Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

* * * * * 1 głosów

Montaż soczewek Bixenonowych w miejscu fabrycznych xenonowych?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
805 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

3.0 DTI kuleje ale naprawimy!!

• 1 091 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 20 stycznia 2013 - 15:45

Teraz działają :) każdy ma swoje gusta a mnie te lampy nie podobają się ;)

mi też nie ale są tacy na których to działa....a to te soczewki...chyba że wyglądają na gładkie
http://allegro.pl/so...2920083667.html

#142 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 15:49

mi też nie ale są tacy na których to działa....a to te soczewki...chyba że wyglądają na gładkie
http://allegro.pl/so...2920083667.html

Tu masz taką samą http://allegro.pl/so...2921362997.html i widać ze szkło prązkowe jest :)

#143 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 15:51

Tu masz taką samą http://allegro.pl/so...2921362997.html i widać ze szkło prązkowe jest :)

ja właśnie mam te u siebie i to od tego gościa właśnie a tamta to myślałem że inna jest...

#144 OFFLINE   misza991

misza991
  • 234 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 15:54

misz991 jest też na forum obszerny temat świateł do jazdy dziennej...tam chłopaki też poruszają wszystkie opcje dziennych...kolega z forum również zbudował lampy bixenon z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej i ma do sprzedania... http://forum.omegakl...ead.php?t=82834
zobacz czy Ci się podobają...

nie to nie to :D kolegi cugiel są idealne
tylko sprawa tego zeby sie nikt nie przyczepil:(

#145 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 16:04

nie to nie to :D kolegi cugiel są idealne
tylko sprawa tego zeby sie nikt nie przyczepil:(

tutaj muszę przyznać Ci rację że cugiel ma to extra zrobione...ale nie wiem czy on niemiał tych 2 soczewkowych lamp i miał łatwiej chyba bo nową soczewicę tam włożyć i ustawić tak żeby wszystko współgrało ze sobą to chyba cud...no chyba że się mylę!

#146 OFFLINE   misza991

misza991
  • 234 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 17:51

tutaj muszę przyznać Ci rację że cugiel ma to extra zrobione...ale nie wiem czy on niemiał tych 2 soczewkowych lamp i miał łatwiej chyba bo nową soczewicę tam włożyć i ustawić tak żeby wszystko współgrało ze sobą to chyba cud...no chyba że się mylę!

to będe starał się o cud :D

#147 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 stycznia 2013 - 19:40

To są zwykłe hellenki. Odciąłem kontówką część od drogowych. Dorobiłem ściankę, Wywierciłem dziurę otwornicą i założyłem soczewkę z maskownicą. Ustawienie drogowych względem mijania jest idealne. Ustawiając dodatkową soczewkę świeciłem na scianę obiema z 10 metrów żeby się pokrywał punkt załamania światła z obu soczewek. Jak je wyregulowałem to wywaliłem przesłonę z jednej żeby miała dopalacz na wszystkie strony.
soczewka i maskownica są valeo z punta II. Cała reszta to żywica poliestrowa:D

Co do przyczepiania się to tak jak wyżej pisałem:D Nie ma się do czego dowalić bo nikt bez rozbierania lampy nie udowodni że to jest samoróba.

#148 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 20:10

Ale rzeczoznawca od wypadku nie da się nabrać :)

#149 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 20 stycznia 2013 - 20:14

bez rozbierania lampy

Czy sądzisz że rzeczoznawca nie wie jak wyglądają lampy w Omedze:masakra: Wejdzie sobie na OKP i wszystko będzie wiedział:hihi:

#150 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 20:42

Jak widać ten z Warty który robił oględziny w pażdzierniku dał się nabrać:D

Przy tak szerokiej ofercie akcesorii tuningowych nawet rzeczoznawcy sobie d*py nie zawracają czymś takim.
Nie mam tam żadnych hidów, ledów itp więc śpię spokojnie:D

A druga sprawa rzeczoznawca nie wejdzie na OKP i nie będzie się bawił w Szerloka bo niby po co ma to robić. Nikt mu za to nie zapłaci.

Oni przyjeżdżają, robią swoje i Hasta la vista.
Znam podejście rzeczoznawców bo mam własny warsztat i niemal każdego tygodnia robią oni oględziny u mnie.
Nie spotkałem się nigdy z jakimś psychicznym nadgorliwcem a sporo się ich przewinęło u mnie.

#151 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 20:56

To są zwykłe hellenki. Odciąłem kontówką część od drogowych. Dorobiłem ściankę, Wywierciłem dziurę otwornicą i założyłem soczewkę z maskownicą. Ustawienie drogowych względem mijania jest idealne. Ustawiając dodatkową soczewkę świeciłem na scianę obiema z 10 metrów żeby się pokrywał punkt załamania światła z obu soczewek. Jak je wyregulowałem to wywaliłem przesłonę z jednej żeby miała dopalacz na wszystkie strony.
soczewka i maskownica są valeo z punta II. Cała reszta to żywica poliestrowa:D

Co do przyczepiania się to tak jak wyżej pisałem:D Nie ma się do czego dowalić bo nikt bez rozbierania lampy nie udowodni że to jest samoróba.

cugiel to Ty dla mnie jesteś mistrz świata...:D szacun naprawdę...:)

#152 OFFLINE   misza991

misza991
  • 234 postów

Napisany 20 stycznia 2013 - 21:47

cugiel to Ty dla mnie jesteś mistrz świata...:D szacun naprawdę...:)

zgadzam sie :)

#153 OFFLINE   jeansu

jeansu
  • 222 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 20 stycznia 2013 - 23:24

misz991 jest też na forum obszerny temat świateł do jazdy dziennej...tam chłopaki też poruszają wszystkie opcje dziennych...kolega z forum również zbudował lampy bixenon z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej i ma do sprzedania... http://forum.omegakl...ead.php?t=82834
zobacz czy Ci się podobają...

swoją drogą to ładny tytuł aukcji;)
"Lampy Bi Xenon Omega Hella Black Dziene Irmscher"
Ten Irmscher to może dlatego, że leżały obok grila I:masakra:

sam pomysł jest ok, ale to, że kolega napisał:
"We wnetrzu dodatkowo zostały zamontowane ledowe swiatła do jazdy dziennej, swiatła z homologacja...", jeśli mamy być uczciwi, jest przegięciem.
Gwoli wyjaśnienia dla niewtajemniczonych: wsadzenie lampy ledowej z homologacją do lampy, która nie posiada homologacji na led, nie czyni z tej drugiej lampy homologowanej na led.:dziura:

#154 OFFLINE   Robert 33

Robert 33

• 1 091 postów

Napisany 21 stycznia 2013 - 08:22

swoją drogą to ładny tytuł aukcji;)
"Lampy Bi Xenon Omega Hella Black Dziene Irmscher"
Ten Irmscher to może dlatego, że leżały obok grila I:masakra:

sam pomysł jest ok, ale to, że kolega napisał:
"We wnetrzu dodatkowo zostały zamontowane ledowe swiatła do jazdy dziennej, swiatła z homologacja...", jeśli mamy być uczciwi, jest przegięciem.
Gwoli wyjaśnienia dla niewtajemniczonych: wsadzenie lampy ledowej z homologacją do lampy, która nie posiada homologacji na led, nie czyni z tej drugiej lampy homologowanej na led.:dziura:

i nie wiem czy ktoś mu to kupi...ogólnie to te lampy wogóle nie są legalne ha ha...ale to już kolegi biznes...
Ja wracam do oryginalnego wyglądu lampy bo mi się wydaje że mimo wszystko tak jest ok,oczywiście bixenonu nie popuszczę bo mam porównanie...jeszcze spróbuję znalezć soczewkę tak jak zasugerował austin z gładkim szkłem ewentualnie spróbiję przełożyć z omy ale zobaczymy..za nim odpalę omkę to jeszcze minie troszkę to mam czas na przemyślenia..

#155 OFFLINE   .JARO.

.JARO.
  • 254 postów

Napisany 21 lutego 2013 - 13:20

Witam. Poruszę trochę temat bo jestem na etapie szukania soczewek bi xenonowych i znalazłem na aledrogo takie http://moto.allegro....3029177004.html soczewy od Volvo .Ktoś z Was miał może styczność z nimi? Potrzebuje czyjejś opini
Wiem że mają bardzo zbliżone wymiary do omegowej ( długość całośći i srednica soczewki)

#156 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 21 lutego 2013 - 13:35

Witam. Poruszę trochę temat bo jestem na etapie szukania soczewek bi xenonowych i znalazłem na aledrogo takie http://moto.allegro....3029177004.html soczewy od Volvo .Ktoś z Was miał może styczność z nimi? Potrzebuje czyjejś opini
Wiem że mają bardzo zbliżone wymiary do omegowej ( długość całośći i srednica soczewki)

Ten silniczek się nie zmieści w obudowie lampy. Poszukaj takich gdzie jest z boku albo pomiędzy przesłoną a szkłem soczewki.

#157 OFFLINE   .JARO.

.JARO.
  • 254 postów

Napisany 22 lutego 2013 - 18:17

Więc najlepiej sprawdzone http://moto.allegro....3051376457.html albo http://moto.allegro....3045108919.html

#158 OFFLINE   barteg

barteg
  • 88 postów

Napisany 22 lutego 2013 - 21:07

Najlepiej szukaj japończyków np. od toyoty lub nissana świecą o niebo lepiej od europejskich. Ja mam japońskie koito od infiniti i jestem naprawdę zadowolony, szukam jeszcze tylko gładkich soczewek do pełni zadowolenia.

Tu masz dobre soczewy (niestety w parze z jakością idzie cena)
http://moto.allegro....3034842497.html

#159 OFFLINE   .JARO.

.JARO.
  • 254 postów

Napisany 22 lutego 2013 - 22:10

Fakt światło super ale cena:masakra:
Dzięki za podpowiedzi:)

#160 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 22 lutego 2013 - 23:46

Ja bym poszedł w coś sprawdzonego na przykład od mercedesa i zrobić metalizację odbłyśników i na pewno będziesz zadowolony.
Porządna metalizacja będzie kosztować pewnie więcej niż same soczewki ale na prawdę warto. No chyba że zaraz wyłożysz większą sumkę i kupisz nowe nie osmędzone soczewki.
W sumie na jedno wyjdzie cenowo.