Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

XENON

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
68 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 13 grudnia 2008 - 15:16

Panowie czy może mi ktoś powiedzieć czy to co jest na tej aukcji to cały komplet ? Czy jeśli to kupie to będę miał samopoziomowanie itd? nie znam języka wroga wiec nie wiem co tam wogóle jest napisane:(

do kompletu to im baaaardzo duzo brakuje. samopoziomowanie sobie odpusc.
jesli chcesz komplet ze spryskiwaczami to mam na sprzedaz

#22 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 13 grudnia 2008 - 16:18

ile za spryskiwacze + siłowniki + zbiorniczek z pompkami i wężykami + kompletne lampy takie ze wsadze i swiecą? żarniki masz 4300 czy inne?
Gdyby przedni napęd był lepszy ludzie chodzili by na rekach.

#23 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 13 grudnia 2008 - 16:20

ile za spryskiwacze + siłowniki + zbiorniczek z pompkami i wężykami + kompletne lampy takie ze wsadze i swiecą? żarniki masz 4300 czy inne?

seria philips 4300 k, lampy po odnowieniu, polerce z nowymi uchwytami luster. calosc. cena za komplet ze spryskami pompkami zbornikiem wiazka przekaznikiem przetwornicami itp. 1400 pln

#24 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 13 grudnia 2008 - 17:05

:hehe: a może jeszcze byś moja starą ome wziął w rozliczeniu? a ile by bylo za same spryski zbiorniczek i pompki z wezykami? i może bys mial same soczewki do Xenonu?

#25 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 13 grudnia 2008 - 18:00

:hehe: a może jeszcze byś moja starą ome wziął w rozliczeniu? a ile by bylo za same spryski zbiorniczek i pompki z wezykami? i może bys mial same soczewki do Xenonu?

lampy tylko cale - spryskiwacze caly koplet z wiazka itp 400 pln

#26 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 13 grudnia 2008 - 22:11

O to o spryskach pomyślimy, ale to nie teraz jeszcze:( mam troszkę innych wydatków:(

#27 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 21:27

Czym to się różni? znaczy na jakiej zasadzie niby działa ten Bixenon???

zestaw 1

zestaw 2

#28 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 20 stycznia 2009 - 21:46

Daj sobie spokój. To są zwykłe HIDy. Biksenon nie może w takiej postaci występować. Lektura: http://www.motogazet...on,d,28123.html

#29 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 22:19

No właśnie czytałem już o tym na innych strokach i napisałem do kolesia dlaczego za literki Bi w aukcji życzy sobie 100pln dopłaty, zobaczymy co mi odpisze.

Ale znalazłem przypadkiem coś takiego. Jak by to było coś warte to była by rewelka, bo już się skłaniałem do kupna oryginalnych sprysków i i zbiorniczka z pompkami ale po pierwsze ja chce to zamontować do tych ringów od omy a wątpię żeby one miały uchwyty na te siłowniczki sprysków, dodatkowo miały by być w zderzaku irmiego, a z tego co widzę to tylko dziórki bym w nim musiał wywiercić i by było, a mi tam wsio ryba jak one spryskują - aby niebiescy się nie czepiali.

#30 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 22:23

No właśnie czytałem już o tym na innych strokach i napisałem do kolesia dlaczego za literki Bi w aukcji życzy sobie 100pln dopłaty, zobaczymy co mi odpisze.

Ale znalazłem przypadkiem coś takiego. Jak by to było coś warte to była by rewelka, bo już się skłaniałem do kupna oryginalnych sprysków i i zbiorniczka z pompkami ale po pierwsze ja chce to zamontować do tych ringów od omy a wątpię żeby one miały uchwyty na te siłowniczki sprysków, dodatkowo miały by być w zderzaku irmiego, a z tego co widzę to tylko dziórki bym w nim musiał wywiercić i by było, a mi tam wsio ryba jak one spryskują - aby niebiescy się nie czepiali.

:nabijacz:co to jest ? sikaczka na lampy ? spryskiwacz musi byc wysokocisnieniowy. to przeciez zwykly spryskiwacz szyb z dyszami do szyb.
we fiacie od seicento oryginal kupisz taniej :nabijacz:

#31 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 20 stycznia 2009 - 22:32

Bi ksenon jest kiedy masz światła mijania i drogowe w jednej żarówce.Jak np żarówka H4.Dlatego są droższe.

#32 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 22:32

hmm, ale skąd wiesz ze ta pompka nie jest wysoko ciśnieniowa? hehe policja pewnie tez nie będzie wiedziała:D:D:D

BTW Jak się uruchamia oryginalne spryski reflektorów w kombi?

#33 OFFLINE   marys360

marys360
  • 3 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 22:47

pomozesz mi koleszko niewiesz moze gdzie znajduje sie czujnik zewnetrzny teperatury /??????????

#34 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 22:50

hmm, ale skąd wiesz ze ta pompka nie jest wysoko ciśnieniowa? hehe policja pewnie tez nie będzie wiedziała

BTW Jak się uruchamia oryginalne spryski reflektorów w kombi?

myslisz ze policja to banda ****** i sie nie skapnie ze to nie sa spryski takie jak powinny byc ? u mnei w miescie smiechem by cie zabili za taki zestaw. pozatym litrowy zbiorniczek to na 4 razy by ci starczyl
a spryski oryginalne sa uruchamiane zawsz wraz ze spryskiwaczem przedniej szyby

pomozesz mi koleszko niewiesz moze gdzie znajduje sie czujnik zewnetrzny teperatury /??????????

wiem...znajduje sie w szukacje. co twoj post ma wspolnego z xenonem ?

#35 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 20 stycznia 2009 - 22:51

czemu śmiecisz?
Szukajka przecież działa.
Patrząc od przodu auta, to po prawej pod zderzakiem.

#36 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 23:10

No wiec wracając do tematu czujnika zewnętrznego temperatury:D:D:D to mów co chcesz ale policja to jak sam napisałeś banda ******, ostatnio mi się przyczepili do lotki na klapie i tłumika irmiego... i że niby norm nie spełniają...sam nie wiem o co im chodziło, sami zresztą chyba nie wiedzieli. Na temat policji mam swoje zdanie,którego nie zmienię, wyrobione na podstawie doświadczeń związanych np, z ich zasadzkami na mnie jak jeszcze miałem MZete. Heh złapali mnie raz jak stałem 10m od motocykla, na parkingu i chcieli dać mandat za to że nie miałem przy sobie dokumentów... po 3h jak nie przyjąłem, to powiedzieli ze mnie wpiszą na czarna listę - paranoja.

#37 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 01 lutego 2009 - 21:58

Tak pryska ten zestaw sprysków. Filmik mam od sprzedawcy. Czyli raczej się nie nadadzą:(
pozdro

#38 OFFLINE   adek82

adek82
  • 4 postów

Napisany 05 marca 2009 - 09:48

mam problem z xenonami niewiem jakie kupic elektryk powiedzial mi żebym szykowal sie na koszt porzadnej żarówki około 200zł czy poważnie aż taki drogie czy nie ma tańszych? mam omesie b 99rok xenony mam orginalne fabryczne

#39 OFFLINE   oma

oma
  • 83 postów

Napisany 10 marca 2009 - 08:00

co do tych spryskiwaczy to ogladalem reportaz w niemczech jak chlopak sobie zalozyl xenony i policja go zlapala bo nie mial spryskiwaczy i regulowania gora dol w bmw E36 zabrali mu dowod az sobie te rzeczy zalozy pojechal na przeglad i sie zapytal na przegladzie co trzeba miec zeby xenony uzywac i facet mu powiedzial ze wystarczy w zupelnosci regulacja gora dol (co kazda omega B fabrycznie ta regulacje ma) spriskiwaczy nie musial zakladac tak wiec jesli w niemczech nie trzeba miec spriskiwaczy to w polsce moim zdaniem tez nie

#40 OFFLINE   przemek985

przemek985
  • 1 124 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 10 marca 2009 - 18:24

co do tych spryskiwaczy to ogladalem reportaz w niemczech jak chlopak sobie zalozyl xenony i policja go zlapala bo nie mial spryskiwaczy i regulowania gora dol w bmw E36 zabrali mu dowod az sobie te rzeczy zalozy pojechal na przeglad i sie zapytal na przegladzie co trzeba miec zeby xenony uzywac i facet mu powiedzial ze wystarczy w zupelnosci regulacja gora dol (co kazda omega B fabrycznie ta regulacje ma) spriskiwaczy nie musial zakladac tak wiec jesli w niemczech nie trzeba miec spriskiwaczy to w polsce moim zdaniem tez nie

Ale chodzilo im moze o elektryczna regulacje?.. bo podejrzewm ze w e36 reczna tez jest.