Montaż soczewek Bixenonowych w miejscu fabrycznych xenonowych?
Napisany 05 grudnia 2012 - 19:59

Napisany 05 grudnia 2012 - 20:04
Proponuję zamienić szkła soczewkowe na gładkie
efekt super ja miałem szkło prązkowate to zmieniłem na gładkie od projektora H1 z omegi i juz inaczej świeci :hihi:
i pasuje??
Napisany 05 grudnia 2012 - 20:07
i pasuje??
Średnicą powinna pasować bo u mnie weszła bez problemu

Napisany 05 grudnia 2012 - 20:09
Średnicą powinna pasować bo u mnie weszła bez problemu
ale to trzeba sprawdzić
o ile pamiętam austin to Ty chyba nie miałeś od Q7,czy mi się coś ubzdurało?
Napisany 05 grudnia 2012 - 20:15
o ile pamiętam austin to Ty chyba nie miałeś od Q7,czy mi się coś ubzdurało?
Zgadza się Robert ale nie ma to znaczenia jedna bedzie pasowała a inna bedzie ciaśniej wchodzić ale spróbujta a sami sie przekonacie

Napisany 05 grudnia 2012 - 20:21
Napisany 05 grudnia 2012 - 20:26

Napisany 05 grudnia 2012 - 20:29
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:07
Proponuję całe wnętrzności z hella przełożyć do obudowy od depo

Napisany 05 grudnia 2012 - 21:14
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:23
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:31
TYCe mają lepsze klosze i zatrzaski pod klosz jak HELLA, więc jak będziesz kupował, to bierz TYCe.
wicek ja miałem w poprzedniej omedze Tyce,i byłem bardzo zadowolony,mimo że zamienniki ale nowe a kupić używkę Helli i jeszcze polerować itd.w różnych stanach te lampy a i cenę trzymają...a ja i tak projektor bedę od Q7 wkładał więc o gorsze świecenie się nie martwię. A rozklejałeś może te Tyce kiedyś??
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:32
tylko nie wiem kiedy to ogarnę bo na razie jestem w trakcie składania silnika...będzie Omega 3.0 dti ha ha...
Łoooj tam odłóż ten silnik na bok

Napisany 05 grudnia 2012 - 21:38
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:41
a co mi po lampach bez serca ha ha...ale wezmę to pod uwagę bo zimno..więc wieczorkami można walczyć..
Tylko uwazaj na łoczka zebyc nie ślipnoł tymi soczewkami :hihi: jak wieczorkami będziesz robił

Napisany 05 grudnia 2012 - 21:42
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:49
Więc mówię, TYC ma klosze 100 razy lepsze niż DEPO, które zachodzą strasznie od środka i pękają, a i można je ładnie zamocować na zatrzaski do obudów Hella.wicek ja miałem w poprzedniej omedze Tyce,i byłem bardzo zadowolony,mimo że zamienniki ale nowe a kupić używkę Helli i jeszcze polerować itd.w różnych stanach te lampy a i cenę trzymają...a ja i tak projektor bedę od Q7 wkładał więc o gorsze świecenie się nie martwię. A rozklejałeś może te Tyce kiedyś
Rozklejałem, najlepiej do ciepłego pomieszczenia, niech nabiorą temp pokojowej, a później grzanie opalarką, schodzą z dużym oporem, także trzeba do tego cierpliwości. Najlepiej jak już klosz trochę odejdzie, to grzać dalej, a klej przerywać śrubokrętem, wtedy ładnie odchodzą.
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:49
no trza będzie uważać ha ha...a co??? Wiesz z autopsji??
He he wiem jak to jest i nieraz slipnołem to nachwile biało w oczach :hihi:
Napisany 05 grudnia 2012 - 21:57
Więc mówię, TYC ma klosze 100 razy lepsze niż DEPO, które zachodzą strasznie od środka i pękają, a i można je ładnie zamocować na zatrzaski do obudów Hella.
Rozklejałem, najlepiej do ciepłego pomieszczenia, niech nabiorą temp pokojowej, a później grzanie opalarką, schodzą z dużym oporem, także trzeba do tego cierpliwości. Najlepiej jak już klosz trochę odejdzie, to grzać dalej, a klej przerywać śrubokrętem, wtedy ładnie odchodzą.
A to dzięki za info...ja to mam patent że baby z kuchni wygania i lampy fru do piekarnika ha ha...100 stopni i się rozklejają pięknie i tak samo składam,miałem stare lampy więc się nie martwiłem o nie ale nic sie nie popsuło...martwiłem się o odbłyśnik ale spoko..
Austin to stała Ci się jasność ha ha
Napisany 05 grudnia 2012 - 22:00
A to dzięki za info...ja to mam patent że baby z kuchni wygania i lampy fru do piekarnika ha ha...100 stopni i się rozklejają pięknie i tak samo składam,miałem stare lampy więc się nie martwiłem o nie ale nic sie nie popsuło...martwiłem się o odbłyśnik ale spoko..
Austin to stała Ci się jasność ha ha
hehe ile czasu trzymać w piekaniku??