Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

* * * * * 1 głosów

Montaż soczewek Bixenonowych w miejscu fabrycznych xenonowych?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
805 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

3.0 DTI kuleje ale naprawimy!!

• 1 091 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 05 grudnia 2012 - 22:16

hehe ile czasu trzymać w piekaniku??

aż wyrośnie ha ha
ja trzymałem aż nie dało się ręką dotknąć,wyciągałem,chwilę odczekałem i z teściem przez szmatki powoli zatrzaski i pokolei i tak składałem,nowa masa uszczelniającą i dociskaliśmy we dwóch.Nie parowały...klej ładnie dookoła się wycisł..

#102 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 18 stycznia 2013 - 19:58

odpuściłem sobie zakup reflektorów TYC czy DEPO...dzięki koledze fotbrenda dorwałem ori hella ksenon w idealnym stanie bez potrzeby polerowanie i wg mnie za śmieszne pieniądze...tak że padło na używany ori..i ta będę pakował bi xenon..austin a Ty wymłodziłeś coś?

#103 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 11:58

odpuściłem sobie zakup reflektorów TYC czy DEPO...dzięki koledze fotbrenda dorwałem ori hella ksenon w idealnym stanie bez potrzeby polerowanie i wg mnie za śmieszne pieniądze...tak że padło na używany ori..i ta będę pakował bi xenon..austin a Ty wymłodziłeś coś?

Jeszcze nie modziłem :D ale niedługo zabieram sie do robienia.

#104 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 12:07

Jeszcze nie modziłem :D ale niedługo zabieram sie do robienia.

a co konkretnie planujesz wymłodzić? Czy tajemnica? ja za nim wsadzę do nowych lamp bixenona to po molestuję na strych na gotowo żeby już nie motać się w nowych..nie wiem czy nie poszukać jakiś innych niż te od Q7 michał987654321 wsadza od E60 i niby są rewelacja ale nie chce zdradzić tajemnicy handlowej co do montażu tych soczewek..a widziałeś jego nowy projekt??

#105 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 12:17

a co konkretnie planujesz wymłodzić? Czy tajemnica? ja za nim wsadzę do nowych lamp bixenona to po molestuję na strych na gotowo żeby już nie motać się w nowych..nie wiem czy nie poszukać jakiś innych niż te od Q7 michał987654321 wsadza od E60 i niby są rewelacja ale nie chce zdradzić tajemnicy handlowej co do montażu tych soczewek..a widziałeś jego nowy projekt??

Zadna tajemnia zamontuje soczewki bixenon fx-r i pomyślę nad amberami coś w stylu amerykańsa. Nie widziałem jego projektu ale w BMW E60 siedzą tam soczewki E55 Hella to co ma audi i mere ;)

#106 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 12:47

Zadna tajemnia zamontuje soczewki bixenon fx-r i pomyślę nad amberami coś w stylu amerykańsa. Nie widziałem jego projektu ale w BMW E60 siedzą tam soczewki E55 Hella to co ma audi i mere ;)

tutaj masz te lampy http://allegro.pl/la....958349845.html
a powiedz mi masz może dostęp do takich jak Ty masz soczewek? Szukałem nie znalazłem....

#107 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 12:59

tutaj masz te lampy http://allegro.pl/la....958349845.html
a powiedz mi masz może dostęp do takich jak Ty masz soczewek? Szukałem nie znalazłem....

Nie działa strona :) Nie nie mam dostepu te soczewki kupiłem od kolegi :) ale poszukam stronkę gdzie miałem kupic wszesniej.

#108 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 13:24

Nie działa strona :) Nie nie mam dostepu te soczewki kupiłem od kolegi :) ale poszukam stronkę gdzie miałem kupic wszesniej.

a to chyba zle przekopiowałem adres ale są w dziale market ...a to był bym wdzięczny..

#109 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 19 stycznia 2013 - 17:40

BMW E60 siedzą tam soczewki E55 Hella to co ma audi i mere

Już gdzieś kiedyś pisałem ale napiszę jeszcze raz. Te soczewki siedzą też w skodach np. w roomsterze ;) tak naprawdę różnią się tylko zgrzanym mocowaniem na D2S lub na H7. Przy okazji napiszę, że warto szukać soczewek od japońców. W większości mają gładką wew. stronę soczewki co daje bardzo ostrą linię światłocienia. Te E55 mają takie jakby ringi na wew. stronie soczewki.
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#110 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 17:46

Już gdzieś kiedyś pisałem ale napiszę jeszcze raz. Te soczewki siedzą też w skodach np. w roomsterze ;) tak naprawdę różnią się tylko zgrzanym mocowaniem na D2S lub na H7. Przy okazji napiszę, że warto szukać soczewek od japońców. W większości mają gładką wew. stronę soczewki co daje bardzo ostrą linię światłocienia. Te E55 mają takie jakby ringi na wew. stronie soczewki.

Tomek a Ty od czego masz?? Ja mam od Q7 i faktycznie soczewki są z takim jak by marmurkiem..już któryś z kolegów pisał w tym temacie żeby przełożyć soczewkę z ksenonu np omegi bo tam jest gładka...ale nie wiem jak z pasowaniem tej soczewki...będę w domu to podziałam..

#111 OFFLINE   JJdzej

JJdzej
  • 1 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 stycznia 2013 - 17:49

Czytałem, że ostra linia świałocienia nie jest dobra bo powinno resztkowe światło być skierowane na górę i na boki, żeby widzieć znaki np informacyjne te zielone o kierunkach dróg.

#112 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 17:53

Czytałem, że ostra linia świałocienia nie jest dobra bo powinno resztkowe światło być skierowane na górę i na boki, żeby widzieć znaki np informacyjne te zielone o kierunkach dróg.

właśnie to też miałem napisać...koleś w omie ma właśnie strasznie drastyczną tą linie i przed autem fajnie widać a po granicą czarno...a światła ustawione dobrze ale on ma hida włożonego w Tyca..może po to jest ten marmurek żeby rozpraszać to światło..

#113 OFFLINE   JJdzej

JJdzej
  • 1 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 19 stycznia 2013 - 17:59

Gdzieś na necie czytałem, że przedobrzyli za dobra była ta linia, i nie widać znaków drogowych, ani przede wszystkim!! Pieszych z odblaskami, rowerzystów, kamizelek etc

#114 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 19:38

Oto stronka gdzie mozna zakupić soczewki xenon :) http://www.alibaba.c..._projector.html

Soczewki do projektora xenon mają dwie wersje szkieł gładkie i prązkowe.
W japonczykach wystepują dwie firmy STANLEY i KOITO. W Stanleyu szkło gładkie jak kryształ a Koito prązkowe :)

#115 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 19 stycznia 2013 - 19:56

Ja mam u siebie te Hella E55, są prążkowane i o wiele większe niż ori z omegi. Teraz szukam takich z biksenonem co by do ori zrezać :D

Piszecie o zbyt ostrej lini i jej wpływie na oświetlenie. Wydaje mi się, że to tak nie do końca. Robert te TYCe są pod H1 czy pod D2S? Jeśli pod H1 to one mają ładną tzw. aberrację chromatyczną ;) widać ładną tęczę jak zaświecą w oko :p z resztą punto II też tak ma;)
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#116 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 20:00

Oto stronka gdzie mozna zakupić soczewki xenon :) http://www.alibaba.c..._projector.html

Soczewki do projektora xenon mają dwie wersje szkieł gładkie i prązkowe.
W japonczykach wystepują dwie firmy STANLEY i KOITO. W Stanleyu szkło gładkie jak kryształ a Koito prązkowe :)

wszystko ładnie pięknie austinale wez to zamów he he...jak to nie po naszemu...ale fakt są super te projektory i ciekawe jaka cena? A 48 dolców

#117 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 20:06

wszystko ładnie pięknie austinale wez to zamów he he...jak to nie po naszemu...ale fakt są super te projektory i ciekawe jaka cena? A 48 dolców

Łooj robert znać anglika?? rejestrujesz sie tam i zadajesz pytanie i masz odpowiedz tam jest taniej bo w stanach to kosztuje 150$ plus wysyłka :D

#118 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 20:09

Łooj robert znać anglika?? rejestrujesz sie tam i zadajesz pytanie i masz odpowiedz tam jest taniej bo w stanach to kosztuje 150$ plus wysyłka :D

no ja znać zaj.....cie anglika ha ha...

#119 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 20:28

no ja znać zaj.....cie anglika ha ha...

To pisz tam i kupuj :D

Jeszcze jedna http://www.alibaba.c..._projector.html

#120 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 19 stycznia 2013 - 20:33

To pisz tam i kupuj :D

Jeszcze jedna http://www.alibaba.c..._projector.html

może kogoś poproszę ha ha...na razie się wstrzymam...zobaczę co z moich wymłodzę...