ja mam plan przerobić mój silnik na ten XE czy jak on tam sie nazywa ten co ma 150 km co będę musiał zmienić na pewno kolektor wydechowy i pozbyć sie tego ustrojstwa od tej ekologi i czego jeszcze ??
i jakiś sportowy filtr powietrza K&M i delikatna przeróbka tej rury dolotu
NIE mam zamiaru V6 kupować bo mam chęć po tuningować moje 2.0 16V 
ktoś pisał ze to nie opłacalne i ja sie z tym zgodzę bo żaden tuning nie jest opłacalny 
posiadasz silnik x20xev i pewnie chcesz go przerobic na "xe"
po pierwsze nie ma takiego silnika jak x20xe, jest c20xe a to juz inny silnik(inny blok i glowica) jest starszy i mocniejszy i nie przerobisz z x20xev na c20xe (150KM), mozesz dlubac swoja 2-litrowke ale to gra nie warta swieczki:
-obrobka glowicy- 1500zl (moc max 10% w "16v" )
-kolektor 4-2-1 -1500zl(moc ok 2-3KM)
reszta wydechu np ElTec - 1200zl (kolejne 2-3KM)
-chip u AutoSeby, oczywiscie musialbys pojechac do niego i hamowac sie, wtedy Seba bedzie mogl dostroic chipa do auta (po tych wszystkich "przerobkach"
w sumie po wydaniu ok 4500zl bedziesz mial ok 150-160KM i to nikt nie da na to gwrancji bo zalezy to od tego w jakim stanie masz serie
Hmmm a moze turbo koszt 7500-9000zl w zaleznosci gdzie bedziesz robil - moc uzyskana mysle ze ok 200-220KM
Wniosek: lepiej sprzedac x20xev, dolozyc ta kase ktore chcemy wlozyc na tuning mechaniczny i kupic z 2 lata mldsza MV6
(Wiem ze osoby ktore juz wlozyly swoja kase w ten silnik pewnie zaraz mnie zlinczuja i powiedza ze to nie prawda ale efekt bedzie taki ze te podrasowane x20xev moze dadza rade x25xe (2,5 v6))
PEACE