omega gdzie kupić Polska albo Niemcy
Napisany 10 lutego 2013 - 13:52
Napisany 10 lutego 2013 - 14:01
Czyli dałeś ok. 10tysięcy zł... Ciężko w to uwierzyć
Dokładnie 9300. I drugi raz bym tyle dał bo warto było:)
A poza tym jeszcze moje zdanie na temat kupna samochodu. W Polsce za dobrze utrzymany egzemplarz trzeba tak naprawdę swoje wybulić i rzadko zdarza się okazja. Dlatego uważam że wszystkie tanie auta to po prostu odpicowane złomy z podpisem promocja albo okazja. Co do aut z Niemiec, to jest tak samo. Patrząc np na mobile.de też można zauważyć bardzo szeroki przedział cenowy nawet jednego rocznika i nie jest ten przedział przypadkowy tylko ze względu na stan techniczny. Niemiec nie jest głupi, żeby za pół darmo oddawać dobre auto jak to się Polakom wydaje:D Gdy szukałem Omegi to jeździłem po całym Śląsku i każda na zdjęciu wyglądała ładnie a na żywo czar pryskał, nie mówiąc już o wrażeniach podczas jazdy:masakra:. Chciałem mieć 3.0 MV6 w automacie na full wypasie a kupiłem X20XEV i to w dodatku prawie golasa, ale było to jedyne auto w bardzo dobrym stanie technicznym. A ile się nasłuchałem jak to przepłaciłem to tylko ja wiem, bo moi koledzy weszli sobie na allegro i znaleźli mi dużo wypaśniejsze Omegi w niższej cenie i na podstawie zdjęć stwierdzali że są lepsze.
Tak więc czy Polska czy Niemcy, za dobre auto tak czy siak trzeba zapłacić i nie ma że boli:D Albo mieć w rodzinie laweciarza:D
Napisany 10 lutego 2013 - 15:37
Szukam na razie omegi w DE................. pozdrawiam:D:D.......
Co do opini MORGONA jest jak wisienka na przysłowiowym torcie............
Napisany 10 lutego 2013 - 17:10
Komisy w DE i porządne? Oczywiście, ale tylko te prowadzone przez rodowitych Niemców i to też nie wszystkie. Nawet ostatnio widziałem piękny przykład, jak nie kupować auta w niemieckim komisie...
Mieszkam tu 16 lat i uwierz mi,że ten rodowity Niemiec predzej sprzeda Ci złoma niż ten nie rodowity.
Napisany 10 lutego 2013 - 19:17

Napisany 10 lutego 2013 - 19:24
taki maly offtop DE to DENMARK ,natomiast D to DEUTSCHLAND
DK to Denmark:p

Napisany 10 lutego 2013 - 19:46
http://bazy.hoga.pl/skroty.asp
Napisany 10 lutego 2013 - 19:49
w sumie dalem sam cialaDK to Denmark:p

Napisany 10 lutego 2013 - 22:49
W Niemczech wszystkie komisy są porządne,chyba,że prowadzony jest przez Polaków,bo wtedy zaczynają sie kombinacje
Przepraszam ale jak przeczytałem to to ogarnął mnie śmiech.
Kolego w takim razie polecam ci zajrzeć do komisów prowadzonych przez Turków. Mój wujek mieszka niedaleko takiego komisu. Potrafią ściągać rozbitki z polski i naprawiać u siebie i sprzedawać je w DE. Więc niestety wszędzie są przekręty

Napisany 10 lutego 2013 - 22:58
Przepraszam ale jak przeczytałem to to ogarnął mnie śmiech.
Kolego w takim razie polecam ci zajrzeć do komisów prowadzonych przez Turków. Mój wujek mieszka niedaleko takiego komisu. Potrafią ściągać rozbitki z polski i naprawiać u siebie i sprzedawać je w DE. Więc niestety wszędzie są przekrętyA no i u turków samochody jak w Polsce mało który przekracza 250 tyś przebiegu
Zaglądam czesciej niż Ci sie wydaje.A wujka sie dopytaj,czy oby napewno sprowadzają je z Polski,bo po tym co napisałes to ogarnia smiech i nie tylko mnie.Zapytaj też wujka,jakie są konsekwencje chocby za cofniecie licznika w DE,nie wspomne o innych tzw.przekretach

Napisany 11 lutego 2013 - 21:11
Ale komfort i zabawę to mam w Audi.
Ja tak poza tematem, ale jaką zabawe masz na mysli ??
Napisany 12 lutego 2013 - 00:06
Napisany 12 lutego 2013 - 08:55
Przeciez jak auto raz zostanie zarejestrowane w polsce po sprowadzeniu z niemiec to juz nie moze tam wrocic. Chyba ze nie jestem do konca poinformowany.
A kto Ci zabroni rejestrować auto w jakim kraju chcesz?
Chyba, że źle sformułowałeś pytanie.
Napisany 12 lutego 2013 - 11:26
DK to Denmark:p
gwoli ścisłości to też nie trafiłeś

DK to jest Deutsche Kolonia

Napisany 12 lutego 2013 - 21:15
gwoli ścisłości to też nie trafiłeś
DK to jest Deutsche Kolonia
A gwoli scisłosci to gdzie to jest :hmmm:

Napisany 12 lutego 2013 - 21:17
Komfort w A8 jest i to spory. Zabawa przy 400 Nm i 300 km oraz napędzie na cztery koła daje sporo. Oczywiście nie twierdzę, że oma nie jest komfortowa. W sumie kupiłem ją ze względu na duży kufer (kombi) i komfort podróżowania. Może tylko silnik bym wybrał bym inny bo z tym mam sporo problemów.Ja tak poza tematem, ale jaką zabawe masz na mysli ??
Napisany 13 lutego 2013 - 07:38
Komfort w A8 jest i to spory. Zabawa przy 400 Nm i 300 km oraz napędzie na cztery koła daje sporo. Oczywiście nie twierdzę, że oma nie jest komfortowa. W sumie kupiłem ją ze względu na duży kufer (kombi) i komfort podróżowania. Może tylko silnik bym wybrał bym inny bo z tym mam sporo problemów.
Ok,tylko nie porównuj Omki z A8,Ome można porównać z A6 (bo to ten sam segment) i juz nie jest tak kolorowo, a co do silnika to w Omie 300Nm i 220 KM też daje rade,natomiast napęd quatro to już inny temat,wracajac do tematu to moim zdaniem za kwote ponad 20tyś to lepiej kupić A8 niż Ome (tylko te wachacze).Ale temat zakupu auta to temat rzeka,każdy chce coś innego i w sumie takim rozumowaniem że lepsze to czy to, powinny jeżdzić na ulicach tylko klasy od Executive do Lux.Bo po co komu płacić np.za Nową Micre 40 tyś jak może mieć za to Ome i Audi.
Napisany 13 lutego 2013 - 19:09
Ale temat zakupu auta to temat rzeka,każdy chce coś innego
No dokładnie, ja nie rozumiem jak można kupić np. Tico ale ktoś kto ma np. Tico nie rozumie można jeździc Omegą. I każdy ma swoje racje:)
Napisany 13 lutego 2013 - 21:12
Cześć. Pracuje w Niemczech w Koloni, nadszedł czas na zakup mojego wymarzonego autka.Wcześniej miałem sedana 98r o pojemności 2,0 CD.Interesuje mnie tylko wersja 3,2 v6 kombi automat.Auto bedzie zagazowane porządną instalacją gazową.Kupowanie omegi w naszym kraju, to jak kupowanie kota w worku, bo co można kupić za 12000 lub 13000 tyś z przebiegiem 154000 (
:jump:)ale jaja, ci handlarze z nas kupujących robią sobie jaja na twardo.Przeglądam tutejsze komisy i strony internetowe i powiem wam szczerze omegi po 3000 euro mają przebiegi powyrzej 200000 km.Są egzemplarze nawet za 4500 ,5000 tyś euro ale mają po 80000, 90000 tyś i wyglądają jak nówki salonowe.Zastanawiałem się nad dwoma handlarzami z polski..
1.Września koło Poznania(pan dużo zprowadza omeg).
2.Złotoryja Gościu zprowadza auta ze Szwajcarii.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat,proszę o wasze opinie.
Moje zdanie na ten temat:
Kupić auto w DE to najstarsze 5 lat jak szukasz Omy to wiadomo że najmłodsza ma 10 lat, to wolałbym taka kupić w PL, pod warunkiem że została sprowadzona np. w 2006-2008 roku, bo jak widzę ogłoszenia świeżo sprowadzona i przebieg 180 tys. to mnie krew zalewa, to jest tak jak "beast" pisał wcześniej Oma w DE z przebiegiem 100-150tys kosztuje dwa razy tyle co u nas.
Napisany 13 lutego 2013 - 21:27
i gwarancji zadnej że też nie jest "skaleczona"Oma w DE z przebiegiem 100-150tys kosztuje dwa razy tyle co u nas.

ale czemu?? Moją babcią kulam 7 rok i nie zrobiłem 80tys bo nie miałem kiedy:o Jeżdze zawodowo po 160-180tys rocznie i oma więcej stoji jak jezdzi;) Niekiedy trafiaja sie rodzynki mimo wieku ale fakt faktem ze świecą ich szukaćjak widzę ogłoszenia świeżo sprowadzona i przebieg 180 tys. to mnie krew zalewa