podoba, ale w życiu nie przyszło mi do glowy, żeby kogoś obrzucać wyzwiskami, grozić itp

kto nie potrafi okazac szacunku, ten nie potrafi. znalazlo sie kilka/kilkanascie czarnych owiec na X szarych myszek, ktorzy od czasu do czasu cos napisza i jest afera.
wiekszosc napewno rozumie czym jest praca modelatora (w tym ja), nawet z Soseq pisalem kilka pw w tym temacie (bez grozb, tylko na spokojnie, mila i przyjemna wymiana zdan)\, zeby nie bylo.
Adam, forumowicze nie chca miec wszystkiego (przynajmniej takich tu nie zauwazylem).
mnie np. po kiego czorta mi naklejki klubowe?? skoro do niego nie naleze, jestem tylko forumowiczem, generalnie korzystajacego tylko z dzialu tuning (tylko czytam) i dzialu market - sprzedam. chce poprostu, zeby na starych zasadach moznabylo wystawiac ogloszenia.
tlumaczenie, ze troche osob zostalo wydymanych, bo nie siegneli po rozum do glowy i na wlasne zyczenie zostali oszukani nie jest zadnym argumentem godnym osob zarządzających.

kazdy zamiast tylko pokazywac, czy chce byc nizszy/wyzszy szczeblem, czy moze jest na tym wyzszym szczeblu powinien siasc i pogadac z tymi bardziej wporzadku.

ponawiam pytanie, co mam zrobic, jesli nie chce byc klubowiczem, a chce miec dostep do dzialu market? nawet po oplacenia skladki i poproszenie o przyjecie do klubu nie zostane przyjety, bo nie bywam (i nie bede) bywac na spotach, zlotach :)

Czasami w życiu trzeba wybrać mniejsze zło

w zyciu, robie to co mowie, mowie to co mysle. juz dawno powiedzialem, ze belki klubowicza nie chce i chciec nie bede dale :)

#262 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 14 marca 2013 - 11:28

Czesiek, co mam zrobic, jesli nie chce zostac klubowiczem (pisalem wczesniej dlaczego, wiec nie bede walkowal w kolko tego samego), a chce miec dostep do dzialu "sprzedam" to co mam zrobic? mozesz opowiedziec jasno i rzeczowo?

Na teraz nic nie zrobisz.

#263 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 marca 2013 - 11:29

Ja mam aktualnie tylko jedno pytanie do Zarzadu. Co stoi na przeszkodzie od 4 lat aby przeksztalcic Klub w legalnie dzialajace stowarzyszenie posiadajace osobowosc prawna??
Odpowiedzi w stylu trzeba napisac statut (ktory akurat praktycznie istnieje w formie regulaminu) oraz posiadanie ksiegowej nie sa WYRAZNYMI przeszkodami.

#264 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 14 marca 2013 - 11:32

Czemu edytowałeś pierwszą wersję tego postu

Bo TAK ;)

#265 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 14 marca 2013 - 11:33

Quote Napisał sipa666 Zobacz post
Czesiek, co mam zrobic, jesli nie chce zostac klubowiczem (pisalem wczesniej dlaczego, wiec nie bede walkowal w kolko tego samego), a chce miec dostep do dzialu "sprzedam" to co mam zrobic? mozesz opowiedziec jasno i rzeczowo?

Na teraz nic nie zrobisz.

bedzie cos jeszcze w tym temacie dyskutowane, rozwiazywane na korzysc obydwu stron czy zostanie tak jak jest i nikt z nikim nie bedzie rozmawiac?

#266 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 14 marca 2013 - 11:36

Ale czemu nie moga chetni sprzedawac na allegro gratow?

#267 OFFLINE   mrogal

mrogal

ex PREZES SyBy

• 1 419 postów
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 14 marca 2013 - 11:39

w zarządzie nie ma osoby z jajami,, nikogo godnego zaufania, nikogo odważnego, która potrafiłaby przyznać się do błędu i odwołać swoją decyzję

nie uważam, żebym popełnił błąd i mam jaja, żeby podtrzymać swoją decyzję

BRAWO Postawa godna członka zarządu

i widzisz celebryt, czyli członek zarządu nie może mieć własnego zdania?? ma gadac pod publike, żeby kogoś nie urazić??
a inni mogą go wyzywać od faceta bez jaj??

#268 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 14 marca 2013 - 11:40

bo tam trzeba zapłacić :p

#269 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 14 marca 2013 - 11:40

zapytaj chętnych

#270 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 14 marca 2013 - 11:41

sprzedaj np. lampy tylne do OB albo zaciski hamulcowe pzez allegro to zobaczysz.
1. szybkosc sprzedania i wyszukania przez zainteresowanego,
2. mnie to nie lezy na stanie i nie gnije w garazu.
3. lepsza cena niz z allegro - z kosmosu.

tego tam jest multum i nigdy nie wiadomo po jakich przejsciach, w jakim stanie. a o zdjecia dodatkowe trudno sie doprosic, zeby byc pewnym tego co sie kupuje. na forum w 90% dostaniesz zdjecie danego przedmiotu tego samego dnia jak o nie poprosisz. przynajmniej ja tak robilem dla swojej klienterii.

szpere, dokladke stz czy wydech irmiego to mozesz sobie sprzedawac przez allegro, szybko sprzedaz. ale jak masz cale auto na graty to potem bujasz sie z tym 2 lata i dalej masz 3/4 auta...

#271 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 14 marca 2013 - 11:41

bo tam trzeba zapłacić

Tu też :p

#272 OFFLINE   slawko76

slawko76

NIECH ŻYJE BAL!!!!!!!!!!!

• 406 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 14 marca 2013 - 11:43

widzisz celebryt, czyli członek zarządu nie może mieć własnego zdania ma gadac pod publike, żeby kogoś nie urazić
a inni mogą go wyzywać od faceta bez jaj

Ależ może mieć swoje zdanie, ale ludzi mających odmienne zdanie od jego określa jako siedzących we własnym gównie... Poziom wypowiedzi z rynsztoku....

#273 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 14 marca 2013 - 11:44

o to to, takie było sedno sprawy :nie_wiem:

Tu też

:o :laugh: :lol:i to się opłaca!! :ok: dzieląc liczbę sprzedawców przez kopujących to :ognie:

Czym prędzej trza :bieg: oplacic składkę klubową, bo potem będzie :kolejka:

#274 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 14 marca 2013 - 11:45

Tu też

ale tutaj za belke klubowicza - przy aktualnym statucie.

#275 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 14 marca 2013 - 11:51

no to obniz cene :p

ale jak masz cale auto na graty

no to nie bierz tego, jak si ebedziesz bujal z tym 2 lata

szpere, dokladke stz czy wydech irmiego to mozesz sobie sprzedawac przez allegro, szybko sprzedaz.

Nic nie sprzedasz szybko, bo kazdy pragnie za bezcen wszystko

#276 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 14 marca 2013 - 11:52

nie uważam, żebym popełnił błąd i mam jaja, żeby podtrzymać swoją decyzję

i widzisz celebryt, czyli członek zarządu nie może mieć własnego zdania?? ma gadac pod publike, żeby kogoś nie urazić??
a inni mogą go wyzywać od faceta bez jaj??

Belka "Zarząd" do czegoś zobowiązuje, prawda??
Nie to co ja, zwykły forumowicz, cham i prostak bez wykształcenia...

Pojawił się problem z oszustwami - podjęliście próbę rozwiązania problemu.
Teraz pojawił się kolejny problem- nie widze próby rozwiązania problemu, tylko odpowiedzi "Nie i **uj"... Czekacie aż się ludzie wykrzyczą i jak ucichnie, to przejdzie do porządku dziennego...Nigdy nikomu się nie dogodzi, ale trzeba próować dyskutować, szukac rozwiązania i nie piszcie "czego oczekujecie?jak chcecie to rozwiązać?" , ponieważ to do Was powinna należeć inicjatywa na uzdrowienie klubu, a nie zwykłych forumowiczy, z którymi i tak nikt się nie liczy...

Proszę o odpowiedź jakie były propozycje rozwiązania problemu z oszustami, które padły w rozmowie pomiędzy zarządem, admina i moderatorami, klubowiczami - chciałbym się dowiedzieć czy było to najlepsze rozwiązanie czy jedyne, które się pojawiło.

#277 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 14 marca 2013 - 11:54

do Was powinna należeć inicjatywa na uzdrowienie klubu

W zwiazku z tym ponawiam pytanie:

Ja mam aktualnie tylko jedno pytanie do Zarzadu. Co stoi na przeszkodzie od 4 lat aby przeksztalcic Klub w legalnie dzialajace stowarzyszenie posiadajace osobowosc prawna
Odpowiedzi w stylu trzeba napisac statut (ktory akurat praktycznie istnieje w formie regulaminu) oraz posiadanie ksiegowej nie sa WYRAZNYMI przeszkodami.

#278 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 14 marca 2013 - 11:54

Proszę o odpowiedź jakie były propozycje rozwiązania problemu z oszustami, które padły w rozmowie pomiędzy zarządem, admina i moderatorami, klubowiczami - chciałbym się dowiedzieć czy było to najlepsze rozwiązanie czy jedyne, które się pojawiło.

nie wolno udostępniać rozmów z działu klubowego. Jako były klubowicz bardzo dobrze to wiesz

#279 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 14 marca 2013 - 11:58

nie wolno udostępniać rozmów z działu klubowego. Jako były klubowicz bardzo dobrze to wiesz

Adam,

jeśli trzymamy się regulaminu, to w dziale Sprzedam była taka informacja i każdy o zdrowych zmysłach odpowiada za to co robi...

W związku z zaistniałą sytuacją odnośnie „nieuczciwych transakcji” oraz powołując się na regulamin pkt.37.
Forum Omega Klub Polska http://forum.omegaklub.eu nie jest stroną w transakcji kupna, sprzedaży lub zamiany, udostępnia jedynie bezpłatną platformę wymiany informacji.
Jak również mając na względzie dobro klubu.

Zarząd OKP podjął następujące ustalenia:
- Zostaje utworzony specjalny temat z opiniami na temat kupującego/sprzedającego.
- Można w nim wpisać po jednej wypowiedzi bez jakichkolwiek dyskusji, temat będzie moderowany przez administratorów forum.
- Posty będą zatwierdzane w taki sam sposób jak ogłoszenia sprzedaży.
- Jakiekolwiek posty na ten temat znalezione na forum będą usuwane, a osoby które je napisały upomniane warnem.
Niech każdy potencjalny kupujący/sprzedający po przeczytaniu opinii sam zdecyduje czy przeprowadzać jakiekolwiek transakcje z opiniowanymi osobami czy nie.

Ja nie chcę znać słowa w słowo, po prostu wypunktujcie sposoby rozwiązania problemu.

#280 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 14 marca 2013 - 12:02

no to obniz cene

na forum juz sa bardzo dobre ceny, nie porownywane do tych z allegro. wiec co tu jeszcze obnizac, allegro ma pelno zlomu. tutaj dostaniesz cos sprawdzonego.

szpere, dokladke stz czy wydech irmiego to mozesz sobie sprzedawac przez allegro, szybko sprzedaz.

Nic nie sprzedasz szybko, bo kazdy pragnie za bezcen wszystko

pragnal, pragnal, ale jak ktos nie sprzedaje po groszach czegos to wkoncu znajduja sie tacy co chca za prawdziwa cene.

koniec OT w OT, zarzad cos sie jeszcze wypowie tutaj, czy poporstu "nie i kropka, musisz byc klubowiczem" ??

Ja nie chcę znać słowa w słowo, po prostu wypunktujcie sposoby rozwiązania problemu.

jestem ZA.