Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

* * * * * 1 głosów

Montaż soczewek Bixenonowych w miejscu fabrycznych xenonowych?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
805 odpowiedzi na ten temat

#601 OFFLINE   adipaw

adipaw

WEBASTOi zima niestraszna

• 662 postów

Napisany 12 lipca 2014 - 21:43

Za odciecie jest odpowiedzialna przeslona a za jakosc wiazki palnik jego ustawienie i odblask. Trzeba zobaczyć. Bo nawet słaby klosz nie popsuje tak efektu. Problem jest w soczewce albo palniku lub jego ustawieniu.

Ja mam od e60 i ostatnio mialem okazje zobaczyć jak świecą od nowosci nieruszane w e60 :) omega położyła wlasciciela e60 na kolana. Nie mógł uwierzyć ze to te same soczewki.

#602 OFFLINE   bimber

bimber

Slow & Low

• 164 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 12 lipca 2014 - 22:17

Za odciecie jest odpowiedzialna przeslona a za jakosc wiazki palnik jego ustawienie i odblask. Trzeba zobaczyć. Bo nawet słaby klosz nie popsuje tak efektu. Problem jest w soczewce albo palniku lub jego ustawieniu.

Ja mam od e60 i ostatnio mialem okazje zobaczyć jak świecą od nowosci nieruszane w e60 :) omega położyła wlasciciela e60 na kolana. Nie mógł uwierzyć ze to te same soczewki.

Soczewki czyściłem jeszcze raz po zamontowaniu w lampie, a żarnik jest nówka sztuka..... Dlatego mnie to dziwi :confused:

#603 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 12 lipca 2014 - 22:39

Rozumiem że odbłyśnik soczewki też czysty w nienagannym stanie!??

#604 OFFLINE   limen77

limen77
  • 196 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 lipca 2014 - 23:37

a przyjrzałeś się czy czasem soczewka w lewej lampie nie jest prążkowana a w prawej gładka ??

#605 OFFLINE   Aros

Aros

3.7 + LSD :D

• 1 764 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 13 lipca 2014 - 09:33

Ja mam u siebie od Q7 i jest ostre światło nawet w dzień dobrze widoczne po podjeździe do ściany. Obstawiam że z odbłyśnikiem coś nie halo jest... sama soczewka nie złamała by tak światła. Przetwornice mam ori i palniki bosmy i jest lux :)

Dodany obrazek

#606 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 13 lipca 2014 - 16:50

wg mnie źle osadzony jest palnik

#607 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 13 lipca 2014 - 21:38

Nie tylko żarnik może zle siedzieć a niestety czasami się trafiają wadliwe. Weź rozbierz jeszcze raz i zrób podkładki z papieru pod soczewkę żeby oddalić szkło soczewkowe od projektora i rób to na odległości 10m ;) wtedy ustawić wyrażną linię cienia ;)

#608 OFFLINE   bimber

bimber

Slow & Low

• 164 postów

Napisany 13 lipca 2014 - 21:48

Nie tylko żarnik może zle siedzieć a niestety czasami się trafiają wadliwe. Weź rozbierz jeszcze raz i zrób podkładki z papieru pod soczewkę żeby oddalić szkło soczewkowe od projektora i rób to na odległości 10m ;) wtedy ustawić wyrażną linię cienia ;)

Jakąś godzinę temu złożyłem je jeszcze raz.
Dokręciłem jeden uchwyt bo coś źle siedział.
Wyczyściłem jeszcze raz soczewki chociaż nie ma tam ŻADNEJ SKAZY.
W środę jade jeszcze raz na SKP.
W najbliższym czasie nie planuję tego znowu rozklejać tylko wkur*** mnie to że tyle kasy wsadziłem a jest do zdecydowanie dalekie od ideału :mad:
Co do żarnika to jest wszystko ok. Siedzi tak jak trzeba więc odpada.

#609 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 13 lipca 2014 - 21:51

Gdzie kupowałeś projektory?? Ja tez mam FX-Ry i tez trafiły mi się wadliwe a teraz będę miał poprawione ;)

#610 OFFLINE   bimber

bimber

Slow & Low

• 164 postów

Napisany 13 lipca 2014 - 22:00

W hidretrofit tylko że przez allegro. Ale to oddałeś je do reklamacji czy jak ??
Na czym będzie wyglądało to poprawianie

#611 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 13 lipca 2014 - 22:03

W hidretrofit tylko że przez allegro. Ale to oddałeś je do reklamacji czy jak ??
Na czym będzie wyglądało to poprawianie

To reklamuj :) Ja mam ze stanów a poprawa jakości w świeceniu pomoze soczewka gładka od bmw i podkładki pod soczewkę.

#612 OFFLINE   bimber

bimber

Slow & Low

• 164 postów

Napisany 13 lipca 2014 - 22:19

Tam jest gładkie szkło. No wiesz chetnie bym zareklamował ale nie mam juz starych soczewek :(

#613 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 13 lipca 2014 - 22:41

Tam jest gładkie szkło. No wiesz chetnie bym zareklamował ale nie mam juz starych soczewek :(

Napisz do nich jaki masz problem. Nieszkodzi ze masz gładkie szkło ja tez mam i d..pa świeci dopiero po zmianie od bmw coś się zmieniło na tak jak chciałem ;)

#614 OFFLINE   bimber

bimber

Slow & Low

• 164 postów

Napisany 14 lipca 2014 - 10:37

Napisz do nich jaki masz problem. Nieszkodzi ze masz gładkie szkło ja tez mam i d..pa świeci dopiero po zmianie od bmw coś się zmieniło na tak jak chciałem ;)

No ok to w środę zrobię fotki z tego urządzenia do ustawiania świateł i im wyślę. No ale to sa jakies inne szkła specjalnie do bawarki ??

#615 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 14 lipca 2014 - 17:27

No ok to w środę zrobię fotki z tego urządzenia do ustawiania świateł i im wyślę. No ale to sa jakies inne szkła specjalnie do bawarki ??

Powiem nie wiem czemu tak się trafiają wadliwe te soczewki mimo są czyste gładkie a żle oświetlają.A z bawarki są gładkie tylko ze tamte z FX-R sa grubsze a bawarki cieńsze i wystarczy powycinać podkładki z papieru technicznego bo sa grube i bawić jedno podłożenie,potem drugi i obcerować odcień światła żeby był widoczny.

#616 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 14 lipca 2014 - 17:32

Nie bardzo łapię po co te przekładki i gdzie je dokładnie dać??
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#617 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 14 lipca 2014 - 18:03

pod soczewkę! a dokładnie między szkło soczewki a jażmo szkła. w ten sposób odsuwasz soczewkę od odbłyśnika zmieniając ogniskową!! podstawy optyki :) na fizyce się spało :)

ale trochę lipa żeby nowe frxy trzeba było ogniskować, trochę wstyd
noje e60 dawały radę bez grzebania

#618 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 14 lipca 2014 - 18:12

pod soczewkę! a dokładnie między szkło soczewki a jażmo szkła. w ten sposób odsuwasz soczewkę od odbłyśnika zmieniając ogniskową!! podstawy optyki :) na fizyce się spało :)

noje e60 dawały radę bez grzebania

reflektory projektorowe są często krytykowane za zbyt ostrą granicę światła i cienia, dlatego czasami niektórzy producenci stosowali właśnie przesunięcie źródła światła poza punkt 'idealny' by rozmyć granicę światła i cienia. Jednocześnie eliminowano w ten sposób zjawisko rozszczepienia światła (efekt tęczy). Najczęściej stosowano ten zabieg w soczewkach z gładkiego szkła, bo to prążkowane samo z siebie rozmywało granicę światła i cienia.

#619 OFFLINE   austin

austin

Xenon Lexus RX

• 456 postów

Napisany 14 lipca 2014 - 21:00

Bo to nie orginalne tylko repliki za zgodą tego producenta ale jakoś obrobki,obłysnika sa w bardzo dobrym stanie tylko nie wiem jak to przechodzi kontrole ze zdarzają się serie wadliwe :(

#620 OFFLINE   user881

user881
  • 432 postów

Napisany 12 sierpnia 2014 - 08:58

Panowie czy te podkładki przydadzą się w ori soczewkach z Q7 ? Ten gość z Alledrogo ma wysłać mi jutro kpl w dobrym stanie...jako że dwa lata temu dostałem od niego jakieś wypalone i teraz to z du...świeci postanowiłem wymienić soczewki P&P zamiast regenerować swoje. Tu jest fabryczna odległość soczewki od źródła światła...czy jest sens to ruszać? a może ktoś grzebał przy tym ? Albo przeprowadzę test tylko nie za bardzo chcę rozpoławiać całość bo to zgrzewane jest o ile dobrze pamiętam.